پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
پنجشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۲
کد مطلب : 42171
طبق یک مطالعه جدید همان طورکه تعداد افراد مبتلا به بیماری فشارخون یا افراد در آستانه فشارخون بالا در سراسر جهان افزایش یافته، تعداد مرگ و میر مرتبط با این «قاتل خاموش» نیز در حال افزایش است
ابتلا به «فشارخون» در حال افزایش است
به گزارش تابش کوثر، بررسی بین المللی حدود ۹ میلیون نفر نشان می دهد میزان بیماری فشار خون و در آستانه فشار خون بالا قرار داشتن، بین سال های۱۹۹۰  تا ۲۰۱۵ جهش ناگهانی داشته است.
 
سرپرست تحقیق، کریستوفر موری مدیر موسسه ارزیابی معیارهای سلامت در سیاتل واشنگتن می گوید: «تقریبا۹۰۰  میلیون نفر در جهان مبتلا به بیماری فشار خون هستند و تقریبا ۳.۵ میلیارد نفر در آستانه فشار خون بالا قرار دارند. فشار خون علت اصلی مرگ زودرس و ناتوانی در جهان است.»
 
فشار خون به دو صورت اندازه گیری می شود. عدد بالایی آن، به نام فشار سیستولیک، اندازه گیری فشار در شریان خون است که از قلب پمپاژ می شود و عدد پایینی آن به نام فشار دیاستولیک، اندازه گیری فشار بین ضربان قلب است. فشار خون در میلی متر جیوه بیان می شود.
 
نویسندگان این مطالعه بیان داشتند که فشار خون سیستولیک حتی آنچه که به عنوان محدوده نرمال در نظر گرفته می شود (یعنی طبق نظر انجمن قلب آمریکا کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه)، می تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.
 
در این مطالعه، فشار خون سیستولیک بین ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلی متر جیوه به عنوان میزان بالا و فشار ۱۴۰ میلی متر جیوه و بالاتر، به عنوان بیماری فشار خون در نظر گرفته شد.
 
مطابق یک مطالعه به سرپرستی دکتر گرگوری راث، محققان تصمیم گرفتند تا فشار خون بین ۱۱۰ به ۱۱۵ میلی متر جیوه را (که بسیار کمتر از تعریف بالینی بیماری فشار خون است) بررسی کنند. به دلیل این که خطر ابتلا به بیماری فشار خون از همین جا آغاز می شود.
 
به گفته راث، راه های کنترل فشار خون، مصرف دارو، انتخاب شیوه زندگی سالم و حفظ وزن طبیعی است. برخی از عواملی که موجب افزایش بیماری فشار خون در سراسر جهان می شود، رژیم غذایی ناسالم و چاقی هستند. علاوه بر این، در کشورهای در حال توسعه، بیشتر مردم در شهرها زندگی می کنند و فعالیت جسمانی کمتری دارند.
منبع:مهر
الف/400
https://tabeshekosar.ir/vdcezz8e.jh8wfi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما