يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 12 May 2024
چهارشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب : 5025
حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی با اشاره به اینکه در حوزه‌، علم برای عالم شدن است، نه برای کسب مدرک، گفتند: مدرک‌گرایی مربوط به دانشگاه‌هاست و در حوزه‌های علمیه، نباید مسئله‌ای با عنوان مدرک‌گرایی وجود داشته باشد.
به گزارش‌ خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه، با تسلیت حادثه دلخراش اتوبان قم - تهران اظهارداشتند: مسئولان باید برای جلوگیری از بروز این گونه حوادث، تدابیر لازم را بیاندیشند

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با بیان اینکه خداوند را سپاسگزاریم که توفیق داد تا سال دیگری از تحصیل در حوزه‌های علمیه را آغاز کنیم، گفتند: کسانی که توفیق دارند، سال جدید را درک ‌کنند، باید قدردان این نعمت باشند.

معظم‌له با بیان این‌که حوزه‌های علمیه به برکت خون شهدا سامان یافته است، تاکید کردند: ما باید علاوه بر حفظ این میراث بزرگ، آن را همان‌گونه که به ما داده شده است، به آیندگان منتقل کرده و بر آن نیز بیافزاییم.

این مرجع تقلید با اشاره به احادیثی از پیامبر‌(ص) اظهار داشت: تمام بدبختی انسان ناشی از جهل و استفاده از علم حاصل تمام خوشبختی‌ها است.

ایشان با بیان این که علمایی از نظر پیامبر‌(ص)، عالم محسوب می شوند که علم خود را به دیگران منتقل کرده و سبب نجات جامعه شوند، افزودند: کسانی که جامعه از علم آنان بهره‌ای نمی برد، عالم نیستند.

معظم له با اشاره به حدیث دیگری از پیامبر‌(ص) مبنی بر این که "علمای امت من مرزدارانی هستند که در برابر لشکر ابلیس به مبارزه می‌پردازند"، خاطرنشان کردند: علما باید از مرزهای اعتقادی مراقبت کنند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به مهمترین وظایف طلاب در سال تحصیلی جدید اشاره کرده و یادآور شدند: مهمترین وظیفه ما این است که برای کسب مراتب علمی بالا و تهذیب و اخلاق، تلاش کنیم.

ایشان با اشاره به اینکه خلاصه ‌برداری از مطالب، طلاب را به جایی نمی‌رساند، ابراز داشتند: طلاب باید اهتمام ویژه‌ای به درس استاد مطالعه و مباحثه داشته باشند.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه در حوزه‌های علمیه، علم برای عالم شدن است، نه برای کسب مدرک، تصریح کردند: مدرک‌گرایی مربوط به دانشگاه‌هاست و در حوزه‌های علمیه، نباید مسئله‌ای با عنوان مدرک‌گرایی وجود داشته باشد.

معظم‌له تصریح کردند: اگر برخی مدارک به طلاب داده می‌شود، برای مسئولیت‌هایی است که آنان می‌خواهند در جامعه برعهده بگیرند.

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی با اشاره به اینکه در حوزه‌های علمیه رابطه میان استاد و شاگرد همچون پدر و فرزند، عاطفی است، اظهار داشتند:‌ طلاب باید نسبت به اوضاع مکانی و زمانی شناخت ویژه‌ای داشته باشند و در این میان، اساتید نقش برجسته ای بر عهده دارند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی با تاکید بر اینکه اگر از اوضاع و احوال دنیا آگاه نباشیم، نمی‌توانیم به اسلام خدمت کنیم، اظهار داشت: امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که هجمه‌‌هایی از جهات مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... علیه اسلام وارد می‌شود که باید به این هجمه ها پاسخ داد.

معظم‌له با تاکید بر این‌که سایت‌ها و ماهواره‌ها، شبانه ‌روز مشغول شبهه ‌افکنی و ترویج فساد برای تضعیف روحیه جوانان هستند، خاطرنشان کردند: حوزه‌های علمیه باید به میدان بیایند و با شبهات به مقابله بپردازند.

ایشان با تاکید بر اینکه باید با عوامل فساد اخلاقی مقابله کنیم، اظهارداشتند: حوزه‌های علمیه، رسانه ملی، دولت به ویژه وزارت ارشاد و نهادهای فرهنگی در عرصه مبارزه با هجمه‌های داخل و خارج، مسئولیت دارند.

این مرجع تقلید با تاکید بر این که باید در برابر شبهات، برخورد منطقی داشت، بیان داشتند: فرهنگ اسلامی به قدری نیرومند است که نیاز به استفاده از الفاظ غیر منطقی وجود ندارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه با منطق صحیح خود حربه‌های دشمنان را در هم می‌کوبیم، اظهار داشتند: اساتید باید در کنار برگزاری دروس فقه و اصول، طلاب را در برابر شبهات مقاوم کنند.

معظم‌له با بیان این که شبهات اگر چه جنبه دینی دارند، اما به آسانی تبدیل به مسایل سیاسی می‌شوند، تاکید کردند: نباید اجازه دهیم از طریق شبهه‌افکنی‌ها، بنیان‌های نظام تضعیف شود.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر یک‌پارچه‌سازی حوزه‌های علمیه، گفتند: شورای عالی، مدیریت حوزه و اساتید باید به صورت یک‌پارچه، همکاری داشته باشند.

این مرجع تقلید با انتقاد از پراکندگی اساتید، افزودند: اساس‌نامه‌ای برای تشکیل "مجمع اساتید" تنظیم شده است و به زودی در حوزه‌های علمیه نهادینه خواهد شد و همگان مشاهده خواهند کرد که این وحدت چقدر باعث افتخار خواهد شد.

ایشان همچنین با تاکید بر اینکه حوزه‌ علمیه، مستقل از دولت است، اما ناصحانه از دولت‌ها حمایت می‌کند، ابراز داشتند: استقلال حوزه‌های علمیه از گذشته در جهان شیعه بوده است و این سنت به آیندگان نیز سپرده خواهد شد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه حوزه نباید سیاسی شود، ابراز داشتند: طلاب باید در مسایل سیاسی نظارت و اشراف داشته باشند و از هر گونه سیاسی‌کاری پرهیز کنند.

معظم‌له با تاکید بر اینکه نباید مطالب علمی و آموزشی تحت تاثیر مسایل سیاسی قرار بگیرد، یادآور شدند: امروز باب مسایل اخلاقی و عوامل فساد بیش از هر زمان دیگری باز است.

این مرجع تقلید با اشاره به این که ماهواره‌ها، اینترنت و موبایل‌ها می‌توانند به ابزار فساد تبدیل شوند، گفتند: به تمام پدران و مادران می‌گوییم جوانان را حفظ کنید و مراقب سوء استفاده از این وسایل باشید.

ایشان به نقش اساتید در مراقبت از طلاب اشاره کرده و بین داشتند : اساتید حوزه‌های علمیه نیز باید مراقبت کنند تا ترکش‌های فساد اخلاقی به طلاب اصابت نکند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پایان سخنان خود اشاره‌ای هم به اوضاع سوریه و تهدیدات دشمنان مبنی بر حمله به کشورهای اسلامی کرده و ابراز داشتند: مسلمانان را به جنگ تهدید می‌کنند، بدون آنکه مجوزی از نهادهای بین‌المللی داشته باشند و این تداوم همان داستان زورگویی است.
https://tabeshekosar.ir/vdcd.x0k2yt0zka26y.html
نام شما
آدرس ايميل شما