Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
سیاست تقابلی جمهوری اسلامی و سناریوهای پیش رو؛
توپ پُر ایران در مواجهه سیاسی با دولت بایدن
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۱
جمهوری اسلامی به نوعی به باز تعریف سیاست خارجی خود در قبال دولت بایدن پرداخته و علاوه بر عدم انعطاف پذیری بیشتر به غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم دست زد و به برگزاری رزمایش های مختلفی در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند از جانب نیروهای نظامی خود پرداخت.
به گزارش تابش کوثر، در بخش اول سیاست های تقابلی بین دولت های ایران و آمریکا به مسئله «مهار» اشاره کردیم و اشاره داشتیم که مهار ایران در اولویت سیاست خارجی دولت های آمریکا هست لکن در ذیل مسئله «مهار ایران» اولویت های دولت ها بسته به دموکرات بودن یا جمهوری خواه بودن متفاوت است.

همانطور که پیش بینی می شد درگیری های درون حکومت در ایالات متحده بر سر ریاست جمهوری بیش از گذشته باعث بر ملا شدن چهره واقعی دموکراسی آمریکایی شد و نشان داد دموکراسی غربی – آمریکایی تا چقدر آسیب پذیر است در کشوری که اولویت لیبرال دموکراسی بر آزادی را برای کشورهای خاورمیانه نسخه می نویسند امروز شاهد هستیم که برای برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری بایدن بیش از ۲۵ هزار نیروی نظامی در واشنگتن گرد هم آمدند.

توپ پُر ایران در مواجهه سیاسی با دولت بایدن

در حالی که با قطعی شدن حضور بایدن در کاخ سفید، شاهد ایجاد موجی از تغییرات در سیاست خارجی دولت های منطقه ی خاورمیانه و خلیج فارس بودیم؛ از جمله آشتی کشورهای تحریم کننده منطقه ی خلیج با قطر، یا نرمش در سیاست خارجی ترکیه در همکاری با رژیم صهیونیستی اما در این میان جمهوری اسلامی ایران رویکردی تهاجمی در پیش گرفته است. جمهوری اسلامی به نوعی به باز تعریف سیاست خارجی خود در قبال دولت بایدن پرداخته و علاوه بر عدم انعطاف پذیری بیشتر به غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم دست زد و به برگزاری رزمایش های مختلفی در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند از جانب نیروهای نظامی خود پرداخت.

این رویکرد جمهوری اسلامی ایران با شلیک موشک های بالستیک ضد کشتی در رزمایش پیامبر اعظم ۱۵ تکمیل شد، قابلیتی که تا بحال هیچ کشوری موشک بالستیک ضد کشتی در این برد را رونمایی نکرده است.

همانطور که قبلا بیان شد عدم اشتیاق به بازگشت آمریکا به برجام و مذاکره با آمریکا باید یکی از اصول سیاست خارجی ایران باشد و و علاوه برا این مسئله رفتار جمهوری اسلامی ایران در رزمایش های اخیر ارتش و سپاه و توقیف کشتی حامل سوخت کره ای نشان از تهاجمی تر شدن رفتار ایران در منطقه دارد، این مسائل علاوه بر پیغامی که به آمریکا مخابره می کند و سطح تنش راه نیز بالا می برد، پیامی نیز برای کشورهای منطقه خصوصا دولت های عربی خلیج فارس دارد که در صورت انجام خطایی از جانب آنها یا از خاک کشورهای عربی قطعا با مجازات از سمت جمهوری اسلامی رو برو می شوند.

توپ پُر ایران در مواجهه سیاسی با دولت بایدن

در وهله بعدی به چالش کشیدن امنیت انرژی در خلیج فارس و دریای عمان ابعاد تازه ای به خود گرفته است و علاوه بر امنیت انرژی، امنیت نظامی و پشتیبانی نیروهای متخاصم جمهوری اسلامی تا شعاع ۲۰۰۰ کیلومتری اینبار تحت تاثیر و زیر ذره بین نیروهای ایران قرار گرفته است مسئله ای که ایران می تواند از آن به عنوان اهرم فشاری برای دستری به اهداف خود در آینده و نشست های دیپلماتیک از آن استفاده کند لذا تجربه نشان داده است عدم هراس از تنش افزایی در منطقه به نفع ایران پایان پذیرفته و مقاومت رمز پیروزی ما در مواجهه با زیاده خواهی های آمریکایی ها و غربی ها خواهد بود.

نکته بعدی درخواست دولت های عربی خصوصا عربستان و امارات به دولت آمریکا مبنی بر حضور در دور بعدی مذاکرات با ایران بوده است و ترجیحا دولت بایدن این مساله را پذیرفته و جیک سالیوان نیز در مصاحبه خود بر این مسئله صحه گذاشت به همین منظور این رزمایش به نوعی حامی پیامی برای کشورهای منطقه نیز هست .

به هر نحو سیاست خارجی ما باید بر اساس واقع گرایی و بدون کرنش و عقب نشینی باشد زیرا در دوران ریاست جمهوری ترامپ به حد اعلا انعطاف از خود نشان داده و برای حفظ برجام و تنش زدایی قدم های بسیار بزرگ و گاهی فراتر از تعهد خود را برداشته ایم.

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

کد مطلب: 113474
 


 
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
۱۹ رمضان ۱۴۴۵
29 March 2024