چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۴
کد مطلب : 37036
آمریکا اخیرا سه سکوی راداری را در سواحل غربی یمن هدف قرار داد تا مستقیما وارد جنگ علیه این کشور شود؛ موضوعی که توجه ناظران را به نقش واشنگتن در جنگ یمن معطوف کرد.
دلیل ورود مستقیم آمریکا به جنگ یمن/سعودی ها با تسلیحات غربی به دنبال کشتار مردم یمن هستند
به گزارش تابش کوثر در بحرانهای کنونی خاورمیانه شاید بحران یمن از این نظر شاخص و متمایز باشد که در آن شاهد در باتلاق فرو رفتن سعودی ها و ائتلاف آنها با گذشت بیشتر زمان هستیم.
 
زمانی که عبدالعزیز به فرزندان خود توصیه کرد که یمن گورستان متجاوزان است و به آن وارد نشوند، نوه های وی به توصیه جدشان عمل نکردند و وارد باتلاقی شده اند که برای خروج از آن دست و پا می زنند.
 
هر روز که می گذرد جنایاتی که آل سعود در یمن مرتکب می شود بیش از گذشته آن را در مجامع بین المللی رسوا می کند و بودجه آن را می بلعد. انگلیسی ها که طعم تلخ شکست را از یمنی ها در جریان استعمار چشیده اند؛ در حال تکاپو در سازمان ملل برای آتش بس در یمن و از سرگیری مذاکرات سیاسی هستند.
 
این تلاشها پس از حمله به مراسم عزا در صنعا، صورت می گیرد که طی آن صدها نفر شهید و زخمی شدند. اما در واقع این تلاش را به مثابه نجات سعودی ها دانست. سعودی ها در طی نوزده ماه گذشته تصمیمات عجولانه و از روی جهل سیاسی و نظامی و جغرافیایی ضد یمن گرفتند.
 
انگلیسی ها به خوبی یمنی ها به ویژه رزمندگان انصارالله را می شناسند و به این نکته رسیده اند که جنگ یمن با پیروزی ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها همراه نخواهد بود. آنها از تبعات ادامه این جنگ بر امنیت و ثبات منطقه آگاه هستند.
 
جنگ یمن هم اکنون به رسوایی برای غرب و آمریکا تبدیل شده است به ویژه که این کشورها در جنگ یمن حمایت همه جانبه ای از سعودی ها به عمل آوردند اما جنایات هولناک ائتلاف تحت سرکردگی آل سعود، حامیان ریاض را نیز رسوا کرد.
 
در این میان نقش آمریکا طی روزهای گذشته جدای از حمایت پنهان، علنی تر شده است و ۱۳ اکتبر رسانه ها از حمله ناوهای آمریکایی به سه سکوی راداری یمنی ها در سواحل دریای سرخ(سواحل غربی یمن) خبر دادند. بهانه آمریکایی ها، حملات موشکی ارتش و کمیته های مردمی به ناوهای آمریکایی بود؛ موضوعی که از سوی یمنی ها تکذیب شد.
 
آمریکا از زمان شروع توفان موسوم به قاطعیت از سوی سعودی ها و ائتلاف تحت سرکردگی آنها از هیچ کمکی به این ائتلاف دریغ نکرد
آمریکا از زمان شروع توفان موسوم به قاطعیت از سوی سعودی ها و ائتلاف تحت سرکردگی آنها از هیچ کمکی به این ائتلاف دریغ نکرد. از سوخت رسانی به جنگنده ها تا مشخص کردن اهداف و مشورتها و اطلاعات نظامی لازم و ممانعت از اقدام رسانه ای علیه آل سعود و همپیمانانش در رسانه های غربی. آمریکایی ها میلیاردها دلار سلاح پیشرفته به سعودی ها فروختند تا با آن ملت بی پناه یمن را هدف قرار دهند.
 
اما آمریکا هم مانند انگلیس زمانی که مشاهده کرد، کشورهای عضو ائتلاف ضد یمن در گرداب فرو رفته اند و از سویی دامنه عملیات های ارتش و کمیته های مردمی به داخل عربستان کشیده شده و یمنی ها کشتی اماراتی را در نزدیکی باب المندب هدف قرار دادند وارد عمل شد.
 
ورود آمریکایی ها در ۱۲ اکتبر و تهدید حملات بیشتر در حالی صورت گرفت که ناظران امور درباره اینکه آمریکا به جنگ یمن بیش از این وارد می شود یا خیر با دیده تردید می نگرند.
 
یکی از عواملی که سبب شده است که تحلیلگران در این باره شک داشته باشند؛ سیاست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکاست که از جنگ و دخالت نظامی مستقیم در دیگر کشورها خودداری کرده است و این سیاست از زمان روی کار آمدن وی تا کنون ادامه داشته است.
 
یکی از دیگر از عوامل را می توان در این دانست که یمن در حال حاضر اولویت آمریکا را تشکیل نمی دهد و سوریه اولویت اصلی را تشکیل می دهد. در حال حاضر سعودی ها به نیابت از آمریکایی ها در یمن مرتکب جنایت می شوند.
 
البته جنایات بی شمار سعودی ها علیه ملت بی پناه یمن را هم تحلیلگران به عنوان یکی از دلایلی که آمریکا مایل به ورود بیشتر در جنگ یمن نباشد، می دانند. تصویر سیاهی که سعودی ها به واسطه جنایات در جنگ یمن در محافل بین المللی دارند و آخرین مورد هم جنایت صنعا بوده، سبب می شود که واشنگتن رویارویی مستقیم پرهیز کند تا دامنه انتقاد ضد آمریکا به عنوان حامی یک کشورناقض حقوق بشر، کشیده نشود.
 
از دیگر عوامل؛ ناظران امور، به نزدیکی به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا اشاره می کنند که دخالت نظامی مستقیم در یمن و دیگر مناطق را محال می کند. دخالت آمریکا در مقطع کنونی می تواند نقش موثری در فضای انتخابات سرنوشت ساز آمریکا داشته باشد.
 
در واقع می توان تلاش آمریکایی ها را نیز مترداف تحرکات انگلیسی ها و دیگر کشورهای غربی دانست که تمایل به آتش بس در یمن دارند. در این میان به ویژه
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هرگز حاضر نیست که دوره ریاست جمهوری اش را با جنگ به پایان برساند
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هرگز حاضر نیست که دوره ریاست جمهوری اش را با جنگ به پایان برساند.
 
اما یکی دیگر از دلایل ترس آمریکایی ها برای رویارویی با ملت یمن، بیم از تبعات آن است زیرا آنها به خوبی وضعیت همپیمان خود یعنی آل سعود را مشاهده می کنند که فقط جنایت مرتکب می شود.
 
پر واضح است که آمریکایی ها با در اختیار گذاشتن سلاح در واقع شریک جنایات سعودی ها هستند. واشنگتن به خوبی می داند که سلاحهایی که به عربستان و دیگر کشورهای شرکت کننده در جنگ یمن می فروشد ضد غیرنظامیان به کار گرفته می شود. آمریکایی از محاصره هوایی، دریایی و زمینی یمنی از سوی سعودی ها و بروز فاجعه انسانی در یمن آگاهند و اقدامی صورت نمی دهند. بسیاری از یمنی ها بر اثر همین محاصره کشته می شوند.
 
آمریکایی ها به موجب معاهده تجارت سلاح نباید به سعودی ها سلاح بدهند تا آن را علیه ملت یمن به کار گیرد. آمریکایی ها به ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها کمک لجستیکی و اطلاعاتی می دهند. بدون کمک کارشناسان نظامی آمریکایی، سعودی ها و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شرکت کننده در جنگ یمن نمی توانند جنگنده های خود را به پرواز درآورند
بدون کمک کارشناسان نظامی آمریکایی، سعودی ها و کشورهای شورای همکاری خلیج شرکت کننده در جنگ یمن نمی توانند جنگنده های خود را به پرواز درآورند
. سعودی ها در جنگ زمانی که بمب لیزری و دیگر سلاح ها را کم می آورند به سراغ آمریکا می روند و ادامه جنگ یمن با حمایت آمریکاست.
 
واقعیت این است که آمریکایی ها زمانی که موضوع سوریه است همه اقدامات مطلوب جلوه می دهند؛ زیرا هدف براندازی نظام ضد آمریکایی است اما زمانی که موضوع به یمن مربوط می شود و یکی از همپیمانان آمریکا نشانه گرفته می شود، آنگاه نه تنها حمایتی صورت نمی گیرد بلکه برعکس حمایت همه جانبه ای از متجاوز و علیه ملت یمن صورت می گیرد. اگر حاکم همپیمان آمریکا در معرض خطر قرار گیرد هر اقدامی قابل توجیه است؛ دیگر نه بحث حقوق بشر مطرح است و نه کشتار غیرنظامیان و نه دموکراسی.
 
حمایت آمریکا و انگلیس و دیگر کشورهای غربی است که سبب شده؛ سعودی ها به جنایات خود در یمن ادامه بدهند. بمب لیزری جی پی یو ۱۲ پیو وی با وزن ۲۲۵ کیلوگرم که سعودی ها بر سر مردم یمنی می ریزند ساخت آمریکاست. کیست که نداند، تصمیم جنگ یمن آمریکایی است و اگر آمریکا تصمیم به توقف آن بگیرد، سرسپرده آنها یعنی آل سعود چاره ای جز توقف ندارد.
 
اما موضوعی که آمریکایی و همپیمان سعودی آنها نمی توانند آن را نادیده بگیرند، تحول ایجاد شده در عرصه بازیگران منطقه ای است. روسها در عرصه تحولات خاورمیانه به همراه همپیمانان خود قوی ظاهر شده اند و اگر روند اوضاع به سمت و سویی سوق داده شود که بحران یمن همانند سوریه شود، وضع برای سعودی ها نگران کننده خواهد بود.
 
در پایان می توان گفت که آمریکا در جنگ یمن با سلاح و حمایت غیر مشروط از سعودی ها حاضر و در جنایات آنها شریک است. گواه این مدعا نیز قراردادهای متعدد فروش سلاح به ارزش میلیاردها دلار از سوی باراک اوباما است. اوباما به خوبی از تبعات استفاده این سلاحها ضد ملت یمن آگاه است.
313/م مهر
https://tabeshekosar.ir/vdciquap.t1ayp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما