طبیعت آن معتدل است و به خشکی گرایش دارد, دیر هضم است و اختلال بد پدید میآورد.
طبیعت دل گوسفند گرم و تر است, در مجموع بسیار سخت و دیر هضم است بنابراین باید از حیوانی معتدل باشد, اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسانتر میشود و یبوستآور است.
طبیعت آن سرد است, دیرهضم است و چون جایگاه فضولات حیوان است، باید خوب شسته شده سپس پخته شود.
پاچه گوسفند دارای طبع معتدل و زودهضم است و به علت حالت لزجی که دارد، ملین است.
مغز گوسفند سرد و تر است, هضمش دشوار و برای معده زیانآور است و اشتها را از بین میبرد, نرمیبخش است و برای هضم بهتر باید آن را با ادویه گرم مصرف کرد.
چشم گوسفندگرم و تر است, تری آن زیادتر از دیگر اعضای داخلی است و گرمی آن مایل به اعتدال است.
جگر گوسفند گرم و تر است, جگر بریان شده، برای شبکوری مفید ولی بسیار دیرهضم است.
منبع: تسنیم
ک/555