جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۰۷
کد مطلب : 14669
رئیس دانشگاه مازندران با تاکید بر همگرایی بیشتر روسای دانشگاه های استان برای توسعه مازندران، گفت: آمایش آموزش عالی در مازندران جدی نیست.
ظرفیت جذب دانشجو در دانشگاههای استان تنزل داشته است
حجت الاسلام فخرالدین اصغری آقمشهدی امروز در آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه های مازندران در بابلسر با بیان اینکه دانشگاه‌ها در بین سایر موسسات دارای بیشترین تنوع, مقبولیت و کیفیت هستند، اظهار کرد: دانشگاه باید هدف آن مدیریتی تفکر گرا با استفاده از خرد و دانش جمعی باشد.

وی افزود: برای تحقق این هدف در موسسات و دانشگاه ها باید وضعیت موجود در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اعم از دولتی ، غیرانتفاعی و پیام نور مورد تحلیل قرار گیرد.

رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه بیش از ۲۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه های مازندران مشغول تحصیل هستند، گفت: با آمارهای ارائه شده از سوی وزارت علوم متأسفانه مازندران یکی از محروم ترین استان ها در حوزه دانشگاه است.

آقمشهدی با بیان اینکه ظرفیت جذب دانشجو در مراکز آموزش عالی استان تنزل داشته است، گفت: باید با همت و تدبیر در جهت حمایت از دانشگاه های استان گام برداشته شود تا شاهد توسعه پایدار در استان باشیم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه مازندران در مقایسه با سال های گذشته در رشته علوم انسانی از بیشترین رشد در سطح دانشگاه های کشور برخوردار بوده است، گفت: در سال تحصیلی جدید، دانشگاه مازندران میزبان ۱۶۰۰ دانشجوی جدید در مقطع کارشناسی و ۱۱۰۵ دانشجوی جدید در مقطع تحصیلات تکمیلی است.

رئیس دانشگاه مازندران با بیان اینکه از مجموع ۱۶۰۰ دانشجوی کارشناسی، ۷۶ درصد خانم و ۲۴ درصد آقایان هستند، افزود: اختصاص ۷۶ درصد از جمعیت دانشگاه توسط دانشجویان دختر، خواسته یا نا خواسته مشکلاتی نظیر تأمین خوابگاه و مسائل دیگر را در پی دارد که این موضوع نیازمند تدابیر ویژه مقامات کشوری و استانی است.

آقمشهدی با اشاره به اینکه دانشگاه مازندران با ۱۲ دانشکده و ۱۳ هزار دانشجو به عنوان قطب آموزش عالی و دانشگاه منتخب و مادر استان مازندران محسوب می شود، گفت: این دانشگاه در رابطه با ارتباط با سایر دانشگاه های استان ۲ رویکرد مهم دارد.

وی بیان کرد: نخستین رویکرد نظارت بر آموزش عالی و دومین رویکرد جهت دهی به آموزش عالی استان از طریق نیاز سنجی، آمایش و مأموریت محور کردن آموزش عالی بوده که متأسفانه در عمل این نظارت محدود به موسسات آموزش غیرانتفاعی استان شده است.

رئیس دانشگاه مازندران با استناد به قانون پنجم توسعه، خواستار اختصاص ۷۵ درصد از یک تا سه درصد بودجه پژوهشی موسسات دولتی از طریق انعقاد قرارداد با دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان شد و افزود: توجه به این مهم می تواند در بحث ارتباط دانشگاه با صنعت بسیار موثر باشد.

م/110
مرجع:تسنيم
https://tabeshekosar.ir/vdcf1vdy.w6djvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما