سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 23 Apr 2024
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۸
کد مطلب : 92477
رئیس‌جمهور گفت: یک عده فکر می‌کنند از این فضا باید هر کاری بکنند؛ هر شایعه، هر دروغ، هر تهمت، هر استهزائی را برای منافع شخصی یا گروهی و حزبی‌شان به‌کار بگیرند.
اگر کسی ارز دولتی می گیرد، باید اطلاعاتش در اختیار همه مردم باشد
به گزارش تابش کوثر؛حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز(دوشنبه ۱ بهمن) در جمع مدیران وزارت ارتباطات، لزوم توجه به فرهنگسازی در ارتباط با تکنولوژی را مورد تأکید قرار داد و گفت: فرهنگسازی و شناخت درست هر پدیده، اصل است. ما بایدهم پدیده را درست بشناسیم و هم درست برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به وجود زندگی شبکه‌ای در فضای مجازی گفت: قدیم می‌گفتند عادت خوب، عادت بد؛ عادت پسندیده و ناپسند. حالا خوب یا بد، امروز مردم به این موبایل عادت کرده‌اند. شما موبایل را از آن‌ها بگیر، نمی‌دانند باید چکار کنند. تاکسی را می‌خواهد صدا بزند از طریق موبایل انجام می‌داد، با دوستش می‌خواست ارتباط بگیرد با موبایل انجام می‌دهد. این را که از او بگیری، انگار بخشی از زندگی‌اش را گرفته‌ای. این تحولات با زندگی مردم همراه است و ما نمی‌توانیم مردم را از آن جدا کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امکان‌پذیر نیست حاکمیت به مردم بگوید چون من تشخیص داده‌ام قسمتی از موبایل مضر است و قسمتی دیگر مفید، پس کلاً او را کنار بگذار، اظهار داشت: حداکثر این است که ما همه عالم را برای این کار بسیج کنیم؛ در این صورت، او موبایلش را در جیب مخفی می‌کند و در یک اتاق تنها آن را در می‌آورد و پیامش را می‌خواند.

روحانی افزود: ما نمی‌توانیم با خواست عمومی مردم مبارزه کنیم؛ این نه درست است نه مشروع و نه قانونی و شرعی. انگار ما اختیاری از آسمان داریم که می‌توانیم بر زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم؛ نه اینطور نیست؛ چنین چیزی وجود ندارد. اینطور نیست که ما اختیار داشته باشیم. خداوند به پیغمبرش می‌گوید: «وَ ما أَنْتَ عَلَیْهِمْ بِوَکِیلٍ»؛ تو وکیل مردم نیستی؛ تو چکار به کار مردم داری؟ «وَمَا عَلَیْنَا إِلَّا الْبَلَاغُ»؛ تو باید پیام برسانی؛ حالا مردم یا گوش می‌کنند و هدایت می‌شوند یا گوش نمی‌دهند.

رئیس‌جمهور، ویژگی انتخابی بودن دین را مورد توجه قرار داد و گفت: مردم باید انتخاب کنند؛ اگر انتخاب نکنند که دین نمی‌شود؛ با تحمیل که نمی‌شود دین درست کرد. «لا اکراه فی‌الدین». اساس دین باید با فهم و درک و پذیرش باشد. بقیه مسائل هم همینطور است. طرف باید تفهیم شود و ارزش کار را بداند تا خودش دنبال کند. نیاز نیست ما به مردم فشار بیاوریم. بله؛ مردم وقتی می‌بینند که ماشین خطراتی دارد، خودشان هم به بچه‌شان نصیحت می‌کنند و می‌گویند از قسمت عابر پیاده باید عبور کنی و صبر کن تا چراغ سبز شود؛ درواقع شروع می‌کنند به یاد دادن فرهنگ به او. در همه فن‌آوری‌های روز هم همینطور است.

روحانی ادامه داد: در این جهان شبکه‌ای و ارتباط مردم با نرم‌افزارهای مختلف، ممکن است هم حرف مفید در آن باشد هم حرف مضر؛ ممکن است راست باشد یا دروغ. از این فضا هم گاهی افراطی استفاده می‌شود و هم  تفریطی. یک عده فکر می‌کنند از این فضا باید هر کاری بکنند؛ هر شایعه، هر دروغ، هر تهمت، هر استهزائی را برای منافع شخصی یا گروهی و حزبی‌شان به‌کار بگیرند.

