به گزارش تابش کوثر و به نقل از خبرگزایر مهر، گزارشهای میدانی و اظهارات مقامات نظام پرستاری نشان میدهد هشدارها درباره وضعیت پرستاری، اکنون به واقعیت تلخ تعطیلی خدمات درمانی تبدیل شده است.
کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور روزبهروز شدیدتر میشود و هماکنون برخی از بخشهای بیمارستانی به دلیل نبود نیروی انسانی لازم تعطیل شدهاند.
پیش از این، احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری هشدار داده بود که کمبود پرستار ممکن است منجر به تعطیلی برخی از بخشهای درمانی شود. اکنون، این هشدار جنبه عملی به خود گرفته است.
وحید اسماعیلی رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسلامآباد غرب اعلام کرد: «در این شهر با کمبود شدید پرستار مواجه هستیم که لاجرم منجر به تعطیلی پنج بخش بیمارستانی شده است.»
وی افزود: «در بخشهای جنرال، هر پرستار بهطور میانگین در هر شیفت به ۹ بیمار خدمت ارائه میدهد که حداقل دو نفر از آنها بدحال هستند.»
اسماعیلی با انتقاد از ساختار مدیریت نظام سلامت گفت: «متأسفانه پرستاران جایگاه مستقلی در نظام سلامت ندارند و حتماً باید زیر نظر پزشک فعالیت کنند. بر همین اساس در جایگاههای مدیریتی از پرستاران استفاده نمیشود.»
نجاتیان با اشاره به خروج سالانه بیش از ۵ هزار پرستار از چرخه خدمت تأکید کرد: «سالانه سه تا چهار هزار پرستار بازنشسته میشوند و حدود ۱۷۰۰ نفر نیز داوطلبانه از حرفه پرستاری خارج میشوند.»
وی با انتقاد از عملکرد دولت افزود: «جبران کمبود نیرو وظیفه دولت است، اما به وظیفه خود عمل نکرده و اکنون بار آن به صورت اضافهکار بر دوش پرستاران افتاده و آسیب آن را مردم میبینند.»
در همین حال، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: «طی سه سال گذشته حدود ۱۲ هزار پرستار از چرخه خدمت خارج شدهاند.»
وی افزود: «نسبت پرستار به تخت در کشور مناسب نیست و از نُرم جهانی پایینتر است. همچنین به دلیل اینکه مجوزهای استخدامی سالهای اخیر برای تختهای تازه تأسیس بوده، این نسبت تغییری نکرده است.»
بحران کمبود پرستار اکنون از یک هشدار اداری به تهدید جدی برای ارائه خدمات درمانی عمومی تبدیل شده است.
م/۱۱۰
نظر شما