پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ , 18 Apr 2024
چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۴
کد مطلب : 44117
متعادل ساخت هورمون ها کار سختی نیست و با مصرف خوراکی هایی میتوانیم آن ها را متعادل کنیم.در قسمت قبل به خوراکی هایی همانند سیب،بروکلی و … اشاره کردیم و در این قسمت میخواهیم شما را با ادامه خوراکی ها از قبیل:آجیل،آب،دارچین،زرد چوبه و … آشنا کنیم.شما با استفاده از این خوراکی ها میتوانید هورمون های بدن تان را تا حد کافی به میزان متعادل برسانید.
هورمون هایتان را با این خوراکی ها متعادل کنید
به گزارش تابش کوثر،به برخی غذاها و نوشیدنی‌های مغذی اشاره می‌کنیم که کمک‌تان می‌کنند به تعادل هورمونی برسید، احساس اشباع‌ بودن داشته باشید، با بیماری‌ها مبارزه کنید و چربی بسوزانید.
در ادامه‌ی قسمت اول با غذاهایی آشنا می‌شوید که در متعادل ساختن هورمون‌ها نقش مفیدی ایفا می‌کنند.
۷.آجیل
مانند آووکادو، اکثر آجیل‌ها منبع غنی بتا-سیتسترول استرول گیاهی هستند. به طور ویژه بادام حاوی پروتئین، فیبر، استرول‌های گیاهی و مواد مغذی متعددی است که برای سلامت قلب اهمیت فراوان دارد. بادام‌ باعث کاهش جذب کربوهیدرات در بدن شده که این مسئله به کنترل دیابت کمک می‌کند. تحقیقات انجام‌شده در این زمینه در مرکز سلامت پزشکی دانشگاه تگزاس نشان می‌دهد که گردو هم منبع غنی ملاتونین است، هورمونی که به افزایش کیفیت خواب‌تان کمک می‌کند.
جزئیات دوز مصرفی: پنج بار در هفته خوردن یک مشت گردو، چربی بدن را به اندازه کافی تأمین خواهد کرد که خودش باعث تحریک انتشار لپتین شده که اشتهایتان را کنترل می‌کند.
۸.سویای ارگانیک (بدون تغییرات ژنتیکی)
چگالی استخوان، ‌تعادل هورمونی و میزان کلسترول با بالا رفتن سن تغییر می‌یابند، اما مصرف روزانه سویا باعث کاهش کلسترول شده،‌ استحکام استخوان‌ها را حفظ کرده، سلامت قلب را افزایش داده و از پروستات محافظت نموده و شدت علائم یائسگی را کم می‌کند. اثرات بهداشتی و سلامت محصولات سویا –زمانی که به طور متعادل مصرف شود– به خاطر فیتواستروژن‌هایی است که به طور طبیعی در دانه‌های آن وجود دارد. تحقیقات دانشگاه ایلینویز نشان می‌دهد پروتئین سویا می‌تواند میزان متابولیسم را افزایش داده،‌ در کنترل وزن مؤثر واقع شده و رشد سلول‌های چربی را کم کند. (با این حال اگر در گذشته خوردن سویا باعث ایجاد گاز معده، نفخ یا مشکلات هاضمه شده یا سابقه سرطان سینه داشته‌اید دیگر آن را نخورید)
جزئیات دوز مصرفی: تنها یک فنجان شیرسویا یا ماست ارگانیک شیرین‌نشده، یک مشت آجیل سویا، یا اندازه یک کف دست خوراک تمپه، همه آن چیزی است که نیاز دارید.
۹.آب
کم‌آبی باعث افزایش هورمون‌هایی در بدن می‌شود که اشتهایتان را تحریک می‌کنند. آب کافی برای پیشگیری از سفتی مفاصل، افزایش وزن، سردرد، کاهش عملکردهای ورزشی و دوره بازیابی ضعیف و نامناسب بعد از ورزش بسیار حیاتی است.
جزئیات دوز مصرفی: به طور کلی توصیه می‌شود که روزانه ۸ لیوان آب بنوشید، اما حواستان باشد که وقتی ورزش می‌کنید یا زمان زیادی را زیر آفتاب می‌گذرانید، باید آب بیشتری بنوشید.
۱۰.پروتئین کشک (یا آب‌پنیر)
گفته می‌شود که این پروتئین باعث افزایش کم شدن چربی بدن شده، از بافت‌های عضلانی محافظت کرده، قدرت سیستم ایمنی را بالا برده و دوران بازیابی و ریکاوری بدن را بعد از ورزش تحت پوشش قرار می‌دهد. از طرفی می‌توان آن را منبع غنی تریپتوفان هم تلقی کرد که باعث افزایش میزان سروتونین در بدن شده و دشمن استرس محسوب می‌شود.
جزئیات دوز مصرفی: این مکمل پودری یکی از شایع‌ترین منابع زیستی پروتئین در دسترس بوده که افزودن یک تا دو قاشق از آن به اسموتی‌تان تأثیر به‌سزایی به همراه دارد.
۱۱.دارچین
دارچین دارای اثرات فوق‌العاده‌ای در متعادل ساختن میزان انسولین بدن است. تحقیقات نشان می‌دهد که دارچین سیلان باعث می‌شود تا سلول‌های کبد و عضلات با آمادگی بیشتری به انسولین واکنش نشان دهند. واکنش بهتر به انسولین به معنای تعادل بیشتر قند خون و نیز انسولین کمتر در بدن خواهد بود.
جزئیات دوز مصرفی: سعی کنید تا حد امکان دارچین را به غذا و نوشیدنی‌های داغ‌تان (از جمله قهوه) بیافزایید. تنها مصرف نصف قاشق از آن به طور روزانه و به مدت ۳۰ روز، میزان واکنش انسولین را به طور چشمگیری افزایش داده و حجم دور شکم‌تان را کاهش خواهد داد.
۱۲.سبوس جوی دوسر
جوی دوسر منبع غنی بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین E، روی، سلنیوم، مس، آهن و منگنز است. آنها سرشار از پروتئین و فیبر هستند که در متعادل‌ ساختن قند خون و انسولین بسیار تأثیرگذارند، در شرایطی که میزان کلسترول و خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند. بر اساس آمار انجمن سرطان آمریکا، مواد شیمیایی گیاهیِ موجود در جوی دوسر دارای ترکیباتی است که با سرطان مبارزه می‌کند.
جزئیات دوز مصرفی: می‌توان با سبوس جوی دوسر، یک اسنک غلاتی داغ و راحت درست کرد.
۱۳.زردچوبه
گیاهان و ادویه‌ها چیزی فراتر از طعم و مزه برای غذاها به همراه دارند. بسیاری از آنها در متعادل ‌ساختن فعالیت هورمونی بسیار تأثیرگذارند. سیر، رزماری، آویشن، زردچوبه، زنجبیل، زیره،‌ کاری دارای اثرات فوق‌العاده‌ای هستند. زردچوبه به طور طبیعی باعث کاهش میزان التهاب، درد و تورم در بدن می‌شود.
جزئیات دوز مصرفی: توصیه می‌شود که علاوه بر فلفل سیاه، زردچوبه را هم به عضو ثابت غذایتان تبدیل کنید –این ترکیب بیوسنتز می‌شود تا بتواند اثراتی به مراتب قوی‌تر به همراه داشته باشد.
منبع:الو دکتر
ش/123
https://tabeshekosar.ir/vdcguq9t.ak9tq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما