Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
اظهارات ضد و نقیض مقامات آمریکایی درباره تحریم غذا و دارو
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۹
در حالی که اخیرا مسئول امور ویژه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا ادعاهای مسئولین ایرانی در رابطه با تحریم غذا و دارو را تکذیب کرده بود، رئیس تیم مذاکره‌کننده قبلی با ایران در زمان دولت اوباما این اظهارات را تکذیب کرد.
به گزارش تابش کوثر؛اخیرا برایان هوک مسئول امور ویژه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در یک پادکست ویدویی ادعاهای مسئولین ایرانی در رابطه با تحریم غذا و دارو را تکذیب کرد و اعلام نمود که در صفحه‌ی تارنمای دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا موسوم به اوفک (OFAC) مجوزهای عمومی برای صادرات محصولات کشاورزی و دارویی به ایران صادر شده است. فیلم این اظهارات در ادامه آمده است:

این اظهارت هوک چند روز بعد در نشست امنیتی ASPEN توسط وندی شرمن، رئیس تیم مذاکره‌کننده قبلی با ایران در زمان دولت اوباما تکذیب شد. در این رابطه وندی شرمن اظهار داشت: «این مسئله دل مرا می‌شکند که هیچ معافیتی از سوی وزارت خزانه‌داری در رابطه با اقلام بشردوستانه صادر نشده است، چون فکر می‌کنم مردم ایران بدجوری دارند اذیت می‌شوند». فیلم این اظهارات در ادامه آمده است:

*واقعیت مسئله‌ تحریم غذا و دارو چیست؟

برای اینکه محموله‌ای‌ از محصولات کشاورزی از آمریکا یا کشورهای دیگر وارد گردد، نیاز به تمهید الزاماتی است. این الزامات شامل پرداخت پول محموله به شرکت صادرکننده خارجی، قرارداد با شرکت حمل و نقل جهت حمل محموله و بیمه‌ی حمل و نقل محموله است. طبق قوانین تحریمی اوفک، افراد آمریکایی و غیرآمریکایی بایستی در ارتباط خود با افراد ایرانی مطمئن شوند که طرف معامله و ذینفع معامله، افراد و شرکت‌های تحریم شده نباشند. یعنی کشتی که قرار است محموله را حمل کند، در لیست تحریم‌ها نباشد و یا نهادهایی که قرار است در ایران محموله را از وارد کننده خریداری کنند، در لیست تحریم‌های آمریکا نباشند. اگر چنانچه شرکت‌های آمریکایی و خارجی دانسته یا ندانسته وارد تعاملی بشوند که طرف ایرانی آن، مشمول تحریم‌های آمریکا شده باشد، شرکت آمریکایی خاطی شناخته شده و مشمول جریمه می‌گردد. بدین ترتیب شرکت‌های آمریکایی و خارجی اعم از بانک‌ها، شرکت‌های حمل و نقل، بیمه و ... به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا از تجارت غذایی و دارویی با شرکت‌های ایرانی خودداری می‌کنند. این موضوعی است که رسانه های خارجی هم بر آن تاکید دارند. به عنوان مثال، خبرگزاری رویترز  طی گزارشی در تاریخ 1 دی‌ماه 97 به نقل از منابع ایرانی و غربی خبر داد که شرکت‌های بین‌المللی که در زمینه‌ غذا تجارت می‌کنند، صادرات غذا به ایران را در اثر فشار تحریم‌های آمریکا متوقف کرده‌اند. رویترز هم‌چنین گزارش داده است بسیاری از بانک‌های کوچکی که در دوره‌ی قبلی تحریم‌ها تراکنش‌ها را تسهیل می‌کردند و با ایران رابطه داشتند، اکنون روابط بانکی خود با ایران را قطع کرده‌اند. یک منبع اروپایی آگاه به شرایط نیز در این رابطه به رویترز گفت: «هیچ شانسی برای پرداخت تحت چنین مکانیسم‌هایی وجود ندارد و بسیاری از تاجران بین‌المللی اکنون نمی‌توانند تجارت جدیدی  با ایران انجام بدهند».

اگر آمریکا واقعا قصد داشت دارو و غذا را از تحریم‌ها مستثنی کند، بایستی سازوکار و کانال فنی را برای این کار مشخص می‌کرد. شبیه به آن چیزی که در اینستکس اتفاق افتاده است. هر چند اینستکس در رابطه با تعهدات اروپا در برجام، شوخی بیش نیست. این سازوکار فنی چیزی بود که قبل از بازگشت تحریم‌های نفتی در 13 آبان‌ماه 97 مورد مناقشه قرار داشت و سفیر فرانسه در واشنگتن درباره ایجاد این سازوکار توسط آمریکا گفته بود: «ما از دوستان آمریکایی خود انتظار داریم که چند تا کار انجام بدهند، برای مثال اقلام بشردوستانه. البته اقلام بشردوستانه تحت تحریم آمریکا نیست، اما واقعیت این است که بانک‌ها آنچنان از تحریم‌ها ترسیده‌اند که نمی‌خواهند هیچکاری با ایرانی‌ها انجام بدهند. بنابراین ریسک زیادی وجود دارد که در ماه‌های آینده در این ایران کمبود دارو و غذا باشد، اگر کار مثبتی برای حل این مشکل نکنیم. آمریکا جواب مثبت داده است که اجازه می‌دهد غذا و دارو به ایران برود اما جواب فنی نداده است که این کار چگونه باید اتفاق بیفتد و تا زمانی که جواب ندهد، بانک‌ها همکاری نخواهند کرد».
منبع:فارس
ر/111

کد مطلب: 101034
 


 
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳
۱۸ رمضان ۱۴۴۵
28 March 2024