طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمک عبارتند از:میوه و تخم میوه.
فواید تغذیه ای طالبی
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط 56 کالری انرژی وجود دارد ولی 129% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می کند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
خواص درمانی گرمک و طالبی
1. طالبی میوه ای اشتها آور است.
2. طالبی، ادرارآور، نرم کننده (ملیّن) و موجبطراوت و شادابی پوست بدن است.
3. خوردن طالبی، بعد از غذا برایدرمان کم خونی مفید است.
4. مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
5. گرمک سرشار از ویتامین هایa وc و سلولز است.
6. گرمک ملّین است؛ مخصوصاً برای کسانی که از یبوست می نالند مفید است.
7. گرمک و طالبی، تشنگی را در تابستان تسکین می دهد.
8. گوشت طالبی برای تسکین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.
9. آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
منبع: بیتوته
ت/444