پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
جمعه ۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب : 23325
حضرت آیت الله نوری همدانی به دوران رنسانس اشاره کرد و گفت: غرب با رنسانسی که به وجود آورد؛ انسان محوری را حاکم کرد و از معنویات جدا شد و در حال حاضر به انحطاط، ظلم و فساد دچار شده است؛ اما در اسلام، مادیات و معنویات با هم توأم هستند و میان آنها جدایی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، در هفتمین برنامه از سلسله سخنرانی‌های شب‌های ماه مبارک رمضان که از شبکه اول سیما پخش شد، به برهان‌های مختلف برای شناخت خداوند اشاره کرد و گفت: شناخت خداوند با برهان‌های عقلی همچون نظم، هدف، تناسب، حرکت و هدایت امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به راه‌های شناخت خداوند ابراز داشت:‌ حضرت علی(ع) در نخستین خطبه نهج البلاغه می‌فرماید‌ «پروردگار عالم هیچ‌گاه زمین را از پیامبر(ص)، کتاب آسمانی، امام زمان(ع) و راه روشن خالی نگذاشته است».

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: برخی به راهنمایی‌های الهی توجه نمی‌کنند و دچار حیرت و گمراهی می‌شوند؛ چنان که خیام در برخی از اشعارش به این حیرت و سرگشتگی دچار شده است.

وی انسان را در پیمودن راه سعادت، مختار خواند و گفت: انسان نباید خطاها و اشتباهات خودش را به فلک و روزگار نسبت دهد؛ زیرا هر کسی می‌تواند با پیمودن راه خدا و صراط مستقیم به سعادت برسد.

حضرت آیت الله نوری همدانی به سوره «والعصر» اشاره و خاطرنشان کرد: برخی منظور از «عصر» در این سوره را، زمان پیامبر اکرم(ص) می‌دانند و برخی دوران ظهور و حکومت جهانی حضرت مهدی(ع) را مورد نظر دانسته‌اند.

وی افزود: امام خمینی(ره) در کتاب معاد، منظور از «عصر» را «عصاره خلقت» دانسته‌اند؛ زیرا انسان‌ عصاره عالم هستی است که در راه زیان و ضرر گام برمی‌دارد؛ مگر این که به خدا ایمان داشته باشد، عمل نیک انجام دهد، امر به معروف و نهی از منکر کند و یکدیگر را به استقامت در راه حق توصیه کنند.

این مرجع تقلید تأکید کرد: در اسلام، انسان سکولار وجود ندارد و افراد بی‌ایمان و متزلزل، همیشه در حال خسران و سقوط هستند؛ زیرا عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با توحید ارتباط دارد.

وی به دوران رنسانس اشاره کرد و یادآور شد: غرب با رنسانسی که به وجود آورد؛ انسان محوری را حاکم کرد و از معنویات جدا شد و در حال حاضر به این انحطاط، ظلم و فساد دچار شده است؛ اما در اسلام، مادیات و معنویات با هم توأم هستند و میان آنها جدایی نیست.

حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به تأثیر تقوا در زندگی خاطرنشان کرد: در روز قیامت، انسان‌های با تقوا وارد بهشت می‌شوند و به دلیل صادق بودن وعده‌های الهی و پیمودن راه هدایت از خداوند تشکر می‌کنند
https://tabeshekosar.ir/vdcenx8w.jh8xwi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما