شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : 66617
اجرایی پروژه ترسیب کربن در ۳۷ هزار و ۸۲۷ هکتار از روستاهای «مختارآباد»، «پلنگ‌آباد»، «جعفرآباد» و «نظرآباد» استان البرز باعث اشتغال‌زایی روستایی شده است.
بیابان‌زدایی در ۳۷ هزار هکتار اراضی البرز
به گزارش تابش کوثر،  بهره‌برداری بی‌رویه و غیراستاندارد از منابع آبی سطحی، زیرزمینی و غیره سبب بروز پدیده بیابان‌زایی و گسترش سطح بیابانی در کشور شده است که بدون شک استان البرز ازجمله شهرستان‌های نظرآباد و اشتهارد از این قاعده مستثنی نیستند.
بدین منظور پروژه ترسیب کربن در راستای تحقق یکی از اولویت‌های توسعه یعنی بیابان‌زدایی و به‌منظور توسعه مدل مدیریتی مشارکتی مراتع در مناطق خشک و نیمه‌خشک همچنین باهدف محرومیت‌زدایی و افزایش جذب کربن خاک طراحی شد.
جذب کربن اتمسفری از طریق احیای مناطق بیابانی شده، ارائه مدلی برای افزایش بهره‌وری اراضی مناطق خشک، نیمه‌خشک و بیابان‌زدایی از طریق احیاء مراتع تخریب یافته با مشارکت مردم ازجمله اهداف اجرای پروژه ترسیب کربن محسوب می‌شود.
حامد فرضی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ضمن تشریح نتایج حاصل از اجرای پروژه ترسیب کربن در استان البرز، اظهار کرد: به دنبال افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای و به‌خصوص دی‌اکسید کربن که سبب افزایش گرمای زمین و تغییر الگوی بارش می‌شود، کنوانسیون تغییر آب‌وهوا جهت تثبیت غلظت گازهای گلخانه‌ای در جو در سطحی که از اثرات خطرناک فعالیت‌های بشر بر سیستم اقلیم جلوگیری می‌کند، تشکیل شد.
 
وی افزود: در این راستا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور احیای اراضی تخریب یافته و بیابانی را در راستای بیابان‌زدایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در اولویت قرار داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در ادامه بیان کرد: بدین منظور مناطق بیابانی استان البرز که در دو شهرستان اشتهارد و نظرآباد قرار دارد نیز به‌عنوان محدوده طرح در نظر گرفته شد.
 
فرضی در ادامه بیان کرد: پروژه ترسیب کربن از اواخر سال ۹۱ با مساحت حدود ۳۷ هزار و ۸۲۷ هکتار در چهار روستای «مختارآباد»، «پلنگ‌آباد»، «جعفرآباد» و «نظرآباد» فعالیت‌های مدیریت مشارکتی گوناگونی را به‌منظور نیل به اهداف خود انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه پروژه ترسیب کربن اواخر سال ۹۱ در چهار روستای مختارآباد، پلنگ‌آباد، جعفرآباد و نظرآباد فعالیت‌های مدیریت مشارکتی گوناگونی را به‌منظور نیل به اهداف خود اجرایی شده است، گفت: این پروژه در شروع کار موفق شد ۱۳۰ نفر از جمعیت روستاهای منتخب ( ۱۷ درصد کل جمعیت روستاها) را جذب کند.
 
فرضی با اعلام اینکه در حال حاضر این میزان به ۱۸.۵ درصد رسیده است، تأکید کرد: مردان و زنان روستاهای هدف از ابتدا مشارکت خوبی در این پروژه داشته‌اند به‌گونه‌ای که ۱۶.۸ درصد از کل جمعیت زنان روستایی به عضویت گروه‌های توسعه درآمدند.
وی با بیام اینکه میزان زنان جذب‌شده در این طرح در حال حاضر به ۱۸ درصد رسیده است که درصد مشارکت نسبتاً بالائیی محسوب می‌شود، تصریح کرد: در روستاهای اجرای طرح، ۱۵ گروه توسعه روستایی مشترک (گروه زنان و مردان) ایجادشده که به‌طور میانگین ۸ نفر عضو دارند.
 
در ادامه مهدی فتحی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز دراین‌باره گفت: از آغاز به کار پروژه ترسیب کربن تا مرداد ۹۶ تعداد ۷۵ شغل در ۲۰ عنوان مختلف ازجمله باغداری، دامداری، قالی‌بافی و غیره در محدوده پروژه ایجادشده است.  وی یادآور شد: این مشاغل از محل پرداخت وام‌های اشتغال‌زایی صندوق توسعه روستایی به وجود آمده و گردش مالی این صندوق‌ها تاکنون بیش از ۲۰۰۰ میلیون ریال بوده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: حدود ۱۸ درصد کل جمعیت این روستاها عضو پروژه شده همچنین اعضاء این پروژه موفق به تأسیس و ثبت شرکتی تعاونی شده‌اند.  فتحی با اشاره به تشکیل مجمع عمومی شرکت تعاونی، گفت: در روستای مختارآباد تاکنون ۷۵ خانوار به‌عنوان سهامدار شرکت تعاونی، اسامی خود را ثبت کرده‌اند.    
منبع: مهر
ش.4444        
https://tabeshekosar.ir/vdcfevdv.w6dvyagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما