وی از اولین دانشمند پروژه موشکی کشور در سوخت جامد و پروژه عقاب بود. با توجه به علاقهاش برای رفتن به جبهه، نام او در فهرست دانشجویان نخبهای قرار داشت که به دانشگاه ابلاغ شده بود مانع رفتن آنان به جبهه شوند.
علاقه او به کتاب زبانزد خاص و عام بود، همرزمان او تعریف میکردند که محمود در سنگر کولهای از کتاب همراه خود داشت. بعد از شهادن گنجینه کتاب او تعجب همه را برانگیخت چرا که در بین کتابهای او از آموزش زبان اسپانیولی گرفته تا آلمانی و روسی تا فیزیک کوانتوم و فلسفه وجود داشت.
محمود ریاضی از جمله شهدای نخبهای بود که به چهار زبان تسلط داشت و تحصیل او در برترین دانشگاههای کشور باعث شده بود وی به عنوان یکی از نخبههای کشور معرفی شود؛ اما عشق به حضور در میدان جهاد او را به جبهه کشاند و سرانجام در تاریخ ۱۵ مرداد سال ۱۳۶۶ در منطقه سردشت به شهادت رسید.
حالا پس از گذشت سالها از شهادت این نخبه دانشجو، محمد رستمی آغاز به جمع آوری زندگینامه و خاطرات این شهید کرده تا در قالب کتاب، آن را به رشته تحریر درآورد. وی در اینباره اظهار داشت: از سال ۱۳۶۶ که محمود ریاضی به شهادت رسید اقدام خاصی برای معرفی او انجام نشده است، مطالب جذابی گردآوری شده و توانستیم خاطراتی از دوستان و آشنایان شهید جمع آوری کنیم که قصد داریم در کتابی آنها را به چاپ برسانیم.
رستمی درباره شهید ریاضی گفت: پروفسور مهری از استادان دانشگاه شریف به این شهید گفته بود که من فقط یکی را مثل تو در هند یا مالزی سراغ دارم که به چند زبان مسلط باشد.
رستمی با اشاره به گمنام ماندن بسیاری از شهدای نخبه در کشور افزود: لازم است نویسندگان و ناشران به این شهدا توجه بیشتری داشته باشند و تنها به افراد مطرح نپردازند.
وی از مردم درخواست کرد تا در صورت داشتن اطلاعاتی از شهید محمود ریاضی با شماره ۰۹۱۲۴۱۳۸۹۳۸ تماس گرفته و اطلاعات خود را در اختیار نویسنده کتاب قرار دهند.