همکاری ۸۰ کشور در گروه جدید هوش مصنوعی

چین روز سه‌شنبه در نشستی که با همکاری زامبیا در سازمان ملل برگزار شد، یک گروه بین‌المللی جدید برای تقویت همکاری‌های جهانی در حوزه هوش مصنوعی راه‌اندازی کرد.

به گزارش تابش کوثر ، این گروه که با عنوان «دوستان همکاری بین‌المللی در ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی» شناخته می‌شود، میزبان نمایندگانی از بیش از ۸۰ کشور از جمله مصر، پاکستان، برزیل، اتیوپی، اندونزی، روسیه، آمریکا، فرانسه و بریتانیا بود. دفتر فناوری دبیرکل سازمان ملل نیز در این جلسه شرکت داشت.
فو کانگ، نماینده چین در سازمان ملل، بر استفاده مثبت از هوش مصنوعی، رعایت عدالت، تقویت شمول، و اهمیت همکاری‌های چندجانبه تأکید کرد.
او گفت: «امیدواریم این گروه بتواند جامعه جهانی را در استفاده از فرصت‌های دیجیتالی، ایجاد مشارکت و اقدام برای آینده‌ای روشن‌تر و هوشمندتر یاری کند.»
وی با اشاره به نقش حیاتی هوش مصنوعی در پیشبرد اهداف توسعه پایدار سازمان ملل و بهبود زندگی مردم، هشدار داد که این فناوری می‌تواند خطرات اجتماعی و چالش‌های اخلاقی به همراه داشته باشد. او تأکید کرد: «هوش مصنوعی باید همیشه تحت کنترل انسان باشد و امنیت آن تضمین شود.»
امانوئل پامو، نماینده زامبیا، نیز خواستار همکاری جهانی برای پر کردن شکاف‌های موجود در دسترسی به هوش مصنوعی و حمایت از نقش سازمان ملل در مدیریت این فناوری شد. او از کشورها خواست تا از این گروه جدید حمایت کنند.
چین طی سال‌های اخیر تمرکز ویژه‌ای بر توسعه هوش مصنوعی داشته و در سال گذشته طرحی جهانی برای مدیریت هوش مصنوعی ارائه کرده که هدف آن تقویت همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه است.
این گروه جدید از قطعنامه‌ای که در ماه ژوئیه با حمایت ۱۴۳ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد، نشأت گرفته و تلاش دارد محیطی باز، عادلانه و غیرتبعیض‌آمیز برای توسعه هوش مصنوعی فراهم کند.
 
م/110*
 
 
کد خبر 130505