وی افزود: مصرف شیر، لبنیات کمچرب و مایعات فراوان از دیگر راهکارهای تغذیهای مقابل آلودگی هواست.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه سن، وضعیت فیزیولوژی و جنسیت فرد در رژیم غذایی آن از ملاکهای تأثیرگذار است، گفت: مصرف ماستهای پروبیوتیک، دوغ و شیرهای کمچربی، افراد را بیشتر در مقابل هوای آلوده ایمن میکند. همچنین کاهش و عدم مصرف فستفودها در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
مظهری با بیان اینکه امروزه به دلیل استفاده از شبکههای اجتماعی روزخوابی و شببیداری به ویژه در کودکان بسیار زیاد شده است، اضافه کرد: این مساله سبب افزایش ابتلا به بیماریهای خودایمنی میشود و در رشد کودکان نیز تأثیرگذار است چرا که براساس ساعت بیولوژیکی هورمونهای بدن تغییر کرده و خواب عمیق نیز سبب سمزدایی در بدن میشود.
وی با اشاره به اینکه غدد بدن تحت فرمان ساعت بیولوژیکی هستند، گفت: با تغییر این ساعت فعل و انفعالات شیمیایی در بدن تحت تأثیر قرار گرفته و تند یا کند میشوند که این موضوع میتواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد کند.
متخصص تغذیه تأکید کرد: دیر خوابیدن علاوه بر اینکه سبب آسیبهای مختلف در افراد میشود، کاهش طراوت پوست را به همراه داشته و سبب پیری زودرس خواهد شد. اصول تغذیهای متناسب با سن، جنسیت و شرایط فیزیولوژی افراد است و در کنار این مسائل افراد باید غذاها را به صورت متعادل و متنوع مصرف کنند.
وی اضافه کرد: تنوع غذایی باید به صورتی باشد که انواع سبزیجات، نان و غلات، پروتئینها و لبنیات مدنظر قرار گیرد. همچنین باید توجه داشت که سکه سلامتی دو رو دارد که یکی از طریق تغذیه متعادل، متناسب و متنوع حاصل میشود و دیگری از طریق فعالیت بدنی و ورزش به دست میآید.
منبع:فارس
م/110