شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 27 Apr 2024
پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷
کد مطلب : 42805
هفته گذشته بود که برخی از رسانه ها، از انتصاب سردار سرتیپ ایرج مسجدی٬ مشاور عالی سرلشکر قاسم سلیمانی٬ فرمانده نیروی قدس سپاه در سمت سفارت ایران در عراق خبر دادند؛ این خبر که تاکنون توسط هیچ مقام رسمی وزارت خارجه تایید نشده واکنش هایی را به همراه داشت.
انتصاب مشاور سرلشکر سلیمانی به عنوان سفیر ایران در عراق قطعی است
به گزارش تابش کوثر هفته گذشته بود که برخی از رسانه ها، از انتصاب سردار سرتیپ ایرج مسجدی٬ مشاور عالی سرلشکر قاسم سلیمانی٬ فرمانده نیروی قدس سپاه در  سمت سفارت ایران در عراق خبر دادند؛ این خبر که تاکنون توسط هیچ مقام رسمی وزارت خارجه تایید نشده واکنش هایی را به همراه داشت.
 
مسجدی
 
در همین زمینه علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با میزان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انتصاب یک فرد نظامی مانند سردار مسجدی به عنوان سفیر ایران در عراق معمول است یا خیر، بدون اشاره به نام وی گفت: این انتخاب(انتخاب فرد نظامی در مقام سفیر) به واسطه ویژگی های عراق معمول است و اینکه افراد نظامی سفیر بشوند نیز در دنیا امری متداول است و مشکلی ندارد.
 
بروجردی در خصوص تمدید مأموریت سفیر فعلی عراق که در سال گذشته صورت گرفت ولی در مورد سفیر سابق ایران در سوریه (شیبانی) هیچ گونه تمدیدی صورت نگرفت و ظریف تمدید زمان مأموریت وی را اقدامی غیر معمول خوانده بود، گفت: "جنس کار این دو کشور فرق می کند و من علت آن را نمی توانم بیان کنم." در حال حاضر نیز برای سفیر عراق فرد جایگزین مشخص شده است.
 
بروجردی در پایان تأکید کرد: نحوه انتخاب سفرای عراق و سوریه ارتباطی با هم ندارند و به لحاظ نوع کشور دو مقوله متفاوت هستند.
 
انتصاب به مشاور سرلشکر سلیمانی به عنوان سفیر ایران در عراق تقریبا قطعی است
 
آنطور که خبرنگار میزان کسب اطلاع کرد، انتصاب سردار مسجدی به عنوان سفیر ایران در عراق قطعی است و این انتصاب مراحل نهایی  اداری خود را طی می کند.
 
بر اساس گزارش میزان، پروسه انتخاب سفیر در کشورهای جهان اینگونه است که فرد جدید برای سفارت توسط وزیر امور خارجه انتخاب و به رئیس جمهور معرفی،( در این میان نیز پروسه های خاصی طی می شود) و بعد از تصویب رئیس جمهور، فرد به کشور مقصد معرفی می شود، پس از بررسی کشور مقصد و تایید نهایی توسط دولت مزبور، پرونده سفیر جدید به کشور مبدا بر می گردد و پروسه ای اداری را طی می کند و در آخر رئیس جمهور کشور مبدا استوارنامه سفیر را امضا و در آخر سفیر رسما معرفی می شود.
منبع: میزان
ع/800
https://tabeshekosar.ir/vdciwva5.t1aru2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما