جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۹
کد مطلب : 102346
علت احساس درد در انگشتان و دست می‌تواند ناشی از ایجاد مشکل در تاندون ها، اعصاب و غضروف‌ها باشد که در این مقاله بیشتر به آن پرداخته ایم.
علت احساس درد در انگشتان و دست چیست؟
به گزارش تابش کوثر؛احساس درد در انگشتان و دست به دلیل کار بسیار با دست و انگشتان رخ می‌دهد و بیشتر متوجه افرادی است که با کامپیوتر و دیگر فعالیت‌ها مشغول هستند. در این مقاله علت احساس درد در انگشتان و دست را شرح خواهیم داد.

علل درد در انگشتان دست را بشناسید:
علاوه بر آرتریت موارد زیر هم می‌تواند سبب درد انگشتان دست بشود:
مشکل‌هایی که به جریان خون ربط داشته باشند
آسیب رسیدن به انگشتان دست
رماتیسم جوانان
مشکلاتی که به عصب ربط داشته باشند
آرتروز
اختلالات رینود
رماتیسم مفصلی
کار‌هایی که با انگشتان دست انجام می‌شود مانند تایپ کردن با موبایل و کامپیوتر

استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید
استئوآرتریت (آرتروز) به واسطه فرسایش و از بین رفتن غضروف بین مفاصل رخ می‌دهد. در این شرایط استخوان‌ها روی یکدیگر ساییده می‌شوند و اعصاب را تحریک می‌کنند. استئوآرتریت می‌تواند فوق العاده دردناک باشد.

از نشانه‌های اولیه استئوآرتریت می‌توان به درد و حساس شدن، سفتی، و زائده‌های استخوانی (رشد بیش از حد استخوان) اشاره کرد.
اگر اضافه وزن دارید یا به دیابت یا نقرس مبتلا هستید، احتمال بیشتری دارد به استئوآرتریت مبتلا شوید.
حرکت می‌تواند به تسکین درد و سفتی مفاصل کمک کند.

آرتریت روماتوئید مشابه استئوآرتریت نیست و یک اختلال خودایمنی محسوب می‌شود که می‌تواند ارثی باشد. از نشانه‌های هشداردهنده اولیه این بیماری می‌توان به درد، قرمزی، تورم، حساس شدن، و سفتی مفاصل اشاره کرد. برخلاف استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید به طور معمول هر دو سمت بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پژوهشی جدید ارتباط بین آرتریت روماتوئید و بیاری لثه را نشان داده است، از این رو، رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند اقدامی پیشگیرانه در نظر گرفته شود.

نوروپاتی محیطی
زمانی که اعصاب حرکتی یا حسی دست آسیب دیده باشند، آن‌ها می‌توانند سیگنال‌های درد را حتی زمانی که دردی وجود ندارد، ارسال کنند، یا دست را تهی از احساس کنند. این می‌تواند احساس سوزن سوزن شدن، سنگینی، درد، بی حسی، و فقدان نیرو در دست را به همراه داشته باشد.

دیابت شایع‌ترین دلیل نوروپاتی محیطی دست است. اضافه وزن، سیگار کشیدن، یا فشار خون بالا نیز از عوامل خطرآفرین برای این شرایط محسوب می‌شوند. همچنین، بیماری کلیوی و سطوح پایین هورمون تیروئید می‌توانند محرک نوروپاتی باشند. دارو‌های ضد تشنج و شیمی درمانی نیز از محرک‌های دیگر هستند.
روغن ماهی نشان داده است که به تسکین این نوع از دست درد کمک می‌کند.

تاندونیت دوکروان
سوزش و تحریک پذیری تاندون‌های مچ دست در پایه انگشت شست موجب درد و تورم قسمتی از مچ می‌شود که این انگشت قرار گرفته است. حرکات تکراری و تغییرات هورمونی می‌توانند از دلایل اصلی بروز تاندونیت دوکروان باشند که به نام بیماری شست بلک بری نیز شناخته می‌شود.

اقدامات مهمی که در درمان درد انگشتان می‌شود به کار برد
این فعالیت‌ها را در درمان درد انگشتان دست به کار ببندید و درد خود را کاهش دهید:
از انجام کار‌هایی که سبب افزایش درد می‌شود، بپرهیزید.
انجام صحیح هر کاری به طوری که فشاری به انگشتان دست وارد نکند را یاد بگیرید.
از دارو‌های مسکن با مشورت پزشک استفاده کنید.
انگشتانتان را گرم نگه دارید.

بریس انگشت

نرمش‌های کششی انجام دهید.
اگر می‌خواهید وسیله‌ای را بردارید که دسته باریکی دارد، حتما به قطر آن اضافه کنید و بردارید تا احساس درد و فشار کمتری به انگشتان وارد شود تا از مفاصل خود حفاظت کرده باشید.
به انگشتان دست خود ورزش دهید. انگشتانات را باز و بسته کنید. به چپ و راست ببرید و …. اما توجه داشته باشید در هنگام انجام حرکات ورزشی نباید دردی را احساس کنید.
در فعالیت‌های خود تغیر ایجاد کنید و به انگشتانتان بیشتر استراحت بدهید. اما اگر این امکان را ندارید در هر یک ساعت کار یک استراحت پانزده دقیقه‌ای به انگشتان خود بدهید.
منبع:فردا نیوز
ر/111

https://tabeshekosar.ir/vdcdox0f9yt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما