سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 23 Apr 2024
شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۱
کد مطلب : 114090
ستاد توسعه فناوری نانو اعلام کرد ایران در ثبت پتنت‌های نانو در سال ۲۰۲۰، ۵ پله صعود کرد.
صعود ۵ پله‌ای در ثبت اختراع نانو/ ایران در بین بیست کشور برتر دنیا
به گزارش تابش کوثر، به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰، ۵۷ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر کرده است که از این تعداد ۳۷ مورد اختراع به ثبت رسیده (پتنت) و تعداد ۲۰ مورد درخواست ثبت اختراع منتشر شده هستند. در تعداد پتنت‌های نانو در USPTO، ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۳۱ درصد در تعداد و ۵ پله در رتبه رشد داشته و در جایگاه نوزدهم جهان قرار گرفته است.

بر اساس اطلاعات استت نانو در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۲۲۴۶۲ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) و ۵۲۹۲ اختراع نانو نیز در دفتر ثبت اختراعات اروپا (EPO) منتشر شده است. نزدیک به نیمی از این اختراعات متعلق به کشور آمریکا است. کره جنوبی، چین، ژاپن و تایوان کشورهای بعدی در این رده‌بندی هستند. ایران با ثبت ۳۷ پتنت نانو با ۵ رتبه صعود در رتبه نوزدهم دفتر ثبت USPTO قرار دارد.

بر اساس تعریف استاندارد (ISO/TS ۱۸۱۱۰) اختراعاتی در حوزه فناوری نانو قرار می‌گیرند که حداقل دارای یک ادعا (Claim) مرتبط با فناوری نانو باشند و یا بر اساس کدهای طبقه‌بندی IPC دارای کد مرتبط با حوزه فناوری نانو باشند. بر اساس بررسی آماری انجام گرفته از بانک داده Orbit مشخص شد که در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۲۲۴۶۲ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر شده است. از این تعداد اختراع، ۹۵۶۱ مورد پتنت نهایی (Granted patents) و ۱۲۹۰۱ مورد مربوط به درخواست‌های ثبت اختراع منتشر شده (Published patent applications) است.

بر همین اساس برای اداره ثبت اختراع اروپا در سال ۲۰۲۰ مجموعاً ۵۲۹۲ اختراع در زمینه فناوری نانو منتشر شده است که از این تعداد ۳۱۳۸ مورد پتنت و ۲۱۵۴ مورد مربوط به درخواست‌های ثبت اختراع منتشر شده در حوزه فناوری نانو است. پتنت‌های ثبت‌شده در EPO حدود ۶/۲۳ درصد پتنت‌های USPTO است که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۹ (۲۳٫۴ درصد) افزایش کمی نشان می‌دهد. مقایسه این سهم برای سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ با مقادیر به ترتیب ۱۸، ۲۰، ۶/۲۳ و ۴/۲۳ و ۶/۲۳ درصد نشان می‌دهد که روند صعودی به یک مقدار نسبتاً ثابت در سه سال اخیر تبدیل شده است. به‌عبارتی دیگر این عدد نشان‌دهنده توجه کشورهای مختلف و شرکت‌ها در سال‌های اخیر به بازار اروپا در مقایسه با بازار ایالات متحده است.

در جدول ۱ پتنت‌های کشورهای برتر در حوزه فناوری نانو در USPTO و EPO در سال ۲۰۲۰ آورده شده است. به‌دلیل اهمیت و تعداد بیشتر اختراعات در USPTO، رتبه‌بندی کشورها بر اساس تعداد پتنت‌های این دفتر انجام گرفته است.

صعود ۵ پله‌ای در ثبت اختراع نانو/ ایران در بین بیست کشور برتر دنیا

این جدول نشان می‌دهد تعداد پتنت‌های فناوری نانو ۱۰ کشور اول در USPTO و EPO در سال ۲۰۲۰ – رتبه‌بندی بر اساس تعداد پتنت در USPTO صورت گرفته است.

آمریکا با دارا بودن سهمی حدود ۴.۵۱ درصد از کل اختراع‌های ثبت شده در حوزه فناوری نانو در USPTO رتبه اول را از این حیث داراست. این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با سهمی معادل با ۸۴.۵۰ درصد اندکی افزایش را نشان می‌دهد. کره جنوبی و چین با اختلاف زیادی نسبت به آمریکا در این رتبه‌بندی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

نکته قابل توجه در این لیست توجه ویژه کشورهای آسیایی از جمله عربستان، چین، کره جنوبی و تایوان در مقایسه با کشورهای آمریکایی و حتی اروپایی به حوزه و بازار اروپا است. در سال ۲۰۲۰، پتنت‌های نانوی کشورهای عربستان، چین، کره‌جنوبی و تایوان در EPO به ترتیب حدود ۱۰۸، ۳۱، ۲۷ و ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتند.

ایران در سال ۲۰۲۰ تعداد ۵۷ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر کرده است که از این تعداد ۳۷ مورد اختراع به ثبت رسیده (پتنت) و تعداد ۲۰ مورد درخواست ثبت اختراع منتشر شده هستند. در تعداد پتنت‌های نانو در USPTO، ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۳۱ درصد در تعداد و ۵ پله در رتبه رشد داشته و در جایگاه نوزدهم جهان قرار گرفته است. ولی تعداد درخواست‌های ثبت اختراع ایران در این فناوری در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۶ درصد افت داشته و با توجه به این رشد منفی، با ۲ پله سقوط در جایگاه بیست و ششم جهان قرار گرفته است. در حوزه فناوری نانو همانند سال‌های قبل ایران دارای هیچ‌گونه اختراعی در اداره ثبت اختراع اروپا نیست.

منبع: فارس
https://tabeshekosar.ir/vdcco0qsx2bqsx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

امید
با سلام اینجانب نیز در این روند مشکل داوری اختراعات را دارم یعنی زمانی که طرح اینجانب نو و جدید و دارای گام ابتکاری است ولی مراجع دانشگاهی و داوران پس از گرفتن هزینه های بالا طرح را تایید نمی کنند و ضمن اعلام نظر شخصی در پاسخ می گویند دوست داریم طرح شما را رد کنیم برو پیش هرکسی که دوست داری بگو این مرجع را قبول ندارم اداره نیز می گوید ما طبق قانون مجبور هستیم طرح شما را رد کنیم . برخی از مراجع نیز می گویند داور متخصص ندارند !
مشكل اداره ثبت اختراعات از سال 92 الي 99 : ( به مدت 8 سال )

كارشناس محترم با سلام ، اينجانب به شخصه اعتقادي به روند ماركسيستي (سوسياليست دموكراسي ) و وارداتي اداره اختراعات كه با قانون اساسي كشور در تضاد مي باشد ندارم . بر فرض مثال متقاضي پرونده خود را به حداقل 50 مرجع ارسال كند و پرونده 3 ماه در هر مرجع توقف كند تا يكي از اين مراجع داور متخصص داشته باشند و طرح را درست مورد داوري قرار دهند ، اين يعني اتلاف وقت چيزي حدود 8 سال و پرداخت هزينه چيزي حدود 30 مليون تومان . در حال حاضر 11 مرجع در پرونده هاي قبلي اعلام كرده اند داور متخصص ندارند! . اولا بعد از 8 سال پرونده به چه درد متقاضي مي خورد ؟ ، دوم اينكه اگر متقاضيان بخواهند 30 اظهارنامه با اين روند ثبت كنند يه چيزي حدود 900 مليون بايد هزينه كند ( بنظر شما امكان ثبت اختراع به صورت غير مستقيم از اينجانب سلب نشده است ؟ ) ، ايا بعد از اينكه سند را دريافت كردم همين دولت اين هزينه را مي تواند طي فرآيندي به اينجانب برگرداند ( به قول دوستمون خود سند اختراع 5 كيلو روغن نباتي ارزش داره ؟ ) ، يا قرار است متقاضي در جامعه رها شود ؟ . در اداره شما مردم دو دسته هستند برخي با سرمايه هاي خود اختراع ثبت مي كنند برخي با دارايي هاي خود. اشخاصي كه با دارايي خود اختراع ثبت مي كنند مثل اعضا هيات علمي ، اشخاصي كه به بدنه آزمايشگاه و پژوهشگاه ها متصل هستند ، اين افراد هر هزينه اي بابت اختراع انجام مي دهند دولت طي فرآيندي اين هزينه را به آن ها برگشت ميدهد يا از طريق گرنت دانشگاهي يا از طريق پژوهش توليد . يعني اين وسط فقط پول جابجا مي شود و كسي ضرر نمي كند. دسته دوم كساني هستند كه با سرمايه هاي خود اختراع انجام ميدهند مثل افراد كه مدارك عاليه دانشگاهي دارند مشغول كار هستند اما به بدنه دولت وصل نيستند ، اين افراد تحت هر شرايطي اگر نتوانند اظهارنامه خود را به ثبت برسانند آن ها هم سرمايه خود را از دست داده اند و هم دارايي خود را كه همان اختراع مي باشد . چون اين افراد مجبور هستند نسبت به افراد اول يك مرحله بيشتر براي فرايند ثبت انرژي صرف كنند ، اين روند به صورتي طراحي شده كه به مرور زمان قشر متوسط جامعه كه ابزار توليد را در اختيار دارد منحل خواهد شد . و جامعه دو قطبي مي شود يعني دو قشر بالا و پايين كه در اين صورت كاپيتاليسم رخ مي دهد و …
https://www.farsnews.ir/news/13990415000143
https://www.lisna.ir/talk/item/1824