جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 62205
ایجاد سه بازار مهم مبنی بر بازارهای خدمات انرژی و محیط‌زیست، فناوری کارآمد انرژی، دانش فنی زیرساخت دستگاهی و نظام بند، برای توسعه امر بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست ضروری است.
ایجاد ۳ بازار در زمینه خدمات انرژی و محیط‌زیست
به گزارش تابش کوثر، با توجه به اینکه ایران از لحاظ مصرف انرژی بیشتر از استانداردهای جهانی انرژی مصرف می‌کند، شناسایی راهکارها و تدوین خط مشی مناسب برای گسترش فعالیت‌ها در حوزه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست امری ضروری است که باید به آن پرداخته شود.

ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی، با شناخت از وضعیت سیستم بازارهای خدمات انرژی و محیط‌زیست در کشور، شناسایی راهکارها و تدوین خط مشی مناسب برای گسترش فعالیت‌ها در حوزه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست را در اولویت کار خود قرار داده است.

یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به اهمیت ایجاد سیستم بازارهای خدمات انرژی و محیط‌زیست در کشور گفت: توسعه بازار خدمات انرژی از مهم‌ترین مسائلی است که ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی، از طریق هماهنگی و هم‌افزایی‌ های توانایی‌ ها به انجام خواهد رساند و مسئله بعدی ایجاد بازار هماهنگی است، به این صورت که اگر تقاضای خدمات انرژی شکل نگیرد، تنها هزینه خواهیم کرد و دستاوردی را شاهد نخواهیم بود.

وی تصریح کرد:‌ از این‌ رو توسعه بازار خدمات انرژی از مهم‌ترین مسائلی است که ستاد از طریق هماهنگی و هم‌افزایی‌ های توانایی‌ ها به انجام خواهد رساند و مسئله بعدی ایجاد بازار هماهنگی است، به این صورت که اگر تقاضای خدمات انرژی شکل نگیرد، تنها هزینه خواهیم کرد و دستاوردی را شاهد نخواهیم بود.

سبوحی با اشاره به ایجاد ۳ بازار مهم در حوزه خدمات انرژی و محیط‌زیست گفت: ایجاد سه بازار مهم مبنی بر بازارهای خدمات انرژی و محیط‌زیست، فناوری کارآمد انرژی ، دانش فنی زیرساخت دستگاهی و نظام بند، برای توسعه امر بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست ضروری است.

وی با اشاره به اینکه هر سه بازار به‌درستی در کشور شکل نگرفته است بیان کرد: در یک دهه گذشته در مورد برخی از این بازارها ( خدمات انرژی و فناوری) بحث‌های اجتماعی شکل‌گرفته و برای راه‌اندازی آن‌ها اقدامات اولیه و جزئی صورت پذیرفته است.

دبیر ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی افزود: علی رغم تلاش‌های انجام‌گرفته موانع درراه فعالیت عوامل و چالش‌های اساسی در هر سه بازار وجود دارد. تداوم موانع و چالش‌ها در بازارهای موردبحث سبب خواهد شد حجم وسیعی از نیروها و منابع که امر بهینه‌سازی و ارتقای بهره‌وری اختصاص داده می‌شود کمترین دستاورد را داشته باشد.

سبوحی با تأکید بر ارزیابی، چالش‌ها، شناسایی راهکارهای اساسی و دستگاهی، در بازارهای خدمات انرژی گفت: توسعه بستری برای به هم پیوندی سه بازار مذکور، ایجاد نظام تنظیم‌گر و تصمیم سازی برای تقویت نقش حاکمیتی دولت برای شفاف‌سازی و گسترش عملیات رقابتی کنشگرها در سه بازار پیش‌گفته و نیز کنترل و کاهش هزینه‌های اجتماعی فعالیت‌ها به همراه توسعه زیرساخت‌ها بنا بر اصول توسعه پایدار ازجمله اقدامات ملی است که باید در صدر فعالیت‌های ستاد بهینه‌سازی قرار گیرد.

منبع: مهر
https://tabeshekosar.ir/vdcenw8p.jh8w7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما