Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
نامه پامپئو به مقام‌های اروپایی: دنبال فشار بی‌سابقه روی ایران هستیم
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۵۰
وزرای خارجه و خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ای به همتایان اروپایی‌شان گفته‌اند به دلیل آنکه به دنبال اعمال فشار بی‌سابقه روی ایران هستند از صدور معافیت‌های تحریمی خودداری می کنند.

به گزارش تابش کوثر؛«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «استیون منوشین»، وزیر خزانه‌داری این کشور در نامه‌ای که برای مقام‌های فرانسوی نوشته‌اند دلایل خود را برای عدم موافقت با صدور معافیت‌ از تحریم‌های ایران تشریح کرده‌اند. 

روز جمعه رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا درخواست فرانسه برای معافیت اروپا از تحریم‌های واشنگتن را رد کرده است. 

 «برونو لومیر» وزیر دارایی فرانسه اعلام کرد که آمریکا در پاسخ به نامه‌ای که در آن از آمریکا درخواست شده بود تا به شرکت‌های اروپایی اجازه بدهد که همچنان به همکاری‌های بازرگانی قانونی با ایران ادامه دهند، پاسخ منفی داده است. 

خبرگزاری بلومبرگ، بامداد شنبه جزئیاتی از نامه‌ای که پامپئو و منوشین برای وزرای دارایی و خارجه کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان ارسال کرده‌اند را منتشر کرده است. 

طبق این گزارش، وزرای خارجه و خزانه‌داری آمریکا نوشته‌اند دولت آمریکا به دنبال اعمال «فشار اقتصادی بی‌سابقه» روی حکومت ایران است. آنها همچنین با یادآوری اینکه آمریکا از برجام خارج شده، تأکید کرده‌اند واشنگتن تا زمانی که شاهد «تغییرات ملموس، ادامه‌دار و مشهود» در سیاست‌های ایران نباشد، نرمش نشان نخواهد داد. 

در این نامه که بلومبرگ می‌گوید تاریخ نگارش آن مشخص نیست، آمده است: «رئیس‌جمهور [ترامپ] به یک دلیل ساده از برجام خارج شد- این توافق نمی‌توانست ایمنی مردم آمریکا را تضمین کند. بنابراین، ما در وضعیتی نیستیم که برای این سیاست، مگر در موقعیت‌های خاص که  آشکارا در راستای منافع امنیت ملی‌مان باشد، استثنا قائل شویم.»

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

«حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران بعد از خروج آمریکا از برجام گفت در صورتی که ایران در هفته‌های آینده به این نتیجه برسد که با همکاری پنج کشور دیگر می‌تواند به خواسته‌های خود در برجام برسد اجرای این توافق هسته‌ای را ادامه خواهد داد.

بسته پیشنهادی اقتصادی اتحادیه اروپا برای حفظ برجام روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه به ایران ارائه شد. آقای روحانی ساعاتی بعد از ارائه این بسته در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام را «مأیوس‌کننده» خواند و گفت انتظار ایران از بروکسل «ارائه یک برنامه عملیاتی روشن و دارای زمان‌بندی» است.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران هم از طرف‌های اروپایی خواسته به جای ارائه وعده‌های کلی و مبهم، تعهداتی قابل اجرا و قابل راستی‌آزمایی ارائه دهند.
منبع:فارس
ر/111

کد مطلب: 83268
 


 
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳
۱۸ رمضان ۱۴۴۵
28 March 2024