Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
وزیر نیرو: در استفاده از وسایل سرمایشی نباید به سمت برودت بسیار بالا برویم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۰
اردکانیان گفت: در استفاده از وسایل سرمایشی نباید به سمت برودت بسیار بالا برویم؛ من در اتاقم از پنکه استفاده می‌کنم.
به گزارش تابش کوثر، رضا اردکانیان وزیر نیرو با اشاره به پویش هر هفته الف ب ایران گفت: این طرح از سال ۹۸ با دستور ریاست جمهوری در جلسه هیئت دولت آغاز شد که توانستیم در این سال به تمامی وعده‌های خود عمل کنیم.

او ادامه داد: پویش هر هفته الف ب ایران معنا و مفهومی ارزشمند را به همراه داشت، این نام را می‌توان هم الفبای آبادانی برای ایران دانست و هم شاید خلاصه‌ای از آب و برق و اشاره به این دو زیرساخت مهم که بدون آن‌ها نه زندگی روزمره قابل توصیف است و نه می‌توان توسعه و آبادانی و عمران را تحقق بخشید.

وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به اینکه وزارت نیرو یک دستگاه خدمت رسان است، خوشبختانه توانسته‌ایم به تمامی وعده‌های خود با توجه به شرایط جنگ اقتصادی دست یابیم.

اردکانیان افزود: متاسفانه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است به طوری که بالای ۸۰ تا ۹۰ گزارش شده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: با توجه به اینکه انتخابات هم نزدیک است و دغدغه اصلی مردم به ثمر نشستن طرح‌های الف ب ایران است نباید با تغییر دولت این پویش متوقف شود؛ خوشبختانه ما تا پایان اسفند امسال هم ۲۹۰ پروژه را با سرمایه گذاری ۶۶ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده‌ایم که تا به امروز ۲۷ پروژه از مجموع ۲۹۰ پروژه به ثمر رسیده است.

اردکانیان بیان کرد: قرار است پروژه بزرگ صنعت برق هم این هفته، با برق رسانی به چندین هزار روستا آغاز شود و همچنین قرار است پکیج‌ کامل سیستم‌های برق به عشایر هم آغاز شود.

او با بیان اینکه پکیج‌های خورشیدی می‌تواند در راستای روشنایی چادر‌های عشایر و بهره‌مندی آن‌ها از نعمت برق برای استفاده از لوازم ضروری مانند تلفن همراه به خانوار‌های عشایری کمک کند، افزود: این کار می‌تواند نیاز عشایر به برق در شب را برطرف کند.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه واگذاری پکیج‌های خورشیدی به عشایر از طرفی برای آن‌ها مقرون به صرفه خواهد بود، اضافه کرد: این پکیج‌ها به زودی در بین عشایر توزیع خواهد شد.

اردکانیان با اشاره به شرایط اقلیمی گرم و خشک کشور تصریح کرد: متاسفانه شرایط اقلیمی کشور ما گرم و خشک است و در این سال‌ها نیز تغییر اقلیم هم صورت گرفته است، به طوری که در سال ۹۸_۹۹ ترسالی را تجربه کردیم و امسال خشکسالی در واقع باید با مدیریت صحیح بتوانیم از این دوران گذر کنیم.

او گفت: امسال ۵۰ درصد بارش‌ها کمتر شده است که این امر باعث می‌شود ما مدیریت خود را دو چندان کنیم؛ متاسفانه ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت برق آبی ما نسبت به سال‌های گذشته کمتر شده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: ما باید بپذیریم که کشور ما اسکاندیناوی نیست، من خودم در یک منطقه گرم و خشک به دنیا آمده‌ام و با توجه به اینکه می‌توان با این شرایط گرم و خشک هم تابستان را البته با مدیریت صحیح با دمای آسایش پشت سر گذاشت.

اردکانیان گفت: نباید در استفاده از وسایل سرمایشی به سمت برودت بسیار بالا برویم، من در اتاقم از پنکه استفاده می‌کنم ما باید اول از خودمان آغاز کنیم؛ بعد به دیگران آن را اشاعه دهیم، ما به تمام شرکت‌های وزارت نیرو اعلام کرده‌ایم که باید مصرف برق خود را نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش دهند.

وزیر نیرو بیان کرد: متاسفانه از حدود ۶۰ هزار مگاوات مصرف برق فقط ۲۴ مگاوات مربوط به دستگاه‌های سرمایشی است که این به نسبت عدد بزرگی است و ما می‌توانیم این ۲۴ درصد را به ۲۰ درصد کاهش دهیم و همین امر موجب می‌شود، تابستان ۱۴۰۰ را بدون مخاطره گذر کنیم.

اردکانیان با اشاره به منع استفاده کولر گازی در ادارات استان تهران افزود: بر همین اساس به منظور جلوگیری از افزایش بار شبکه توزیع برق پایتخت در ساعات اوج بار، استفاده از کولر‌های گازی در تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی و ادارات تهران، ممنوع بوده و مسئولان ادارات موظف هستند تمامی امکانات موجود را در راستای کاهش مصرف برق ساختمان‌های تحت مسئولیت خود به کار گیرند.

او بیان کرد: با توجه به کاهش شدید منابع آبی و ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق آبی و همچنین شرایط خاص ناشی از شیوع بیماری کرونا، تأمین برق منازل شهروندان و مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، اولویت اصلی است و در همین راستا، مصرف برق تمامی ادارات پایتخت علاوه بر بازدید میدانی توسط بازرسان تعیین شده، با استفاده از کنتور‌های هوشمند نصب شده، روزانه از مرکز پایش شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، از راه دور رصد شده و در صورت عدم رعایت موضوع، اقدامات قانونی پیش بینی شده به عمل می‌آید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کد مطلب: 115823
 


 
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳
۱۸ رمضان ۱۴۴۵
28 March 2024