چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
دوشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب : 116189
رئیس انجمن خدمات انرژی در خصوص افزایش مصرف برق گفت: افزایش تعرفه برق بی اثر نیست اما وقتی راجع به بحث تورم 40 درصد صحبت می شود طبیعتا افزایش نرخ هفت درصدی برق انگیزه ای برای کاهش و مدیریت مصرف ایجاد نمی کند و در صنعت برق تنها با افزایش نرخ نمی توان انتظار مدیریت مصرف را داشت.
افزایش نرخ 7درصدی برق انگیزه ای برای کاهش مصرف ایجاد نمی کند
سعید مهذب ترابی رئیس انجمن خدمات انرژی در خصوص افزایش مصرف برق در ماه های ابتدایی سال جاری نسبت به سال قبل در گفتگو با تابش کوثر  گفت: با توجه به این که کشور  در فروردین سال گذشته درگیر پیک اول کرونا و تبعات آن بود،در مصرف برق کاهش داشتیم  اما امسال با فرا رسیدن گرمای زودهنگام در اکثر نقاط کشور به ویژه در استانهای جنوبی که  باعث شده  کولرها زودتر وارد مدار شود مصرف برق افزایش پیدا کرده است.

مهذب ترابی درباره ارزیابی تامین برق در فصل تابستان گفت: با توجه به اظهارات مسئولان صنعت برق، امسال سال آسانی در زمینه تولید برق نخواهد بود زیرا بحث افزایش دما و طولانی شدن دوره گرما امکان مدیریت و تامین برق را سخت تر می کند و اگر شرایط به این صورت بماند همزمان با رونق تولید و فعالیت صنایع با چالش تامین برق مواجه می شویم.

وی با بیان اینکه بین تولید و مصرف برق فاصله زیادی نیست و ذخیره تولید نداریم گفت: طولانی بودن زمان گرما و به بهره برداری رسیدن واحد های صنایع تولیدی قطعا صنعت برق را با چالش های جدی مواجه می کند و باعث به وجود آمدن مشکل در تامین برق می شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور قدس نیرو ادامه داد: این امر بحثی نیست که در کوتاه مدت حل شود زیرا موضوعاتی همچون احداث نیروگاه زمان بر و نیازمند بودجه هستند و نمی توان ظرف مدت دو الی سه ماه نیروگاه جدیدی وارد مدار کرد.

مهذب ترابی افزود: بخش کشاورزی حدود  17 درصد از کل مصرف انرژی الکتریکی کشور را به خود اختصاص می دهد که پتانسل های زیادی برای صرفه جویی دارد یعنی اگر بخش مصرف کشاورزی به نحوی در مدیریت مصرف مشارکت کند قطعا می تواند برای ایجاد توازن عرضه و تقاضا موثر باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش هفت درصدی تعرفه برق شاهد صرفه جویی در این حوزه خواهد شد، گفت: افزایش تعرفه برق  بی اثر نیست  اما وقتی راجع به بحث تورم 40 درصد صحبت می شود طبیعتا افزایش نرخ هفت درصدی برق انگیزه ای برای کاهش و مدیریت مصرف ایجاد نمی کند و در صنعت برق تنها با افزایش نرخ نمی توان انتظار مدیریت مصرف را داشت.

رئیس انجمن خدمات انرژی با تاکید بر اینکه به هنگام مدیریت مصرف به هیچ عنوان نباید آسایش مردم سلب شود گفت: با انجام راهکارهایی همچون قرار دادن کولر آبی روی دور کند، تنظیم دمای درون خانه روی 24 درجه سانتی گراد، استفاده از روشنایی روز 10 الی 15 درصد در مصرف برق صرفه جویی کرد.

مهذب ترابی ادامه داد: در بخش تجاری یکی از نکاتی که بسیار ضروری است در بخش ساختمان های اداریست که باید این ساختمان ها تحت کنترل قرار بگیرند البته این بحث که در ساختمان های اداری کولر روشن نباشد غیر منصفانه است و باعث افول بهره وری می شود اما می توان با جا به جا کردن ساعات کاری، دور کاری، مدیریت شیفت کارکنان بتوان آسایش کارکنان را فراهم کرد یعنی در ادارات و سازمان ها امکان منطقی کردن مصرف فراوان انرژی وجود دارد البته بدون اینکه فشاری به کارکنان وارد شود

وی در پایان گفت: امسال شرایط خاصی داریم که باید یک همدلی عمومی ایجاد شود و همه چیز را از مردم نخواهیم که صرفا مردم فدا کاری کنند بلکه باید به صورت یک مجموعه ای هوشمند بتوان دست در دست داد تا  پیک بار امسال را پشت سر گذاشت.
https://tabeshekosar.ir/vdcdj90fnyt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما