در این میان برخی مواد غذایی اثر شگفتانگیزی برای سمزدایی از این عضو مهم بدن دارند.
کلمها: کلمها دارای خاصیت سمزدایی قوی برای کبد هستند. این سبزیجات دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی میکنند؛ مثل نیتروزامین های موجود در دود سیگار، و آفلاتوکسین موجود در بادام زمینی. همچنین انواع کلم دارای موادی بنام «گلوکوزینولات» هستند که باعث میشوند کبد آنزیمهایی را تولید کند که برای انجام فرآیند سمزدایی لازم هستند.
سیب: حاوی پکتین و دیگر مواد شیمیایی ضروری برای آزادسازی سموم از دستگاه گوارش است. سیب تحمل بار سمی در طول روند پاکسازی را برای کبد آسانتر میکند.
سیر: سیر حاوی آلیسین (یک نوع آنتیاکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار است و برای سمزدایی بهتر و مؤثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک میکند تا بدن را از آلودگی جیوه، بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.
چغندر و هویج: هویج سرشار از گلوتاتیون، یک پروتئین است که به سمزدایی کبد کمک میکند. هر دو گیاه حاوی فلاوونوئیدها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود کلی عملکرد کبد کمک میکند.
گوجه فرنگی: حاوی مقادیر زیادی گلوتاتیون است و لیکوپن موجود در آن نیز موجب مقاومت در برابر ابتلا به سرطان سینه، پوست و سرطان ریه میشود.
گریپ فروت: یکی دیگر از منابع گلوتاتیون است که موجب پاکسازی کبد میشود. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین ث و آنتیاکسیدان است که به بالا رفتن تولید آنزیمهای تمیزکننده کبدی و افزایش روند پاکسازی طبیعی کبد منجر میشود.
اسفناج: اسفناج خام منبع عمده از گلوتاتیون است و به روند پاکسازی کبد کمک میکند. سبزیجات سبز مانند اسفناج همچنین منبع غنی از کلروفیل، یک رنگدانه طبیعی است که برای حفظ سلامت کلی کبد مفید است.
مرکبات: لیمو، لیموترش و ...حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ث است که به تحریک کبد و سنتز مواد سمی به موادی که میتواند به آب جذب شود، کمک میکند.
منبع:آوای سلامت
ت/444