جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۷
کد مطلب : 75788
رئیسی با بیان اینکه ۷۶ درصد مرگ‌ها در ایران به دلیل بیماری‌های غیر واگیر است، افزود: ۱۰ عامل مرگ در ایران ناشی از تغذیه نامناسب است.
۱۰ قاتل مهم سلامتی ایرانی‌ها
به گزارش تابش کوثر؛ علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش بهبود تغذیه در جامعه کارکنان که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: درصد بالایی از جمعیت کشور را کارکنان و کارمندان تشکیل می دهند که اگر این جمعیت وضعیت تغذیه درستی نداشته باشند بازده پایینی خواهند داشت و این بر عملکرد کشور تاثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها بسیاری موثر است و تغذیه سالم عامل پیشگیری از ۸۰ درصد از بیماری های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد از دیابت نوع دو و ۳۰ الی ۴۰ درصد از سرطان ها محسوب می شود.
مهم‌ترین علت مرگ و میر در دنیا

معاون بهداشت وزارت بهداشت با ییان اینکه بیماری های غیرواگیر، مهم‌ترین علت مرگ و میر در دنیا محسوب می شود، عنوان کرد: حدود ۴۴ درصد از مرگ و میرها در جهان ناشی از بیماری های غیرواگیر است و این آمار در کشورهای کمتر توسعه یافته به حدود ۴۸ درصد می رسد.

رئیسی عنوان کرد: ۴۴ درصد مرگ‌ها ناشی از بیماری‌های غیر واگیر در قبل از هفتاد سالگی رخ می‌دهد و این بیماری‌ها عامل ۱۱.۸ میلیون مرگ در سال محسوب می‌شود.
شناسایی ۱۹ عامل شناخته شده مرگ و میر انسان‌ها در دنیا

رئیسی با اشاره به ۱۹ عامل شناخته شده مرگ و میر انسان‌ها در دنیا، گفت: عواملی چون فشار خون، مصرف دخانیات، چاقی، دیابت، کلسترول بالا در زمره مهمترین علل مرگ قرار دارند و ۱۰ عامل از این ۱۹ عامل ناشی از تغذیه نامناسب است و بیش از ۵۰ درصد مرگ‌ها ریشه در تغذیه نادرست دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: سال ۸۰ در ایران حدود ۵۸ درصد مرگ‌ها ناشی از بیماری‌های غیر واگیر بود که این آمار در سال ۹۰ به ۷۴ درصد رسید؛ همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیر دار مانند هپاتیت، سل و ... در سال ۸۰ حدود ۲۶ درصد بود که با افزایش آگاهی‌ها واکسیناسیون و بهبود بهداشت به ۱۴ درصد در سال ۹۰ رسید.
میزان نمک مصرفی در ایران ۲ برابر استاندارد جهانی است

وی با بیان اینکه ۷۶ درصد مرگ‌ها به دلیل بیماری‌های غیر واگیر در ایران رخ می‌دهد، افزود: ۱۰ عامل مرگ در ایران ناشی از تغذیه نامناسب است، کلسترول بالا، مصرف مواد مخدر، چاقی، کم تحرکی، فشار خون بالا، مخاطرات شغلی و مصرف مواد مخدر از علل مرگ ایرانیان محسوب می‌شوند. در کشور ما ۵۸ درصد مردم اضافه وزن دارند که این اضافه وزن در زنان بیش از مردان و حدود ۶۸ درصد است، ۵۷ درصد مردان نیز از چاقی رنج می‌برند، نکته قابل توجه این است که اکثر افراد چاق از کمبود ریز مغذی‌ها و ویتامین‌هایی چون ویتامین D رنج می‌برند.

رئیسی به مصرف بالای نمک در کشور اشاره کرد و گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که افراد زیر ۵۰ سال روزانه پنج گرم و بیماران و افراد بالای ۵۰ سال روزانه سه گرم نمک مصرف کنند، این در حالی است که میزان نمک مصرفی در کشور ما حدود ۹.۱ گرم بوده و دو برابر استاندارد جهانی است.

وی ادامه داد: ۴۸ درصد افراد بالای ۲۵ سال که جامعه شاغلین کشور را تشکیل می‌دهند، کلسترول بالا دارند، در واقع از هر ۲ نفر یک نفر از کلسترول بالا رنج می‌برد و این رقم در پایتخت نشینان ۵۷.۷ درصد است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: از هر ۲ نفر بالای ۵۰ سال یک نفر فشار خون دارد و این رقم در افراد بالای ۲۵ سال به ۲۵ درصد می‌رسد و یعنی از هر چهار نفر یک نفر فشار خون بالا دارد.

رئیسی با تاکید بر اهمیت تغذیه در محیط کار گفت: بین تغذیه خستگی، خواب آلودگی و عملکرد کارکنان در محیط کار ارتباط مستقیمی وجود دارد و این موضوع بر تعداد روزهای غیبت از کار به دلیل بیماری در کارکنان تاثیر گذار است و بر اساس تحقیقات تعداد غیبت‌های کارکنان چاق ۲ برابر افرادی است که وزن مناسب دارند.
منبع:باشگاه خبرنگاران
ر/111
https://tabeshekosar.ir/vdcevf8f.jh8nvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما