شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
يکشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۵۳
کد مطلب : 96937
مدیرگروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: افراد دچار پرفشاری نیاز به کاهش دریافت سدیم دارند و دریافت پتاسیم و کلسیم اضافی نیز می‌تواند به کاهش فشارخون کمک کند
رژیم غذایی مناسب برای کاهش فشار خون بالا

به گزارش تابش کوثر؛امین سعیدی اظهار داشت: چاقی و اضافه وزن مسلماً با فشارخون بالا ارتباط دارد و شیوع فشار خون بالا در افراد جوان و چاق دو برابر و در افراد مسن و چاق 50 درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تصریح کرد: در مردان به ازای هر 10 درصد افزایش وزن، فشار خون 6/6 میلی‌مترجیوه بالاتر می‌رود و اکثر افراد مبتلا به پُرفشاری علایمی ‌ندارند، اما این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود.

وی خاطرنشان کرد: در مغز این مشکل به مویرگ‌های خونی آسیب می‌رساند و در نتیجه سکته مغزی بروز می‌کند و در چشم‌ها، پرفشاری سبب آسیب به مویرگ‌های خونی و بروز اختلال بینایی و در کلیه‌ها نیز سبب نارسایی کلیه می‌شود و ممکن است علائمی‌‌ از قبیل سردرد، دردهای قفسه سینه و تنگی نفس نیز بروز کند.

سعیدی افزود: مواردی از پُرفشاری که در حد مرزی هستند، اغلب بدون درمان باقی می‌مانند و درمان غیردارویی شامل کاهش نمک در رژیم غذایی، ترک سیگار، انجام ورزش منظم و استفاده از روش‌های شل‌کردن عضلات است.

وی عنوان کرد: افراد دچار پرفشاری نیاز به کاهش دریافت سدیم دارند و دریافت پتاسیم و کلسیم اضافی نیز می‌تواند به کاهش فشارخون کمک کند و زردآلو، پرتقال، انجیر، گریپ‌فروت، هلو، انگور و آلو میوه‌هایی سرشار از پتاسیم هستند و سیب‌زمینی، سیر، کلم بروکلی، کدو سبز، قارچ  و گوجه‌فرنگی و سبزی‌ها سرشار از پتاسیم هستند و باید به وفور مصرف شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت یادآور شد: مرکبات، توت‌ها و سبزی‌های دارای برگ سبز و ‌منابع غنی ویتامین C هستند و دریافت کم این ویتامین موجب پرفشاری می‌شود و گوشت و مرغ طبخ شده بدون نمک برای افراد دچار پُرفشاری توصیه می‌شود و برای معطرکردن گوشت می‌توان از سبزی‌های معطر، ادویه‌ها و میوه‌ها استفاده کرد.

سعیدی افزود: ماهی تازه، ‌منجمد یا کنسروشده بدون آب نمک خوب هستند و می‌توان ماهی را با برگ‌بو، شوید، فلفل قرمز و سیاه، ادویه‌ها، مرکبات، سس‌های خانگی بدون نمک و سایر سبزی‌ها معطر کرد و ماهی‌های حاوی اسیدهای چرب مفید از قبیل حلوا، قزل‌آلا و قباد چندین بار در هفته توصیه می‌شوند.

وی گفت: سبزی‌های ریشه‌ای از قبیل سیب‌زمینی، همچنین برنج، ماکارونی، رشته‌ها و حلیم‌ بدون نمک و همچنین مواد نشاسته‌ای دارای سدیم کم هستند و می‌توان به عنوان پایه‌ای برای وعده غذایی از آنها استفاده کرد و دانه کنجد و سبزی‌های برگ سبز، منابع کم سدیم و تامین کننده کلسیم هستند و  سیر نیز به کاهش فشارخون کمک می‌کند.

مدیر گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: از سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآورده‌های گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم باید پرهیز کرد و سبزی‌های کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور نیز نباید مصرف شوند.

سعیدی افزود: ماهی دودی یا کنسروشده و تن ماهی سرشار از سدیم هستند و نباید مصرف شوند و سس‌ها، ‌سوپ‌ها، کنسرو لوبیا و سایر غذاهای آماده مصرف می‌تواند سبب تشدید بیماری شود و همچنین مصرف الکل با فشار خون بالا ارتباط داشته و می‌تواند سبب تشدید بیماری شود.

وی تصریح کرد: در طبخ غذا به جای کره و روغن نباتی جامد بهتر است از روغن زیتون و سویا استفاده کرد و از مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای، نوشابه‌های کولا و شکلات باید پرهیز کرد و کاهش وزن و حفظ وزن طبیعی از ارکان اساسی هر برنامه طراحی شده برای مقابله با پرفشاری هستند.

 سعیدی عنوان کرد: نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به نمک یک دهم قاشق چایخوری است و مقادیر بیشتر نمک فقط در شرایط آب و هوایی گرم و یا در طول شیردهی لازم است و در این موارد یک قاشق چای خوری نمک کافی خواهد بود و برای کاهش فشارخون پیاده‌روی سریع 30 تا 45 دقیقه در روز و سه تا پنج بار در هفته توصیه می‌شود و مصرف سیگار سبب تشدید پرفشاری خون می شود.
منبع:فارس
ر/111

https://tabeshekosar.ir/vdcd5n0n.yt09s6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما