شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۷
کد مطلب : 114995
زنان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند. بنابراین توجه به سلامت روحی و روانی آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
جامعه سالم با اهمیت به سلامت روان زنان ممکن خواهد
به گزارش تابش کوثر، در اینجا به برخی از روش های کمکی برای حفظ سلامت زنان اشاره می شود:
در اولین گام باید بدانیم برای کمک به زنان در راه مبارزه با بیماری های روحی، باید با آن ها همدل بود، به آنها گوش داد و آنها را برای برقراری ارتباط بیشتر ترغیب کرد. البته فرد باید در هنگام ناملایمات میزان تاب آوری و تحمل خود را افزایش دهد و مهارت های حل تعارضات را در خود ایجاد کند.

در یک جامعه پویا و با نشاط، سلامت روان زنان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، زیرا زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض برخی اختلالات روحی و روانی شایع مانند افسردگی و اضطراب هستند. علاوه بر این، برخی از اختلالات مانند افسردگی بعد از زایمان فقط در زنان وجود دارد.

دلایل مختلفی برای آسیب پذیری بیشتر زنان در برابر این اختلالات وجود دارد. دلایل آن ممکن است بیولوژیکی ، فرهنگی اجتماعی یا روانشناختی باشد که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم:

بیولوژیکی: نحوه برخورد زنان با موقعیت های مختلف زندگی و تغییرات هورمونی در مراحل مختلف زندگی.

فرهنگی اجتماعی: انتظارات جامعه از چگونگی رفتار زنان ، نقش هایشان در خانواده ، تبعیض های جنسیتی و ... که سلامت روانی آنها را به خطر می اندازد.

روانشناختی: وقایع آسیب زا ، ازدواج نا مناسب ، استرس های بارداری ، مسئولیت های خانوادگی و ...که تا حدود زیادی بر سلامت روان آنها تأثیر می گذارد.

به طور کلی، بارداری و زایمان یک رویداد مهم در زندگی هر زنی است و استرس و مسئولیت های ناشی از این نقش جدید می تواند سخت و گاهی طاقت فرسا باشد. تغییرات ناگهانی در سطح هورمونی باعث عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی مغز می شود. بیشتر زنان در این مرحله تغییرات گسترده ای را در خلق و خوی و اختلالات خواب خود تجربه می کنند. هر چند این علائم با درمان های دارویی و در طول زمان کاهش می باید.

در عین حال ، برخی از زنان می توانند غم شدید ، عدم علاقه به مراقبت از کودک ، اختلالات خواب ، احساس ناامیدی و در موارد شدید افکار خودکشی را تجربه کنند. چنین علائمی ممکن است به این معنی باشد که زن دچار افسردگی پس از زایمان شده و نیاز به توجه و مراقبت فوری دارد.

این مراقبت شامل موارد زیر است:

-آگاهی از اینکه زنان بیشتر در معرض بیماری های روحی هستند.
-تشخیص اینکه تغییر در رفتار و احساسات آنها ریشه ای عمیق دارد.
-دریافت کمک تخصصی برای درمان بیماری به بهترین شکل ممکن.

در مجموع کمک و حمایت روحی همسر و آگاهی فرزندان از چنین تغییراتی و همچنین استفاده از روش های تخصصی و مراجعه به موقع به پزشک از جمله مهمترین اقدامات است تا بتوان جامعه سالم و خانواده ای سالم داشت.

منبع: India Today
https://tabeshekosar.ir/vdcgyt9qnak9qy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما