جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۵
کد مطلب : 77348
طبق گفته رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، دست کشیدن رهبر کره شمالی از برنامه سلاح اتمی این کشور «غیرواقع‌بینانه» است و خروج واشنگتن از برجام، اثری روی مواضع پیونگ یانگ نخواهد داشت.
سناتور آمریکایی: کیم جونگ اون دید چه بر سر قذافی آمد
به گزارش تابش کوثر؛ قانونگذار ارشد کنگره آمریکا ضمن هشدار در خصوص خوشبینی‌های مطرح شده درباره دست کشیدن کره شمالی از برنامه اتمی خود، مدعی شد که خروج واشنگتن از برجام اثری روی مواضع کره شمالی نخواهد داشت چرا که «رهبر جوان این کشور دغدغه بقای خودش را دارد».

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به شبکه «ای.بی.سی نیوز» درباره دیدار آتی رئیس‌جمهور آمریکا با رهبر کره شمالی گفت: «خوشحالم که آنها درصدد دیدار هستند. فکر می‌کنم که همه ما به این موضوع با احتیاط زیاد و تردید نگاه می‌کنیم چرا که این موضوع برای ۲۵ سال سابقه داشته است. به نظر من این فقط یک آغاز است و شاید به جایی برسد و شاید هم نرسد. باید مطمئن شویم که شرایط مدنظر برای برقراری این نشست به روشی مناسب تدارک دیده شود».

خبرنگار سوال کرد: «بسیاری می‌گویند که امتیازاتی که تاکنون کیم جونگ اون داده به راحتی، برگشت پذیر هستند و او قبلا هم چنین کاری کرده است».

مجری ای.بی.سی نیوز سوال کرد که به نظر برخی‌ها ترامپ برای برگزاری چنین نشستی امتیازهای زیادی به کره شمالی داده است. نظر شما چیست؟

کورکر جواب داد: «من شاهد اینکه ما در حال دادن امتیازهایی به کره شمالی باشیم، نیستم و امیدوارم که چنین نباشد چرا که سیاست ما در حال حاضر آن است که کارزار فشار ما علیه کره شمالی ادامه یابد تا چیزی (مثبت درباره برنامه موشکی و اتمی کره شمالی) اتفاق بیافتد. اما این امتیازهایی که (کره شمالی اکنون داده)، به راحتی برگشت پذیر هستند. او (رهبر کره شمالی) درس‌های زیادی درباره روابط عمومی یاد گرفته است اما به نظر من افرادی دور و بر رئیس‌جمهور هستند از قبیل جان بولتون هستند که تردیدهای جدید دارند و درباره هرگونه کاستن از فشارها بر کره شمالی هشدار می‌دهند».

خبرنگار سوال کرد: «آیا واقع گرایانه است که او واقعا درصدد رها کردن و دست کشیدن از سلاح‌های اتمی خودش است؟»

رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا جواب داد: «ببین جورج، تو این را می‌دانی که او(کیم جونگ اون) داشتن سلاح اتمی قابل شلیک را به عنوان بلیطی می‌داند که با آن به عنوان یک مرد پیر در رختخوابش خواهد مُرد. او دید که چه اتفاقی برای (معمر) قذافی افتاد، قذافی مُرده چون او از سلاح‌های اتمی خود دست کشید. بنا براین چنین فکر کنیم (که رهبر کره شمالی از سلاح اتمی دست خواهد کشید)، غیرواقع‌بینانه است البته من امیدوارم که پیشرفت‌های حاصل شود اما این یک مانع بزرگ است».

خبرنگار آمریکایی از میهمان خود سوال کرد بهترین چیزی که می‌تواند برای آمریکا از دل دیدار آتی ترامپ و کیم جونگ اون و همچنین مذاکرات بلندمدت‌تر دو کشور بیرون بیاید، چیست؟

کورکر گفت: «قطعا بهترین نتیجه، خلع سلاح اتمی(کره شمالی) خواهد بود. آیا این واقعگرایانه است که او به راحتی چنین کاری خواهد کرد، قطعا اینطور نیست اما پیشرفتهایی قابل حصول است از قبیل توقف برنامه اتمی این کشور. چه کسی می‌داند که اهداف و جاه طلبیهای او در قبال کره جنوبی چیست. ما در حالی وارد این نشست خواهیم شد که می‌دانیم مشکل بزرگی داریم چرا که او در فعالیت اتمی‌اش خیلی بیش از حد جلو رفته و بسیار به وضعیتی که تهدیدی برای آمریکا است، نزدیک شده است و ما شروع به رایزنی‌هایی در این باره بکنیم و امیدوار به حصول به بهترین نتیجه ها باشیم و ببینیم که گفت‌و‌گوها به چه منجر خواهند شد».

خبرنگار آمریکایی از ضرب‌الاجل ۲۲ اردیبهشت ترامپ برای برجام و هشدار او درباره احتمال خروج از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ سوال کرد.

او پرسید در صورت خروج آمریکا از برجام، این موضوع چه پیغامی به کیم جونگ اون رهبر کره شمالی خواهد داد؟

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: «این سوال را از من زیاد پرسیده‌اند. من فکر می‌کنم که اگر هیچ تغییری (در قبال برجام) در تعاملات کنونی ما با سه عضو اروپایی انجام نشود، او(ترامپ) ۱۲ می(۲۲ اردیبهشت) از توافق خارج خواهد شد و فکر نمی‌کنم تردیدی درباره این موضوع وجود داشته باشد. (آنگلا) مرکل دارد به آمریکا می‌آید، (امانوئل) ماکرون دارد به آمریکا می‌آید و شاید تغییری (درباره برجام) ایجاد شود. درباره این رهبر جوان (کره شمالی) و نحوه نگرش او به این موضوع (خروج احتمالی آمریکا از برجام) باید بگویم که او با مساله بسیار بزرگتری مواجه است و آن بقای خودش و احتمالا تغییر رژیم است در نتیجه به خاطر ماهیت خاص و بینظیر او و ماهیت خاص و بینظر رئیس‌جمهور ما، من زیاد مطمئن نیستم که خروج ما از توافق هسته‌ای ایران هیچ تاثیری روی نوع تفکر او بگذارد».
منبع:فارس
ر/111
https://tabeshekosar.ir/vdcivpay.t1ay52bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما