پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۴۱
کد مطلب : 574
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله فاطمی نیا ،یکی از اساتید اخلاق حوزه علمیه قم در پنجاه و سومین مراسم سالگرد آیت الله العظمی بروجردی که در مسجد اعظم قم برگزار شد گفت: برخی از بزرگان شیعه جمع بین علم و معرفت بودند که آیت الله العظمی بروجردی یکی از آنهاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی بروجردی، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله فاطمی نیا در مراسم گرامیداشت پنجاه و سومین سالروز ارتحال آیت الله العظمی بروجردی که پنجشنبه شب در مسجد اعظم قم برگزار شد، اظهار کرد: انسان در این جهان بین دو عالم ملک و ملکوت قرار دارد.

وی با اشاره به معنای قلب در وجود انسان، افزود: برخی از حکما آن را عاملی لطیف و الهی می‌دانند که موجب تفاوت انسان و حیوان می‌شود و مقصود از قلب در قرآن کریم نیز باطن وجودی انسان است.

این استاد برجسته حوزه علمیه گفت: شکی نیست که همه انسان‌ها دارای باطنی درونی هستند و احادیث فراوانی نیز وجود دارد که می‌گویند خداوند قلب و باطن درونی انسان را به هر سویی که بخواهد می‌گرداند.

وی با بیان اینکه باطن انسان به طور دائم بین عالم ملک و ملکوت در حرکت است عنوان داشت: آدمی نیازمند توجه به هر دو این جوانب بوده و باید به هر دو مسئله توجه داشته باشد.

فاطمی‌نیا ادامه داد: پیامبران الهی هم به جنبه ملک و هم به جانب ملکوت توجه داشتند در حالیکه برخی از انسان‌ها تنها عالم ملک را در نظر داشته و به مادیات می‌پردازند و برخی دیگر نیز در این میان سرگردانند.

استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه برخی از انسان‌های خاص درصدد هستند که دیگر افراد بشر را از این سرگردانی نجات دهند، ابراز کرد: انبیای الهی مربیان مردم هستند و فلسفه نزول آنها نجات انسان‌ها از سردرگمی است.

وی فلسفه قیام امام حسین(ع) را نیز رهانیدن انسان‌ها از سرگردانی و تحیر دانست و افزود: این مسئولیت و رسالت سنگین اکنون بر دوش علما و مراجع تقلید است که حق زیادی بر گردن همه ما داشته و در این راه سختی‌ها و زحمات فراوانی متحمل شده‌اند.

فاطمی‌نیا خاطرنشان کرد: شخصیتی چون آیت‌الله العظمی بروجردی از جمله کسانی بود که در زمان خود به درجه اعلم من فی الارض رسیده بود و ابعاد وجودی بسیاری می‌توان برای ایشان برشمرد.

این استاد اخلاق با اشاره به فقاهت و مرجعیت آیت‌الله العظمی بروجردی گفت: این عالم وارسته فقیهی جامع الشرایط بود و در علوم منقول نیز صاحب نظر محسوب می‌شد.

وی ادامه داد: آیت الله العظمی بروجردی در علم رجال نیز دارای تالیفات و آثار فراوانی است به طوری که می‌توان وی را دریایی از این علم دانست.

فاطمی نیا با بیان اینکه همه این علوم زمینه عبودیت و بندگی بیشتر را فراهم می‌کنند، اظهار کرد: آیت الله العظمی بروجردی در مرحله تعبد و عبودیت نیز دارای مقامی رفیع بود.

استاد حوزه علمیه بیان داشت: تاریخ تشیع بسیار درخشان است و علمای زیادی در طول سال‌های پس از غیبت در میان پیروان اهل بیت(ع) به وجود آمدند اما در این میان برخی افراد دارای دو ویژگی علم و معرفت در کنار هم بودند که آیت الله العظمی بروجردی یکی از این افراد محسوب می‌شود.

این مراسم با حضور حضرت آیت‌الله لطف الله صافی گلپایگانی، حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی، حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی از مراجع تقلید، آیت‌الله علوی گرگانی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم، آیت‌الله ابراهیم امینی عضو جامعه مدرسین، آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری، مدیر حوزه های علمیه، حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی تولیت آستانه مقدسه و امام جمعه قم، اعضای جامعه مدرسین، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، مسؤولان استانی و دیگر اقشار مختلف مردم برگزار شد
https://tabeshekosar.ir/vdcjfxeizuqea.sfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما