چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۰۰
کد مطلب : 116888
حادثه ساز بودن گودهای رها شده جان شهروندان تهرانی را هر لحظه به خطر می‌اندازد و چندسالی می‌شود که رسیدگی به این امر مورد بی توجهی مسئولان شهری قرار گرفته است.
سرانجام گود‌های پر خطر تهران چه می‌شود؟/ خطر مرگ در قلب پایتخت
به گزارش تابش کوثر، بی توجهی مسئولان نسبت به پایدارسازی گود‌های شهر تهران و همچنین حادثه ساز و خطر آفرین بودن این گود‌ها باعث شده است جان شهروندان در معرض خطر و تهدید باشد؛ پرسش اصلی این است که با توجه به نزدیک بودن انتخابات شورا‌ها آیا دولت و مسئولین قصد ندارند به این مسئله رسیدگی کنند؟

در این باره محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وجود گود‌های پرخطر در پایتخت و اهمیت آن در سیستم مدیریت شهری، اظهار کرد: حدود ۳۷۵ گود پرخطر در تهران وجود دارد که تعداد قابل توجهی از آن‌ها از حالت خطر خارج شدند.

وی ادامه داد: ما نگران بودیم که وجود این گود‌ها به مردم خسارت و آسیب وارد کند به خاطر همین شهرداری مناطق ۲۲ گانه را ملزم کردیم تا اخطار‌های قانونی را به گود‌های پرخطر بدهند. افرادی که به اخطار‌های ما توجه نکردند باید این موضوع را در دستور کار خود قرار بدهند و این گود‌ها را در اسرع وقت پر کنند.

سالاری اضافه کرد: اخیرا ۱۸ گود در ۲ ماه گذشته پر شده و اگر بهانه‌ای از سوی شهرداری هم وجود دارد لازم است برطرف شود تا این گود‌ها از حالت خطرناک بودن در بیایند، همچنین آن‌هایی که شروع به پر کردن گود‌ها هم نکردند شهرداری مکلف است که از محل ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، این گود‌ها را از آن حالت خارج کند.
وی تاکید کرد: با اینکه محل اعتبار شهرداری‌ها کم است، اما در رویارویی با حقوق عمومی ما وظیفه داریم که این موضوع را بررسی کنیم، البته برخی مناطق کارنامه بسیار خوبی از خود به جا گذاشته‌اند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تصریح کرد: بعضی از شهرداری‌ها متأسفانه به این رویکرد کمیسیون معماری و شهرسازی توجهی نداشتند، به همین دلیل ما در حال جمع بندی یک گزارشی از کارنامه تک تک مناطق هستیم که به زودی در صحن شورای شهر اعلام خواهیم کرد.

سالاری گفت: همچنین از شهردار تهران می‌خواهیم که با افرادی که به حقوق عمومی و شهروندی بی توجهی می‌کنند، برخورد قانونی داشته باشد.

وی در پایان هشدار داد: مدیریت شهری قطعاً بین حقوق عامه و حقوق خصوصی، حقوق عامه را ترجیح می‌دهد، بنابراین صاحبان گود‌های رها شده در سطح مناطق ۲۲ گانه، این هشدار مدیریت شهری پنجم را جدی بگیرند و خودشان اقدامات لازم برای مقاوم سازی را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: شناسایی ۱۲۸ گود پرخطر در تهران/ هیچ اهرم بازدارنده‌ای برای جلوگیری از رها سازی گود‌ها وجود ندارد

سید علیرضا میرجعفری رئیس نظام‌مهندسی ساختمان تهران نیز در گفت‌وگوی دیگری با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شناسایی گود‌های پرخطر در پایتخت، گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف سازمان نظام‌مهندسی شناسایی و نظارت عملیات گودبرداری در کارگاه‌های ساختمانی مختلف است.

او با اشاره به خاطرات تلخی که از ریزش گود‌های ساختمانی در افکار عمومی باقی‌مانده است، تصریح کرد: البته که اجرای غیراصولی و بی‌توجهی به ضوابط مهندسی در اجرای عملیات عمرانی می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیر و تلخی برای جان شهروندان داشته باشد.

رئیس نظام‌مهندسی تهران اضافه کرد: در همین راستا سازمان نظام مهندسی با راه‌اندازی واحد بازرسی سازه و اجرای گشت‌های کنترلی در سطح کارگاه‌های عمرانی سطح شهر تلاش کرد تا ضمن شناسایی گود‌های در معرض خطر، با ارسال هشدار به سازندگان، شهرداری و در موارد حاد سازمان آتش‌نشانی نسبت به جلوگیری از بروز هر فاجعه‌ای اقدام کند.

میرجعفری با تأکید بر تصمیم سازمان نظام‌مهندسی ساختمان برای نظارت بر اجرای اصولی ساختمان‌ها برای حفاظت از جان شهروندان، افزود: از ابتدای سال صد‌ها کارگاه ساختمانی دارای گود توسط مهندسان ساختمان در واحد بازرسی سازه سازمان مورد بازرسی و بررسی فنی مهندسی قرار گرفته‌اند.

وی توضیح داد: از میان گود‌های بازرسی‌ شده، ۱۲۶ گود به عنوان گود‌های در معرض خطر شناسایی شده است که شامل گود‌های پرخطر ۷۴ مورد، گود‌های بسیار پرخطر ۸ مورد، گود‌های بسیار پرخطر ریزشی ۲ مورد است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران همچنین درباره آمار گود‌های پرخطر هم گفت: تعداد گود‌های رها شده ۱۰ مورد، گود‌های بسیار پرخطر رها شده ۸ مورد، گود‌های رها شده ۲ مورد، عملیات ساختمانی پرخطر ۲۰ مورد، عملیات ساختمانی پرخطر رها شده ۲ مورد شناسایی شده است.

او توضیح داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های خود را شناسایی گود‌های پر خطر قرار داده است که در این زمینه هم از ابتدای سال با همکاری تمامی مهندسان ناظر خود این گود‌ها را شناسایی شده است.

رئیس نظام‌ مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه برای مالکان و ناظران تک‌تک پروژه‌های دارای گود پرخطر اطلاعیه هشدارآمیز ارسال شده است، افزود: به تمامی مالکان اطلاع داده شده که برای حفظ کیفیت ساخت ضروری است، اجرای عملیات عمرانی را به مجریان صاحب‌ صلاحیت سازمان واگذار کنند.

میرجعفری با بیان اینکه شناسایی و بازرسی از گود‌های پرخطر یکی از مهم‌ترین وظایف جامعه مهندسان ساختمان در راستای تضمین سلامت شهروندان است، افزود: تلاش‌های سازمان نظام‌مهندسی برای ارتقاء کیفیت ساخت در راستای افزایش رضایت هرچه بیشتر مردم ادامه خواهد داشت.

او عنوان کرد: ساخت و ساز واحد‌های با کیفیت و استفاده از سازندگان ذی صلاح را همواره سازمان نظام مهندسی در دستور کار خود قرار داده است.

طبق گفته کارشناسان و مسئولان شهری در پایتخت ۱۲۶ گود پرخطر وجود دارد که این گودها می تواند عواقبی چون رانش زمین، فرسایش خاک داشته باشد، بنابراین برای رهایی از این امر باید منتظر اقدامات مسئولان و به خصوص کاندیدای شورا‌ها بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
https://tabeshekosar.ir/vdcjomevouqevoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما