Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
آثار و پیامدهای جنایت های فرهنگی و تاریخی داعش
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۲
 به گزارش رسانه تابس کوثر ؛ گروهک تروریستی – تکفیری داعش از زمان ظهورش تاکنون انواع جنایت های ضد بشری و به شدت وحشیانه و حیوانی را مرتکب شده است. از آدم کشی، سر بریدن، زنده به گور کردن، ایجاد قبرهای دسته جمعی، آتش زدن افراد، کشتن از طریق برق، منفجر کردن افراد، تجاوز به زنان، ربودن افراد، فروختن کودکان و غیره که البته به رغم این همه وحشی گری، نمی توان آن را بی سابقه و بی مثیل در طول تاریخ بشریت و یا حتی در طول تاریخ اسلام دانست. 

اما در این میان جنایت های این آدم کش های وهابی (داعش) به قتل نفس، محدود نبوده بلکه در زمینه فرهنگی و تاریخی نیز جنایت های بسیار زیادی مرتکب شده و آثار و پیامدهای تخریب بسیاری به بار آوردند. از جمله این جنایت های فرهنگی و تاریخی می توان به ده ها نمونه از حمله و تخریب مساجد، حسینیه ها، اماکن مذهبی، عبادتگاه ها به عنوان جنایت های فرهنگی و نیز تخریب آثار باستانی به عنوان جنایت های تاریخی اشاره کرد.

در این میان ملاحظه مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که همان طور که آثار جنایت های ضد بشری داعش تا ده ها سال در عراق باقی خواهد ماند و تعداد زیادی یتیم و زن بی سرپرست در این مناطق تحت اشغال داعش وجود خواهد داشت، آثار و پیامدهای جنایت های فرهنگی و تاریخی داعش نیز تا ده ها و حتی شاید بتوان گفت تا صدها سال باقی خواهد ماند. 

بر اساس آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت کشور عراق، در حال حاضر نزدیک به دو میلیون زن بی سرپرست (بیوه) در عراق وجود دارد که تقریبا کمتر از 20 درصد آنان به دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق و نیز جنگ عراق و کویت باز می گردد و ما بقی آنها بعد از سقوط رژیم منحله بعث بیوه شده اند. از این آمار بیشترشان زنانی هستند که شوهرانشان به انحاء مختلف توسط گروهک های تروریستی – تکفیری جان باخته و به شهادت رسیده اند. حال چه از طریق نبرد با تکفیری ها باشد و چه کشته شدن بر اثر اقدامات و اعمال و انفجارهای تروریستی که به کشته شدن هزاران نفر منجر شده است.

در این میان درباره تخریب آثار فرهنگی و دینی می توان به مساجد، حسینیه ها، اماکن مذهبی و عبادتگاه هایی که توسط داعشی های تکفیری تخریب شده اشاره کرد .

اما نکته و ملاحظه دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که مسئولیت تخریب این آثار باستانی و تاریخی تنها به عهده جنایتکاران داعشی نیست بلکه آن دسته از مسئولان خیانتکار مانند استاندار موصل "أثيل النجيفي" و اهالی مناطقی که به داعشی ها پناه دادند و به آنها اجازه حضور، باقی ماندن و حتی به اصطلاح خودشان تشکیل حکومت داده اند، در این جنایت سهیم هستند.

البته  نباید فراموش کرد که یکی دیگر از جنایت های داعش که شاید در ظاهر پیامدهای ضد بشری داشته، اما در اصل پیامدهای فرهنگی طولانی مدتی را دارد، این است که آنها تلاش می کردند در قتل و جنایت های خود، بر اساس موضوع دین و مذهب و اقوام فرد قربانی و مقتول را انتخاب کنند. یعنی مثلا  چون فردی شیعه بوده، او را بازداشت و به قتل می رساندند و یا مثلا آن دختر و خانم چون یزیدی بوده اند او را به کنیزی می گرفتند و به همدیگر می فروختند و به آنها تجاوز می کردند و یا مثلا برخی ها را چون کرُد و یا ترکمن بودند، به اسارت گرفته و به قتل می رساندند.

این موضع باعث گردیده که در میان مردم این نگاه به وجود بیاید که داعشی ها که خود را جزو اهل سنت معرفی می کردند، این جنایت ها را علیه شیعیان و پیروان دیگر ادیان و اقوام مرتکب می شدند برای همین تا سال های سال میان پیروان ادیان و مذاهب مختلف عراقی شکاف و فاصله ای عمیق ایجاد کرده اند که فراموش کردن یاد و خاطره آن راحت نخواهد بود.

در پایان باید گفت، ما امروز در برابر واقعیتی تلخ هستیم و آن آثار و پیامدهای تخریبی داعش در منطقه و بخصوص در سرزمین عراق و سوریه لذا مسلمانان باید همه با هم دست به دست بدهند و در کنار یکدیگر برای ریشه کن کردن داعش و بخصوص تفکر تکفیری داعش، تلاش کنند وگرنه تا زمانی که این تفکر وجود داشته باشد، داعش هم وجود خواهد داشت، هر چند با شکل و ظاهری جدید و با نامی متفاوت.
کد مطلب: 60822
 


 
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳
۱۸ رمضان ۱۴۴۵
28 March 2024