يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 28 Apr 2024
چهارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۶
کد مطلب : 28284
موزه هنرهاي معاصر ايران بعنوان بزرگترين و پيشرو ترين گالري نمايش آثار هنري ايران اين روزها شاهد برپايي مجموعه اي از آثار مکتوب-نقاشيها صنايع دستي و آثار نمايشي مدرن مرحومه فريده لاشايي مترجم نقاش و فيلمساز متوفی در سال 1391 است.
به صدا در آمدن زنگ هشدار سلطه ي تفکر روشنفکري در موزه هنرهاي معاصر ايران
گروه فرهنگی تابش کوثر - موزه هنرهاي معاصر ايران بعنوان بزرگترين و پيشروترين گالري نمايش آثار هنري ايران اين روزها شاهد برپايي مجموعه اي از آثار مکتوب-نقاشيهای صنايع دستي و آثار نمايشي مدرن مرحومه فريده لاشايي مترجم نقاش و فيلمساز متوفی در سال 1391 است.

از آنجا که اين مجموعه دولتي و برخوردار از حمايتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است انتظار ميرود گزينش  نوع و نحوه نمايش آثار برگزيده در گالري هاي 8 گانه اين تالار ، شامل ملاحظات و ترتيبات مبتني بر درونمايه هاي تعريف شده در حدود و معيارهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

طبيعتا ضوابط چيدمان و نوع آثار ارائه شده در اين مجموعه هر چه قدر هم که مدرن و امروزي باشد با نمايش امثال آن در گالري هاي کذا و کذا که به نمايشخانه هاي زيرزميني شبيه تر مي باشد متفاوت است.

وقتی در 15 دی ماه برای تماشای آثاری با نگاه متفاوت و امروزي تر گذارمان به سرسره هاي با شکوه اين مجموعه افتاد ، درطول بازديد از راهروهاي عريض و طويل و گالري ها آن به چيدماني برخوردیم که گويا در يکي از آرت گالري هاي لندن يا نيويورک قدم ميزنیم .


با توجه به اينکه دفتر مدير مجموعه در مجاورت گالري هاي 8 گانه اين مجموعه فرهنگي هنري است بسيار بعيد به نظر می رسد که جناب ملانوروزي از محتوا و شکل مجموعه تحت امرش بي اطلاع باشد . الغرض مدخل ورودي اين نمايشگاه در پوشش ويترينهاي شيشه اي نمايشگر بيوگرافي و اسناد سجلي و آموزشي فريده لاشايي است .در اين بين نمايش عکس هاي خصوصي  و آلبوم هنرهاي نمايشي نامبرده بصورت  بي حجاب اولين نکته اي است که زنگ هشدار سلطه ي تفکر روشنفکري را در اين مجموعه فرهنگي بصدا در مي آورد .


در تالارها و راهروهاي بعدي ضمن حک خاطرات نامبرده بر روي ديوار و آنجا که صاحب آثار به ذکر خاطرات گذشته و ديدارهايش با اصحاب قلم و فيلمسازاني از جمله مسعودخان کيميايي ميپردازد در نمايشگري البته در خور توجه بهروز خان وثوقي در نماهايي برگزيده از فيلم  قيصر از شيفتگان فيلمفارسي دلبري ميکند...

 
در طول نمايشگاه علاوه بر نمايش ابراز ارادت هاي خاص فريده لاشايي به نويسندگاني همچون برتولت برشت و برخي از هنرمندان دنياي غرب آثاري برگزيده از پيشروان هنر معاصر در غرب و ايران از جمله جکسون پولاک و سهراب سپهري به نمايش گذاشته شده .

در ادامه یکی از سوالاتی که برایمان مطرح شد این بود که چه ارتباطی ميان فضاي غنايي و البته نوستالژيک صداي مشهورترين خواننده کلاسيک دنياي عرب با حال و هواي مدرن نمايشگاه بود. واقعا يکي از دست اندرکاران برپايي اين نمايشگاه به اصطلاح مدرن ، ارتباط ميان صداي خواننده متوفی دهه هاي گذشته جهان عرب با حال و هواي امروزي يک آرتيست مدرن را براي ما  تشريح کند که در این زمینه  گفتنی ها بسیار است ، این زمان بگذار تا وقت دگر
https://tabeshekosar.ir/vdcdox0x.yt0jj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما