​​​​​​​بیت‌کوین از خطر تراشه کوانتومی در امان است؟

با معرفی تراشه کوانتومی «ویلو» توسط گوگل، برخی نگرانی‌ها درباره تهدید امنیت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال مطرح شده است. 

به گزارش تابش کوثر ،با وجود پیشرفت چشمگیر تراشه کوانتومی جدید گوگل به نام «ویلو»، کارشناسان تأکید دارند که این فناوری هنوز توانایی شکستن رمزنگاری بیت‌کوین را ندارد و این کار به رایانه‌های کوانتومی بسیار بزرگ‌تر و پایدارتر نیاز دارد.
بیت‌کوین برای تأمین امنیت خود از الگوریتم ECDSA (امضای دیجیتال منحنی بیضوی) استفاده می‌کند که شکستن آن برای رایانه‌های کلاسیک غیرممکن است.
شکستن این الگوریتم نیازمند حل مسئله پیچیده ریاضی لگاریتم گسسته منحنی بیضوی است که تنها با استفاده از رایانه‌های کوانتومی بسیار پیشرفته و پایدار امکان‌پذیر خواهد بود.
در دنیای تئوری، الگوریتم شور می‌تواند این معادله را حل کند، اما برای اجرای آن به میلیون‌ها کیوبیت منطقی بدون خطا نیاز است.
در مقابل، تراشه «ویلو» که گوگل به تازگی معرفی کرده، تنها ۱۰۵ کیوبیت دارد.
اگرچه ویلو توانسته محاسبات پیچیده‌ای که ابررایانه‌ها به میلیاردها سال زمان برای آن حل نیاز دارند را تنها در چند دقیقه انجام دهد، اما این محاسبات بسیار تخصصی هستند و به شکستن رمزنگاری ECDSA مربوط نمی‌شوند.
به گفته کارشناسان، توسعه یک رایانه کوانتومی با قابلیت شکستن رمزنگاری بیت‌کوین دست‌کم ۱۰ تا ۲۰ سال زمان نیاز دارد.
در این مدت، توسعه‌دهندگان بیت‌کوین در حال کار بر روی الگوریتم‌های مقاوم در برابر کوانتوم هستند که در صورت تهدید جدی، پروتکل بیت‌کوین می‌تواند به این الگوریتم‌ها ارتقا یابد.
به همین دلیل، کارشناسان تأکید می‌کنند که تراشه «ویلو» در وضعیت فعلی تهدیدی جدی برای بیت‌کوین به شمار نمی‌رود و دارندگان این رمزارز فعلا نباید نگران باشند، اما معلوم نیست این وضعیت چقدر ادامه داشته باشد.

م/۱۱۰*
کد خبر 130554