جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۱
کد مطلب : 70921
کوسه های گرینلند، کوسه هایی نرم تن می باشند که مهره های آنها به اندازه کافی برای ایجاد تشخیص هویت سن تقویمی آنها سخت نمی شوند، بنابراین دانشمندان برای تعیین میزان سن این گونه از کوسه ها، نیاز مند تدوین روش های محاسبه جدید می باشند.
دانلود فایل
به گزارش تابش کوثر؛ به نقل از لایو ساینس (livescience)، برای اولین بار در دنیا، نوعی کوسه کشف شده است که گمان می رود، عمری بالغ بر ۵۱۲ سال داشته باشد.
براساس یک مطالعه که در اوت سال ۲۰۱۶ در مجله ساینس (Science) منتشر گردید و در این گزارش خبری نیز به آن اشاره شده است، در جهان هستی، موجودی سوال برانگیز و مخوف بنام کوسه گرینلند وجود دارد که چندین قرن است که زندگی خود ادامه می دهد. دانشمندان، آزمایش های گوناگونی را بمنظور تعیین سن این نوع از کوسه، برروی ۲۸ گونه ماده آن انجام دادند.
بعد از آزمایشات مکرر، تجزیه و تحلیل بافت چشم این نوع از کوسه، محدوده احتمالی از بازه عمر این موجود عجیب و غریب را حداقل معادل با ۲۷۲ ساله تخمین زد، و بیان گردید که این بازه به طور بالقوه می تواند در بیشترین مقدار خود، به ۵۱۲ سال نیز برسد.
مطابق با گزارشات گروه آموزشی و پژوهشی گرین لند الاسموبرانچ (Elasmobranch ‎Education and Research Group)، کوسه گرینلند یا سامنیوسس مایکروکفالس (Somniosus microcephalus)، موجودی عظیم الجثه و بومی قطب شمال و شمال آتلانتیک می باشد. این موجودات غول پیکر می توانند رشد بسیار زیادی داشته باشند بطوریکه طول آنها برابر با ۲۴ فوت و معادل با ۷ متر و وزن آنها برابر با ۲۶۴۵ پوند و معادل با ۱۲۰۰ کیلوگرم می باشد.
مطابق با گزارشات گروه آموزشی (GEERG)، حرکت این ماهی غول پیکر بسیار آهسته و در حدود ۱ فوت بر ثانیه و معادل با ۰.۳ متر بر ثانیه می باشد و می تواند تا عمقی برابر با ۹۱۰۱ فوت و معادل با ۲۷۷۴ متر به اعماق تاریک اقیانوس ها نفوذ نماید.
دانشمندان برای ردیابی و تعیین سن برخی از گونه کوسه ها، از ساختارهای استخوانی، مانند مهره هایی از جنس رسوبات کربنات کلسیمی استفاده می نمایند، خواندن حلقه ها در بافت سخت شده و استخوانی، نشان دهنده عمر و سن و سال کوسه ها می باشند.
جولیوس نیلسن (Julius Nielsen)، نویسنده تحقیقی در ارتباط با کوسه ها در سال ۲۰۱۶اذعان نمود که: کوسه های گرینلند، کوسه هایی نرم تن می باشند که مهره های آنها به اندازه کافی برای ایجاد تشخیص هویت سن تقویمی آنها سخت نمی شوند، بنابراین دانشمندان برای تعیین میزان سن این گونه از کوسه ها، نیاز مند تدوین روش های محاسبه جدید می باشند.
دانشمندان بمنظور مرتفع نمودن این مسیله، از آزمایش رادیو کربن برای تعیین سن و اندازه گیری ایزوتوپ های جذب شده کربن توسط بافت چشم کوسه گرینلند استفاده نمودند. بافت چشم کوسه ها، محدوده سن آنها را، بین ۲۷۲ تا ۵۱۲ سال مشخص نمود، در واقع، بزرگترین این نوع کوسه ها و احتمالاً پیرترین آنها، به ترتیب ۳۳۵ و ۳۹۲ سال سن داشتند.
نیلسون در ادامه افزود: به احتمال بسیار زیاد، ۳۹۰ سال، حد متوسط بین کرانه سنی بین ۲۷۲ و ۵۱۲ سال می باشد، ولیکن باید بخاطر داشته باشیم که بیان این موضوع با برخی عدم قطعیت ها در تخمین همراه می باشد. او افزود: اما حتی اگر پایین ترین بخش از محدوده سنی را که حداقل ۲۷۲ سال میباشد را در نظر بگیریم، می توان به جرات بیان کرد که هنوز هم کوسه گرینلند، تنها مهره داریست که جهان علم، آن را به عنوان موجودی با طولانی ترین بازه حیات در زندگی می شناسد.
منبع:خبرگزاری علم و فناوری
ر/111
https://tabeshekosar.ir/vdciz3ay.t1aur2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما