در طب اسلامی ایرانی یکی از درمان های تکمیلی اصلی برای بسیاری از بیماری ها، پیاده روی است اما پیاده‌روی اربعین چه تاثیری بر سلامت جسمی ما داشته است؟!

به گزارش تابش کوثر، اربعین امسال هم گذشت، هرچند گرمای بیش ازحد هوا و ازدحام بی نظیر، یک عده را در تردید بین زنهار عقل و فرمان عشق اسیر کرده بود، اما بازهم این حرکت عظیم عشق و ایمان، این خوان پر برکت، پرشور و پر شعور، نوری پاشید به همه ی عالم. هر کس به تناسب نیت و معرفتش از این خوان پر برکت توشه ای نصیبش شده، و شاید مهم تر از نوع توشه ی هر کس، حفظ و به کارگیری این توشه هاست.
در این نوشتار کوتاه، گفتگوی پسااربعینی ما با آقای «ابراهیم ابن علیان» پژوهشگر عرصه ی طب اسلامی ایرانی و دبیر اندیشکده تمدنی حیات طیبه را می خوانید.

به نظر شما پیاده روی اربعین، پس از بازگشت تاثیراتی بر سلامت جسمی افراد خواهد داشت؟
در طب اسلامی ایرانی یکی از درمان های تکمیلی اصلی برای بسیاری از بیماری ها، پیاده روی است از جمله: اضافه وزن، کبد چرب، دیابت، چربی خون، برخی فشار خون ها، سنگ کلیه، برخی یبوست ها، رفع غلبه بلغم و بیماری های ناشی از آن و... لذا عادت به پیاده روی برای افراد با مشاغل کم تحرک حتما توصیه می‌شود.


برخی افراد عادت به پیاده روی طولانی نداشته اند، توصیه شما به این افراد چیست؟
کسانی که به پیاده روی طولانی عادت نداشته اند خوب است موارد زیر را پس از بازگشت مورد توجه قرار دهند.
۱. گرفتگی های عضلات ساق پا و درد زانو
پیاده روی موجب پاکسازی تن و دفع بخش زیادی از اخلاط مضر بدن می‌شود.
برخی اخلاط سنگین نیز به سمت پاها ریزش کرده و موجب گرفتگی عضلات می‌شوند.
برای پاکسازی کامل و رفع گرفتگی و درد پاها سه شب تا صبح، کف پا حنا بگذارید.
اگر کف پایتان به جای اینکه حنایی شود سیاه یا سبز شد تعجب نکنید! زیرا نشانه دفع رسوبات بدن است که البته پس از استفاده از این سنت نبوی، درد ها زانو و ساق کمتر خواهد شد و احساس سبکی می کنید،حتما امتحان کنید!
گرفتگی عضلات پس از گذشت زمان، ممکن است بدون درد باشد اما باعث انحراف لگن می‌شود لذا با روغن مالی موضعی پاها تا یک هفته و تدبیر حنا حتما به رفع آن کمک کنید.

۲. پیاده روی و سنگ کلیه

یکی دیگر از ده ها مزیت جسمی این رزمایش عظیم پاکسازی کلیه است و رفع شن و سنگ های کلیه.لذا درد کلیه حین و بعد پیاده روی می‌تواند نشانه خوبی باشد زیرا سنگ هایی که جا خوش کرده اند و در حال بزرگ تر شدن هستند شروع به دفع می کنند.
برای کمک به دفع بهتر سنگ پس از پیاده روی چند مورد پیشنهاد می شود:
الف .حجامت ساقین با مشورت طبیب: هم برای پاکسازی کامل تر کلیه بعد از پیاده روی مناسب است هم برای رفع گرفتگی های عضلانی پا و رفع رسوبات در پاها

ب.از جوشانده های معروف سنگ کلیه همانند سداب یا ترب - خارخاسک و خارشتر - بن سرخ و... استفاده نمایید.
۳.پیاده روی و بیماری های امتلایی
افراد مبتلا به قندخون، چربی خون، برخی انواع فشار خون توجه داشته باشند، باتوجه به پاکسازی تن از اخلاط فاسد و کاهش امتلاء بدن، بواسطه سه روز پیاده روی، لازم است دقت لازم برای کاهش داروهای مصرفی در صورت نیاز انجام شود.
برای مثال ممکن است با مصرف داروی قند دچار افت قند شوید زیرا دیگر به آن نیاز ندارید یا کمتر نیاز دارید!

توصیه های طب اسلامی برای سرماخوردگی پس از سفر اربعین که اکثرا به آن مبتلا می شوند چیست؟

بر خلاف تصور رایج، سرماخوردگی پس از سفر هم یک نوع پاکسازی است خصوصا اگر همراه با جا به جایی زیاد و پیاده روی باشد زیرا نضج و آمادگی اخلاط برای دفع به خوبی اتفاق می افتد. لذانباید به آن با دید منفی نگریست. ویروس عراقی و... مطرح نیست چه اینکه خود بومی ها بیمار نمی شوند‌ تا ما از آنها گرفته باشیم!!
توصیه می کنم برای رفع سریع تر حالات سرماخوردگی پس از سفر متوسل به روش های سرکوب ایمنی بدن نشوید، آبریزش بینی، عطسه، سرفه و.. همگی روش های دفع اخلاط فاسد از بدن هستند. برای درمان سعی کنید خوب استراحت کنید، آب سیب شیرین با عسل میل کنید و بدن را با روغن زیتون روغن مالی کنید.
توصیه ی پایانی شما؟
قال رسول الله (صلى الله علیه و آله و سلم):
إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ (علیه السلام) حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً

فرمانروای بدن قلب است، گرم بودن قلب یعنی سلامت کل بدن.
عشق، ایثار، مهربانی، دل کندن از دنیا ، آن چیزی است که در این معجزه عظیم حسینی در قلب مؤمنین جاری است. چه خوب است که این خصلت های مثبت را در سبک زندگی پس از سفر نیز ساری و جاری کنیم. امراض قلب را از خود دور تا اسقام و دردهای جسم نیز به تبع آن از تن دور شوند.ب/110



منبع:فارس
کد خبر 129201