سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ , 21 May 2024
پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۰
کد مطلب : 53923
اگر چك بابت ضمانت بوده، در صورت اثبات، صادر كننده مسؤوليت كيفري نخواهد داشت. و به هر حال اگر طرف مقابل بر خلاف آنچه كه مقرر بوده عمل كرده مطابق ماده۶۷۴ قانون مجازات اسلامي به عنوان خيانت در امانت قابل تعقيب كيفری خواهد بود.
آیا صدور چک ضمانت مسئولیت کیفری دارد؟
به گزارش تابش کوثر، اگر شخصی ۱۰۰میلیون تومان چک ضمانت نزد شخصی گذاشته باشد در حالی که ۸۰میلیون بیشتر پول بدهی نداشته است و چک به روز نبود و چک ضمانت بوده باشد ولی در دادگاه محکوم شود؛ راهکاری برای پیگیری حقش وجود دارد یا خیر.

در پاسخ باید گفت که اگر چك بابت ضمانت بوده، در صورت اثبات، صادر كننده مسؤوليت كيفري نخواهد داشت. و به هر حال اگر طرف مقابل بر خلاف آنچه كه مقرر بوده عمل كرده مطابق ماده۶۷۴ قانون مجازات اسلامي به عنوان خيانت در امانت قابل تعقيب كيفري خواهد بود."

گفتنی است بين مسئوليت كيفری و مسئوليت مدني تفاوت‌هايي وجود دارد كه در اینجا به دو مورد از آنها اشاره می‌کنیم:

۱ـ در مورد مسئوليت كيفري، ضرر و زيان متوجه جامعه است؛ در صورتي كه در مسئوليت مدني، ضرر و زيان متوجّه يك شخص خاص است. در مسئوليت مدني، چون عمل ارتكابي مخل نظم عمومي نيست، جامعه از خود دفاع نمی‌کند و متضررِ از جرم، بايستي خسارت‌هاي وارده به خود را از مرتكبِ جرم مطالبه كند. پس در اينجا مسئوليت، متوجه فرد و درمسئوليت كيفري، مسئوليت متوجه جامعه است.

۲ـ هدف از مسئوليت كيفري مجازات مجرم است كه به منظور دفاع از جامعه، پاسداري از نظم، جبران خسارت عمومي و اصلاح و تنبّه ساير افراد به مورد اجرا گذاشته مي‌شود؛ ولي هدف از مسئوليت مدني، جبران خسارت شخص زيان ديده است.

منبع: میزان
ک/۵۵۵
https://tabeshekosar.ir/vdcbf9bs.rhbf5piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما