هیچ سطح ایمنی برای مصرف سرب وجود ندارد، اما حذف کامل آن از مواد غذایی نیز عملی نیست. سرب بهطور طبیعی در پوسته زمین وجود دارد و میتواند از راههای مختلف وارد زنجیره غذایی شود.
«لوری بیرانوَند»، مدیر ایرانیالاصل مرکز سیستمهای کشاورزی و غذایی دانشگاه وِرمونت امریکا، به «انبیسی» گفت: «این مسئله با دارچین و سرب و دیگر فلزات سنگین در مواد غذایی کودکان نشاندهنده مشکل بزرگی است که سازمان غذا و دارو (FDA) تلاش میکند آن را کنترل کند. با این حال، سرعت عمل این سازمان به اندازهای نیست که مردم احساس راحتی کنند.»
پس از یک تحقیق گسترده FDA در سال گذشته در مورد پوره سیب و دارچین آلوده به سرب، واردات دارچین تحت نظارت قرار گرفت و برخی برندها به دلیل سطوح بالای سرب فراخوان شدند.
طبق گزارش کانسیومر ریپورتس، محصولاتی مانند پودر دارچین «پاراس» و «EGN» حاوی بالاترین سطوح سرب بودند. سازمان ملل استاندارد ایمنی برای ادویهها از جمله دارچین را ۲.۵ قسمت در میلیون (ppm) پیشنهاد داده است. هر سطحی بالاتر از ۱ ppm در ایالت نیویورک منجر به فراخوان میشود.
دکتر «آدام کیتینگ» از کلینیک کودکان کلیولند گفت: «نگرانی اصلی ما با کودکانی است که دارچین را بهطور منظم مصرف میکنند. مصرف روزانه دارچین آلوده میتواند به تأخیرهای رشد و مشکلات یادگیری منجر شود.»
م/110*