او تأکید کرد که خدمات طب سنتی فقط توسط افراد مورد تأیید وزارت بهداشت ارائه میشود. این افراد شامل پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی با مدرک دکترای تخصصی (PhD) از دانشکدههای طب سنتی و پزشکان عمومی یا سایر رشتههایی هستند که دورههای مهارتی وزارت بهداشت را گذراندهاند.
تعرفههای خدمات طب سنتی نیز مشخص و شفاف است. پزشکان عمومی و متخصصین طب سنتی بر اساس تعرفههای مصوب دولتی و خصوصی فعالیت میکنند. ارائه خدمات توسط افراد غیرمجاز و با قیمتهای غیرقانونی از سوی وزارت بهداشت رد شده و نظارت دقیقی بر این حوزه اعمال میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسینی یکتا گفت که افزایش پوشش بیمهای این خدمات گامی در جهت کاهش هزینههای درمانی مردم است. وی افزود که شورای عالی بیمه مستندات علمی و مطالعات هزینهاثربخشی را برای خدمات جدید بررسی میکند تا خدمات بیشتری از این حوزه تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
او درباره قیمتگذاری داروهای گیاهی توضیح داد که داروهای دارای مجوز سازمان غذا و دارو تحت نظارت این سازمان قیمتگذاری شده و ۵۶ قلم از آنها بیمه هستند. اما داروهای بدون مجوز با قیمتهای متغیری عرضه میشوند که نیازمند ساماندهی است.
حسینی یکتا تأکید کرد که داروهای فرآوریشده با فرمول مشخص باید تحت نظارت دقیق قرار گیرند و برنامهریزی برای هدایت تولیدکنندگان به سوی اخذ مجوز ضروری است.
او با اشاره به مشکلات نظارتی عطاریها گفت که مجوز فعالیت آنها از سوی وزارت صمت صادر میشود، اما نظارت بر عملکردشان بر عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است.
وی پیشنهاد تدوین یک دستورالعمل ملی برای صدور مجوز و نظارت بر عطاریها را مطرح کرد و گفت که این روند میتواند بهرهبرداری بهتر از توانمندیهای این صنف و نظارت مؤثر را تضمین کند.
م/110