سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 23 Apr 2024
شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۵۱
کد مطلب : 62164
دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران از ابتلای 150 هزار نفر در سال 1415 به سرطان خبر داد.
حرکت به سوی سونامی سرطان در سال‌های آتی

به گزارش تابش کوثر ، حسین فودازی دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران اظهار کرد: روند شیوع سرطان در ایران طی سال های اخیر رو به افزایش بوده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال های آینده نیز همچنان این روند ادامه پیدا کند.سرطان معده در بین سرطان های مختلف بیشترین میزان آمار ابتلا را به خود اختصاص داده است.

وی درباره میزان موارد ابتلا به سرطان در سال گذشته بیان کرد: در سال گذشته حدود 95 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا شدند.نیم میلیون نفر هم با سرطان زندگی می‌کنند یعنی به تازگی ابتلای آنها به سرطان تشخیص داده شده است، در حال درمان هستند یا درمانشان پایان یافته است.

دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران افزود: تغییر در وضعیت هرم سنی جمعیت ایران یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش ابتلا به سرطان بوده است.به طوری‌که بیشترین جمعیت کشور را در سال 1430 به بعد کهنسالان تشکیل می‌دهند و بیشتر افراد 60 سال به بالا به سرطان دچار می‌شوند، یعنی از سن 50 سال به بعد هر چه اشخاص پیرتر شده شانس ابتلا به سرطان و میزان موارد جدید بروز این بیماری افزایش پیدا می‌کند.

فودازی با اشاره به نقش علل ساختاری و محیطی کشور در میزان شیوع سرطان عنوان کرد: علل ژنتیکی و وجود سابقه مثبت ژنی خانوادگی در دچار شدن به این عارضه دخالت دارند به طوری‌که سهم تغییرات ژنتیکی در ابتلا به سرطان حداکثر 15 تا 20 درصد است.بنابراین عوامل محیطی و خارجی تاثیر بیشتری در بروز این عارضه دارند.

وی تاکید کرد: عوامل محیطی و خارجی به تدریج سبب ایجاد تغییرات ژنتیکی و جهش سلولی در بدن می‌شوند که  سلول را از وضعیت هنجار به نابه‌هنجار تبدیل کرده و توده های سرطانی را در بدن به وجود می‌آورند.از جمله این عوامل محیطی می‌توان اشاره کرد به استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، آلودگی های زیست محیطی از قبیل آلودگی هوا که نقش چشمگیری در ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان های دستگاه تنفسی دارند.

دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران تصریح کرد: اضافه‌وزن و چاقی، کاهش تحرک بدنی و تغییر در سبک زندگی (از زندگی فعال به ماشینی) از دیگر عواملی هستند که سبب افزایش ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، فشار‌خون و سرطان شده‌اند.

فودازی گفت: در حدود 50 سال پیش بیماری های واگیردار اهمیت بسزایی داشتند که با ورود واکسیناسیون و آنتی‌بیوتیک ها این بیماری ها کنترل شدند ولی امروزه بیماری های غیر واگیر شیوع پیدا کرده‌اند که اختلالات قلبی و عروقی، افزایش چربی خون، دیابت و سرطان در راس این بیماری ها قرار دارند.

وی اظهار کرد: رژیم غذایی نامناسب و مصرف فست‌فودها، وجود ترکیبات نیتروزآمین در مواد غذایی و آب آشامیدنی، استفاده از گوشت های فرآوری‌شده، به کار بردن کودهای شیمیایی در تهیه محصولات کشاورزی از قبیل غلات و میوه ها نیز در ایجاد سرطان دخالت دارند.

دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران بیان کرد: در سال 1415 پیش‌بینی می‌شود که 150 هزار مورد ابتلا به سرطان را با همین روند افزایش کنونی داشته باشیم.

فودازی یادآور شد: تشخیص، درمان و بازتوانی افراد دچار سرطان هزینه های زیادی را بر نظام سلامت کشور و خانواده ها تحمیل می‌کند.با وجود اینکه بسیاری از داروهای شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی های سرطان تحت پوشش بیمه قرار دارند اما باز هم هزینه های زیادی را از نظر روحی و مالی خانواده ها تقبل می‌کنند.
منبع:باشگاه خبرنگاران
ک/555

https://tabeshekosar.ir/vdci5zaq.t1arq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما