Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
فواید شگفت انگیز بذر کتان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۲۰
ثابت شده که بذر کتان نه تنها ریسک سرطان و دیابت و بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی را کم می‌کند، بلکه سوپر فودی است که فواید بیشماری برای سلامت عمومی دارد. بذر کتان برای کاهش وزن سریع و پایین آوردن کلسترول نیز مفید است.
به گزارش تابش کوثر ، قرنهاست که بذر کتان به عنوان ماده‌ی غذایی شناخته شده و به دلیل آنتی اکسیدان‌های قدرتمند و خواص درمانگری که دارد خیلی زود در تمام دنیا به شهرت رسید. بذر کتان به صورت دانه، به شکل قرص و یا به صورت روغن مصرف می‌شود.

ثابت شده که بذر کتان نه تنها ریسک سرطان و دیابت و بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی را کم می‌کند، بلکه سوپر فودی است که فواید بیشماری برای سلامت عمومی دارد. بذر کتان برای کاهش وزن سریع و پایین آوردن کلسترول نیز مفید است.


در ادامه به سایر فواید شگفت انگیز بذر کتان اشاره می‌کنیم:

شفاف سازی پوست با بذر کتان

روغن بذر کتان که از فشرده‌ی آن به دست می‌آید، به نام روغن بزرک نیز شناخته می‌شود. این روغن یکی از بهترین مرطوب کننده‌های طبیعی برای پوست است که خواص درمانگر شگفت انگیزی دارد. روغن بزرک برای برطرف کردن آکنه و درمان اثر آکنه و لکه‌های تیره‌ی پوست مفید است. روغن بزرک می‌تواند بافت پوست را روشن‌تر کرده و از حلقه‌های تیره‌ی پای چشم‌ها بکاهد.

بهترین کمک برای مشکلات گوارشی

اگر از یبوست رنج می‌برید یا مشکلی در سیستم گوارش خود دارید که مانع اجابت مزاج بی‌دردسر است، از روغن بزرک کمک بگیرید، چون می‌تواند به عملکرد سیستم گوارشی‌تان کمک کند. یک راه خوب برای بهره بردن از روغن بذر کتان، مصرف یک فنجان آب گرم همراه با یک تا سه قاشق غذاخوری روغن بزرک هر روز صبح است. با این روش خیلی زود احساس خیلی بهتری در طول روز خواهید داشت. می‌توانید بسته به بهبودی‌تان، مقدار بیشتری مصرف کنید.

بذر کتان گلوتن ندارد

اگر به گلوتن حساسیت دارید یا دچار بیماری سلیاک هستید، می‌توانید با گنجاندن بذر کتان در رژیم غذایی‌تان، فواید شگفت انگیزی را نصیب خود کنید. مصرف بذر کتان، یک راه طبیعی و سالم برای جایگزین کردن انواع غذهای گلوتن دار است. بذر کتان دارای خواص ضد التهابی بوده و می‌تواند التهاب ناشی از گلوتن و غلات را در بدن کاهش بدهد.

بذر کتان با سرطان می‌جنگد

مطالعات نشان می‌دهد که بذر کتان به خاطر دارا بودن مقادیر زیادی امگا 3 و لیگنان‌ها می‌تواند از بدن در برابر سرطان سینه، کولون، تخمدان و پروستات محافظت کند. این دو عنصر به تعدیل هورمون‌ها کمک کرده و رشد تومور را مهار می‌کنند و ضمنا از التهاب بدن می‌کاهند.

بذر کتان به کاهش وزن کمک می‌کند

یکی از فواید بذر کتان، کاهش وزن است. بذر کتان حاوی چربی‌های سالم و فیبر است که برای کاهش وزن مفیدند. این عناصر باعث احساس سیری بیشتر بعد از خوردن می‌شوند و می‌توانند جلوی مصرف کالری بیشتر را بگیرند. اگر با هدف کاهش وزن بذر کتان مصرف می‌کنید باید مصرف‌تان پیوسته باشد و همیشه آن را در رژیم غذایی‌تان داشته باشید. می‌توانید ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از آن را به اسموتی‌ها، سوپ‌ها، سالادها و سایر غذاها اضافه کنید. در پیدا کردن راههایی برای گنجاندن بذر کتان در تغذیه‌تان خلاقیت به خرج دهید!

چرا بذر کتان یک سوپر فود است؟

بذر کتان، مقادیر بسیار زیادی مواد مغذی دارد، شامل: امگا 3، فیبر، منگنز، سلنیوم، فسفر، منیزیم، ویتامین B1 و B6، پروتئین، آهن، روی، پتاسیم، مس و زینک.

بذر کتان، دوست قلب شما

بذر کتان به دلیل سرشار بودن از اسید آلفا لینولئیک، در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی بسیار موثر است. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که غذاهای غنی از اسید آلفا لینولئیک مصرف می‌کنند، کمتر در معرض حملات قلبی کُشنده هستند. ضمنا پژوهش‌ها حاکی از این هستند که افرادی که غذاهای سرشار از اسید آلفا لینولئیک می‌خورند، کمتر دچار بیماری قلبی شده و ریسک مرگ زودرس‌شان پایین می‌آید.

بذر کتان می‌تواند عفونت قارچی را برطرف کند

عفونت کاندیدا یا عفونت قارچی می‌تواند اثرات مخربی بر بدن بگذارد زیرا علائم ضعیف کننده‌ی زیادی ایجاد می‌کند که شامل تغییرات هورمونی، تضعیف سیستم ایمنی، مشکلات گوارشی، ضعف مفاصل و عفونت‌های دستگاه ادراری می‌شود. بذر کتان سرشار از پلی فنول است که حامی رشد پروبیوتیک‌هاست.

کاهش کلسترول

بذر کتان کاهنده‌ای بسیار عالی برای کلسترول است چون فیبر دارد. فیبر، مانع جذب کلسترول در جریان خون شده و آن را از بدن دفع می‌کند.

چند نکته

بذر کتان را چه به منظور کاهش وزن یا مراقبت از پوست مصرف کنید و چه با هدف پیشگیری از سرطان و بیماری قلبی، به هر حال می‌تواند یکی از بهترین تغییراتی باشد که در رژیم غذایی خود ایجاد می‌کنید.

چیزی که ممکن است کمی سوال برانگیز باشد، بهترین روش مصرف بذر کتان است. برای اینکه از بیشترین خاصیت آن بهره مند شوید، باید از جوانه‌ی آن استفاده کنید. یعنی بذر کتان را بخیسانید و صبر کنید تا جوانه بزند. با این کار، اسید فیتیک آن را حذف می‌کنید و در نتیجه مواد معدنی آن بهتر جذب خواهند شد.

علت اینکه نباید بذر کتان را به صورت کامل مصرف کنید این است که بدن نمی‌تواند تمام ارزش غذایی آن را به دست بیاورد. این دانه‌ها فقط از سیستم گوارش‌تان عبور می‌کنند. البته فوایدی نصیب‌تان می‌شود اما نه به اندازه‌ی زمانی که به شکل‌های دیگری مصرف شوند.

یک راه بسیار خوب دیگر این است که بذر کتان را آسیاب کنید و به شکل پودر در بیاورید. باید یادآوری کنیم وقتی بذر کتان را پودر می‌کنید باید آن را هر چه زودتر مصرف کنید چون در معرض هوا، خاصیت خود را از دست خواهد داد.

مهمترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که لازم است برای گنجاندن بذر کتان در برنامه‌ی غذایی خود، روزانه آن را مصرف کنید.

منبع : برترین ها

ی/555
کد مطلب: 72172
 


 
جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶
۲ جمادى الأول ۱۴۳۹
19 January 2018