Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
آيت‌الله گرامی:
حجاج از سرزمين وحی سوغات آزادگی و حريت بياورند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۴
مدرس عالی حوزه با تاكيد بر لزوم غنيمت شمردن فرصت سفر نورانی حج تصريح كرد: رفتن به سوی خانه محبوب بايد با كندن دل از غير او باشد؛ بدين وسيله شخص می‌تواند از تقيدات مادی رها گشته، آزاد و آزاده گردد، حجاج از سرزمين وحی سوغات آزادگی و حريت بياورند.
تابش کوثر - آيت‌الله محمدعلی گرامی قمی، مدرس عالی حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) بيان كرد: اساس دين محبت است، حب خدا و حب اولياء خدا؛ رفتن به سوی خانه محبوب بايد با كندن دل از غير او باشد و بدين وسيله است كه شخص می‌تواند از تقيدات مادی رها گشته آزاد و آزاده شود، اميد است حجاج محترم همگی اين چنين باشند و سوغات آزادگی و حريت بياورند.

وی در ادامه با ارائه توصيه‌هايی به حجاج بيان كرد: در عربستان سعودی چون غالب انديشه وهابيت ضديت با سياست ايران است، لذا روی روش حجاج ايرانی حساس هستند و به خصوص روی حجاب خانم‌ها حساسيت دارند. چند سال پيش يكی از ائمه جمعه آنها به صراحت گفته بود كه خانم‌های ايرانی كه به اينجا می‌آيند منشأ فساد هستند چه بسا اين شخص اين حرف را با غرض گفته باشد ولی چه بسا بهانه‌ای هم داشته باشند.

اين مدرس عالی حوزه تصريح كرد: بعضی از خانم‌ها در مغازه‌ها برای خريد سوغاتی زيادی با فروشنده‌ها صحبت می‌كنند گويا اين فروشنده‌ها محرم آنها هستند! ولو اينكه اين خريد به مسائل ناجوری هم كشيده نشود ولی نفس اين برخورد شايسته زن مسلمان شيعه ايران نيست.

آيت‌الله گرامی با اشاره به مطلب ديگری كه حجاج بايد به آن توجه كنند عنوان كرد: گاهی اختلافاتی بين خود حجاج در مسائل متعارف و معمولی پيش می‌آيد كه اين مسائل ممكن است بسيار جزئی باشد، اين موضوع به نوعی به بيرون از كاروان منتقل می‌شود و اين برای ما بسيار زننده است.

وی ادامه داد: مسئله ديگر خريدی است كه حجاج می‌كنند، طوری خريد می‌كنند كه در اذهان فروشنده‌های سعودی اين نقش می‌بندد كه حتما اين اجناس در ايران نيست كه اين حجاج با اين ولع می‌آيند و خريد می‌كنند در حالی كه در سال‌های اخير تجربه شده است كه اجناسی كه آنجا خريد می‌كنند خيلی گرانتر از ايران است و با تبديل پولی كه صورت می‌گيرد می‌توان گفت اين خريد به ضرر حجاج هم تمام می‌شود.

آيت‌الله گرامی بيان كرد: كسی كه برای حج مشرف می‌شود برای زيارت خانه خدا و برای طواف گرد اين خانه رفته است و اساس دين هم بر اساس روايات محبت است «هَل الدين اِلاّ الحُبِ وَالبُغض» ما حب را نسبت به چه كسی داريم؟ نسبت به خداوند است؛ لذا بايد در سفر روحانی حج فكر و دل ما مشغول اين محور باشد نه چيزهای ديگر.

اين مدرس عالی حوزه با تاكيد بر لزوم غنيمت شمردن فرصت سفر نورانی حج اظهار كرد: همه كسانی كه در اين سفر نورانی هستند، بدانند كه اين توفيق الهی هميشه دست نمی‌دهد سوغات و چيزهای ديگر در همه جا پيدا می‌شود، ولی آن چيزی كه پيدا نمی‌شود نزديك شدن به خانه خدا، زيارت قبر پيامبر (ص)، زيارت قبر ائمه(ع) است كه به اين زودی‌ها برای افراد دست نمی‌دهد؛ لذا افراد بايد قدر بدانند و وقت خود را به چيزهای ديگر نگذرانند.

وی ادامه داد: يكی از مسائلی هم كه بد نيست توصيه شود اين است كه حجاج از مسائلی كه حساسيت ايجاد می‌كند، پرهيز كنند و در مورد اين مسائل مدارا به خرج دهند؛ مثلا زيارت عاشورا بسيار بسيار خوب است و ما در كشور خودمان حتی برای حل مشكلات مردم تداوم زيارت عاشورا را توصيه می‌كنيم، متن آن هم متن بسيار محكمی است، ولی خواندن آن در عربستان سعودی حساسيت ايجاد می‌كند چرا كه آن را حمل بر سب صحابه می‌كنند كه آنها قانون سختی برای آن دارند كه بايد در اين مورد مراقبت صورت بگيرد و اين مسائل نباشد بهتر است؛ چرا كه در حال حاضر هم به خاطر مشكلات و دشمنی آمريكا با ايران ما درگيری داريم و درگيری ما در آنجا هم همان درگيری ايران و آمريكا است ولی اين مسائل هم مزيد بر علت می‌شود؛ لذا بهتر است كه حجاج هم رعايت كنند.

آيت‌الله گرامی با اشاره به بهترين اعمالی كه حاجيان می‌توانند در سفر حج انجام دهند بيان كرد: زيارت ائمه بقيع به اعتبار اينكه قبور اين بزرگواران غريب است، بسيار خوب است ائمه بقيع در ميان آن همه دشمن چشمشان به حجاج ايرانی و شيعيان جهانی كه در عالم هستند باز است و زيارت آنها خوشحال كردن پيامبر(ص) و حضرت زهرا(س) است.

وی با تاكيد بر زيارت مداوم قبر ائمه غريب بقيع در ايام حج ادامه داد: همين كه حجاج صبح و عصر به قبرستان بقيع می‌روند ولو اينكه با مشكلاتی همراه است بسيار خوب است و نبايد ترك شود، نماز در مسجدالحرام و مسجد النبی هر دو بسيار توصيه شده است و در روايات ثواب نماز در اين اماكن صد هزار و دويست هزار برابر است؛ بنابر اين خيلی اهميت دارد؛ در هر مسجدی كه وارد می‌شويم نماز تحيت خوانده می‌شود الا در مسجد الحرام كه تحيت آن به طواف است؛ اينكه حجاج تا وارد می‌شوند طوافی انجام دهند بسيار خوب است، گرچه گاهی به خاطر شلوغی و گرما سخت است ولی به هر حال توصيه شده است.

آيت‌الله گرامی قمی تصريح كرد: همان طور كه در روايات ذكر شده قرآن خواندن و ختم قرآن در مكه و مدينه بسيار توصيه شده است؛ حال اگر حجاج نتوانستند در مكه و مدينه دو ختم قرآن انجام دهند، تلاش كنند در طول سفر حج حتما يك بار قرآن را ختم كنند و بهتر است كه ختم قرآن را به پيامبر(ص)، حضرت زهرا(س) كه در مدينه مدفون هستند و نمی‌دانيم قبر شريفشان كجا است و يا به قبور ائمه(ع) و يا همه اينها با هم هديه شود؛ برخی از صحابه پيامبر(ص) كه محترم هستند مانند ابوسعيد خدری هم در بقيع مدفون هستند؛ طواف، نماز، قرآن و زيارت؛ به خصوص زيارت ائمه غريب بقيع، اعمالی است كه توصيه شده حجاج در اين سفر نورانی انجام دهند.
کد مطلب: 901
 


 
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳
۱۸ رمضان ۱۴۴۵
28 March 2024