جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
چهارشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۵
کد مطلب : 63243
یک مقام ارشد شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد، عربستان سعودی را مسئول تامین هزینه ها و بر طرف کردن بحران انسانی در یمن دانست.
عربستان مانع از رسیدن غذا به یمن می‌شود/ 2 میلیون کودک دچار سوتغذیه شدند
به گزارش تابش کوثر، دیوید بیسلی، رئیس شاخه برنامه جهانی غذا در مصاحبه با رویترز گفت: «عربستان سعودی باید مسئولیت تامین هزینه برای برطرف کردن بحران انسانی در یمن را به صورت تمام و کمال بر عهده بگیرد.» وی افزود که عربستان یا باید جنگ را متوقف کند و یا صد در صد هزینه های این بحران را بر عهده بگیرد. گزینه سوم هم وجود دارد که شامل هر دو مورد است

این مقام ارشد سازمان ملل، ائتلاف به رهبری عربستان سعودی را به ممانعت از رساندن غذا به یمن متهم کرده است. عربستان سعودی با کمک ناوهای ایالات متحده، بندرگاه های یمن را همانند فرودگاه های اصلی این کشور تعطیل کرده است. مشکل اصلی بسته شدن بندر حدیده، اصلی ترین محل ورود مواد غذایی به این کشور است. لنگرگاه های شهر حدیده، دروازه ورود 80 درصد واردات مواد غذایی به یمن بوده است.

عربستان سعودی و متحدانش می گویند که بستن بندرگاه ها و فرودگاه های یمن برای جلوگیری از رساندن اسلحه به حوثی هاست. این در حالی است که از نظر سازمان های حقوق بشری این محاصره موجب رنج ملیونها غیرنظامی شده است.

بر اساس گزارش مشترک آژانس های سازمان ملل متحد که در ماه ژوئیه منتشر شد، 60 درصد از جمعیت 27 میلیونی یمن در خطر سوتغذیه هستند و 2 میلیون کودک یمنی در حال حاضر از سوتغذیه رنج می برند.

بحران انسانی در یمن تنها به عدم دسترسی به آب و مواد غذایی محدود نمی شود. بسته شدن فرودگاه ها و راه های ارتباطی، مانع رسیدن خدمات درمانی به بیماران نیز شده است.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا نیز روز دوشنبه، چهارم سپتامبر در دیدار با عادل الجبیر، وزیر امورخارجه عربستان سعودی نگرانی خود را از ادامه جنگ در یمن ابراز و بر لزوم پایان دادن به درگیریها تاکید کرد.

به گفته سخنگوی دفتر نخست وزیری بریتانیا، خانم می در این دیدار، طرفین درگیر در بحران یمن را به پایین آوردن میزان تشنجات و از سرگیری فعالیت شورای مشورتی خلیج فارس برای حل این بحران دعوت کرد.

دولت بریتانیا با انتقادات فراوانی در زمینه فروختن اسلحه به ارزش 3/3 میلیارد پوند به عربستان سعودی از زمان آغاز درگیریها در سال 2015 روبرو بوده است.

جنگ یمن بیش از 10 هزار نفر کشته و میلیونها آواره در پی داشته است. این کشور ماه هاست که با بحران سلامت نیز روبرو است. از ماه آوریل تا کنون بیش از 2 هزار نفر در این کشور به بیماری وبا مبتلا شده اند و 600 هزار نفر دیگر نیز تا پایان سال میلادی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

پادشاهی عربستان سعودی اعلام کرده است که تا کنون صدها میلیون دلار به برنامه های بشر دوستانه که به غیرنظامیان یمن کمک رسانی می کنند اهدا کرده است و از جمله آن به کمک مالی شاهزاده محمد بن سلمان در ماه ژوئن به صندوق کودکان سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت برای مبارزه با وبا اشاره است.

منبع: تسنیم
ی/600

https://tabeshekosar.ir/vdchxin-.23nxkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما