این قطعیها که مدت آن نامشخص است، در حالی رخ میدهد که نیروگاههای برق ایران طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی از تمام ظرفیت مازوتسوزی خود استفاده میکنند.
با این وجود، کمبود شدید سوخت باعث شده کشور در فصل زمستان با بحران برق و تعطیلیهای گسترده مواجه شود.
پیش از این، وبسایت برق نیوز هشدار داده بود که بدون استفاده از مازوت و اعمال خاموشیها، گذراندن زمستان امسال غیرممکن خواهد بود و از تصمیمات احساسی دولت و سکوت مدیران صنعت برق انتقاد کرده بود.
در این گزارش تاکید شده بود که محافظهکاری مدیران ارشد و پذیرش شرایط تحمیلی موجب شده تا صنعت برق در یکی از بدترین دورانهای تاریخی خود، هم از نظر سرمایهگذاری و هم مدیریت و بهرهوری قرار گیرد.
خسارتهای ناشی از خاموشی برق در کشور سالانه بیش از ۲۵ میلیارد دلار برآورد شده و در کنار آن، هزینههای ناشی از یارانههای انرژی، برقدزدیها و ماینرهای غیرمجاز نیز به حدود ۱۸ میلیارد دلار میرسد.
گزارشها همچنین به ناکارآمدی ساختار تولید و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرده و تاکید کردهاند که مدیریت خاموشیها جایگزین سیاستهای سرمایهگذاری در صنعت برق شده است.
این در حالی است که تامین سوخت نیروگاهها وظیفه بخشهای مربوطه در وزارت نیرو بوده و توسعه تجدیدپذیرها بر عهده سازمان ساتبا است.
با این حال، تیم مدیریتی فعلی صنعت برق همچنان در مسند کار قرار دارد و تصمیمات موثری برای رفع بحران برق اتخاذ نشده است.
منتقدان معتقدند که در بخش تجدیدپذیرها نیز تصمیمگیریها به افرادی واگذار شده که تجربه و دانش اقتصادی کافی ندارند و با ایجاد بروکراسیهای اداری شرایط سرمایهگذاری را پیچیدهتر کردهاند.
در پایان این گزارش پیشنهاد شده به جای برگزاری همایشها و کنفرانسهای بینتیجه، بر اصول تصمیمگیری در برق و بررسی چالشهای مدیریتی تمرکز شود.
م/۱۱۰