وی با بیان اینکه در فضای مجازی لحن‌ها لحن‌های نامناسبی است، اظهار داشت: با توجه به یکی دو مقاله‌ای که من خوانده‌ام و البته دقیق نمی‌دانم؛ می‌گویند لحن ما ایرانی‌ها در فضای مجازی نامناسب‌تر از کشورهای پیشرفته نسبت به همدیگر است. اگر این حرف درست باشد، معنی بسیار بدی دارد. خب چرا با لحن بد با هم حرف بزنیم؟ حالا درست است در فضای مجازی طرف ما حضور ندارد و تو داری پیامک می‌زنی، امّا به هر حال یک تعهدات اخلاقی و وجدانی و انسانی و اسلامی را که داریم.

وی ادامه داد: ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ نماد تحول جوامع در حوزه تکنولوژی است، فناوری ارتباطات، زمینه ساز توسعه روابط اجتماعی است، صدای امام (ره) از نجف و پاریس با ابزارهای ارتباطی به مردم می رسید.پیام انقلاب از طریق رسانه های ارتباطی به جهانیان رسید.

روحانی با تاکید بر اینکه مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است اظهار داشت:  فناوری های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد. شناخت درست و فرهنگ سازی، تنها راه مدیریت و پیشگیری از مشکلات فناوری است. نمی توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم. مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دین با انتخاب حاصل می شود، نه با تحمیل، تصریح کرد: افراط و تفریط برای استفاده ابزاری از فضای مجازی، آن را به تهدید تبدیل می‌کند. در جهان شبکه ای، درخت ممنوعه نسازیم؛ فرهنگ سازی کنیم. جوانان و نوجوانان بیش از همه از اثرات منفی فیلترینگ آسیب می بینند. نه مسدود کردن و نه رها کردن ما را به مقصد نمی رساند؛ سواد رسانه ای جامعه را باید افزایش دهیم. انحصار در هیچ پدیده ای جواب نمی دهد؛ چه در رسانه و چه در فناوری.

وی خاطر نشان کرد: وزارت ارتباطات باید جلوی مزاحمت های تبلیغاتی برای مردم را بگیرد/ استفاده بجا از ابزارهای ارتباطی ضروری است؛ وقت و هزینه مردم فدای پول نشود. فضای مجازی زیربنا و توانمند ساز، و ابزاری برای توسعه عدالت است.

رئیس جمهور بیان داشت: فناوری های ارتباطی و فضای مجازی بهترین ابزار برای شفافیت و مقابله با رانت و فساد است. اگر کسی ارز دولتی می گیرد، باید اطلاعاتش در اختیار همه مردم باشد. همه باید به تحقق سریعتر دولت الکترونیک کمک کنند. مردم باید قادر باشند با یک کارت احتیاجات زندگی خود را برآورده کنند.

روحانی اظهار داشت: ساماندهی اطلاعات سلامت مردم، مهمترین کار دولت الکترونیک باشد. برای کنترل و سلامت اداری و اقتصادی، راه بهتری از دولت الکترونیک وجود ندارد. دولت هزینه بسیار بالایی برای دسترسی بهتر مردم به اینترنت و فضای مجازی پرداخته و می پردازد. جز امور زیر ساختی، بقیه امور باید به مردم واگذار شود/ مهمترین اولویت امروز کشور اشتغال جوانان است.

وی تاکید کرد: در مساله رعایت حجاب، خطاب قرآن ابتدا به مردان است. اساس حجاب، امنیت زنان است. زنان سلامت اداری و مدیریتی بیشتری دارند. به هر جوان و بانویی مسوولیت دادیم ضرر نکردیم؛ نمونه اش عملکرد خوب وزیر ارتباطات. شرط اول من با آذری جهرمی، توسعه زیرساختهای اشتغال بوده است.
منبع:فارس
ر/111

https://tabeshekosar.ir/vdciy5a3.t1ary2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما