شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۲:۴۲
کد مطلب : 41247
کارشناس مدیریت شهری ‌گفت: مقابله با آلودگی صوتی به فرهنگ‌سازی نیاز دارد.
آلودگی صوتی بلای زندگی‌ شهری
به گزارش تابش کوثر «زهرا براتی»  اظهار کرد: آلودگی ‌صوتی یکی از معضلات زندگی شهری است ‌که‌ کمتر کسی به آن توجه می‌کند.
 
وی ادامه داد: آلودگی صوتی ناشی از تردد خودروهای سبک و سنگین، فعالیت نیروگاه‌ها، کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و... آسیب‌هایی به روح و جسم شهروندان وارد می‌کنند که بسیاری از آنها ملموس نیست.
 
براتی تصریح کرد: به‌عنوان مثال تردد خودروها در محور «تهران – کرج» مشکلات زیادی را برای ساکنان این بزرگراه ایجادکرده اما کمتر کسی نسبت به آن حساسیت نشان می‌دهد، چون اغلب افراد وجود آلودگی صوتی در محیط‌های شهری را امری طبیعی و گریزناپذیر تلقی می‌کنند.
 
وی توضیح داد: صدای موسیقی بلند ماشین و واحد آپارتمانی، بلند صحبت کردن با موبایل در فضاهای عمومی مثل مترو و اتوبوس، صداهای نابهنجار موتور ماشین‌ها و بوق در خیابان‌ها، تخلیه بدموقع مصالح ساختمانی در خیابان‌ها همگی مصداق آلودگی صوتی است که به راحتی از کنارشان می‌گذریم.
 
کارشناس مدیریت شهری با اشاره به برخی نتایج وجود منابع‌ آلاینده صوتی در شهرها اظهار کرد: شاد نبودن، عدم کنترل هیجانات منفی، تحمل استرس و اضطراب، دردها و بیماری‌های بی‌دلیل جسمانی، به هم خوردن تعادل روزانه زندگی همگی می‌توانند ناشی از تحمیل صداهای نابهنجار باشند.
 
براتی خاطرنشان‌ کرد: بدون شک افرادی‌که به‌صورت مستمر با منابع آلاینده صوتی در ارتباط هستند در کنترل روابط انسانی ضعیف می‌شوند و ممکن است به‌علت چند ثانیه معطل شدن پشت چراغ قرمز اعمال غیر طبیعی از خود نشان دهند و شروع به فحاشی و حتی در مواردی برخورد فیزیکی با دیگر رانندگان کنند.
 
وی افزود: برای جلوگیری از ادامه این روند باید فرهنگ‌سازی لازم برای ‌کاهش منابع آلاینده صورت بگیرد تا در آینده شاهد نتایج مثبتی در این زمینه باشیم.
 
براتی گفت: این فرهنگ‌سازی باید از خانه شروع، در مهدکودک پیگیری و در مدرسه نهادینه و در جامعه پیاده شود.
 
وی یادآور شد: در کنار این موارد برخورد قانونی با کسانی‌ که باعث ایجاد آلودگی صوتی می‌شوند نیز می‌تواند موثر واقع شود.
منبع:ایسنا
الف/400
https://tabeshekosar.ir/vdchqink.23nzkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما