جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۹
کد مطلب : 75272
یک شبکه رادیویی فرانسوی با انتشار یادداشتی با اشاره به تلاش آمریکا برای تشدید مواضع ضدایرانی اروپائیان، از به دردسر افتادن اروپائیان بواسطه طرح‌های واشنگتن خبر داد و به پیامدهای ناشی از فسخ احتمالی برجام پرداخت.
رادیو «فرانس اینتر»: لغو برجام دیوانگی محض است
به گزارش تابش کوثر؛ شبکه رادیویی «فرانس اینتر» طی یادداشتی به قلم «برنار گوئتا» نوشت: آمریکا از اروپا می‌خواهد که مواضع خود را در قبال ایران تشدید و سخت‌تر کند. به اعتقاد واشنگتن، توافق هسته‌ای ایران بدترین توافقیست که آمریکا تاکنون امضا کرده بنابراین «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد این توافق را زیر سؤال برده یا دستکم آن را اصلاح کند و به همین خاطر وی اخیرا اقدام به طرح پیشنهادی به اروپائیان کرد و خطاب به آنها گفت یا با من متحد می‌شوید تا بتوانیم ایران را از توسعه موشک‌های دوربردش باز داریم یا از ماه می مجموع توافق هسته‌ای با تهران را باطل و فسخ خواهم کرد.

این تهدید رئیس‌جمهور آمریکا تا حد زیادی مخاطبان فرانسوی، انگلیسی و آلمانی‌اش را که آنها نیز همچون ترامپ موشک‌های ایران را عامل ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه تلقی می‌کنند و در عین حال مایل به زیر سؤال بردن توافق هسته‌ای زمان‌بر ایران نیستند، نگران و سردرگم کرده و به دردسر می‌اندازد.

چنانچه این توافق فسخ شود، بار دیگر به دوران قبل از آن بازمی‌گردیم و با نظریات متفاوتی مواجه خواهیم شد. نظریه‌ای دال بر این که یا مراکز و سایت‌های هسته‌ای ایران باید بمباران شوند یا تجهیز ایران به بمب را باید پذیرفت و نظریه‌ دیگری مبتنی بر این که عربستان سعودی و ترکیه هم پا جای پای ایران بگذارند و انبار باروت خاورمیانه از این پس چهار قدرت هسته‌ای (شامل ایران، ترکیه، عربستان و اسرائیل) را در خود جای دهد.





نویسنده این گزارش ادامه داد: فسخ توافق هسته‌ای ایران در واقع جنون و دیوانگی محض خواهد بود و این امر می‌تواند یک ماجراجویی نظامی بسیار نامعلوم و مبهم قلمداد شود یا منجر به نابودی قطعی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای شود. بنابراین باید به هر قیمت ممکن توافق منعقده با تهران را حفظ کرد اما به هیچ وجه درست نیست که توافق و سازش هسته‌ای یا عدم آن و طرح و برنامه سیاسی_نظامی ایران تا مرزهای اسرائیل و عربستان سعودی، تمام خاورمیانه را دچار بی‌ثباتی و ناپایداری کند.

این مسئله واقعیت دارد که کشورهای سنی و در رأس آنها عربستان سعودی امروز به اسرائیل نزدیک شده‌اند و واشنگتن، ریاض و بیت المقدس هم‌اکنون اقدام به تشکیل جبهه‌ای واحد علیه تهران کرده‌اند و تنش‌ها چنان سریع میان ایران و اسرائیل در حال افزایش و تشدید است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل طی سخنرانی اخیر خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، تهران را تهدید به اقدام مستقیم در صورت افزایش فشارها در مناطق مرزی اسرائیل با سوریه و لبنان کرد.

بین‌المللی شدن مناقشه سوریه هم‌اکنون بیش از هر زمانی واقعی شده و اروپائیان هم‌اکنون با انتخاب از میان سه گزینه دشوار مواجه هستند: گزینه اول تلاش برای کسب امتیازاتی از ایرانی‌ها در خصوص برنامه موشکی این کشور خواهد بود همانگونه که فرانسه از چند هفته پیش درخواست آن را ارائه داده است. گزینه دوم قطع ارتباط با آمریکا و پایبندی به توافق هسته‌ای که پذیرفته‌اند، خواهد بود و گزینه سوم قرار گرفتن در کنار آمریکا، سنی‌ها و اسرائیل و شریک شدن در این طرز فکر و عقیده خواهد بود که نباید ایرانی‌ها را آزاد گذاشت که هر آنچه می‌خواهند در خاورمیانه انجام دهند.

دونالد ترامپ چندی پیش در جریان در سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس بار دیگر مدعی شد که آمریکا می‌خواهد مانع دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای شود و شرکای آمریکا را به همکاری در این زمینه دعوت کرد.

در پی این ادعای ترامپ، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که از تصمیم آمریکا درباره برجام حمایت می‌کند.

انگلیس در کنار فرانسه و آلمان سه کشور اروپایی هستند که در حین مخالفت با مواضع رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا مبنی بر لغو «برجام»، با درخواست‌های آنها برای تشدید فشارها علیه تهران در حوزه برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای همراه شده‌اند اما دولت جدید آلمان به عنوان یکی از طرفین اروپایی امضا کننده توافق هسته‌ای ایران، چند روز پیش اعلام کرد که از اجرای کامل توافق هسته‌ای با ایران حمایت می‌کند.

توافق جامع و نهایی هسته‌ای وین با عنوان شناخته شده و رسمی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام»، در راستای توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران و به دنبال تفاهم هسته‌ای لوزان، در روز ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ در وین اتریش میان ایران، اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ (شامل چین، فرانسه، روسیه، پادشاهی متحد بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و آلمان) منعقد شد.

مذاکرات رسمی برای طرح جامع اقدام مشترک دربارهٔ برنامه اتمی ایران با پذیرفتن توافق موقت ژنو بر روی برنامه هسته‌ای ایران در نوامبر ۲۰۱۳ شروع شد. به مدت ۲۰ ماه کشورها درگیر مذاکره بودند که در آوریل ۲۰۱۵ تفاهم هسته‌ای لوزان شکل گرفت.

به موجب این توافق، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در راستای نظارت و تأیید اجرای توافقنامه توسط ایران، به تمام تأسیسات اتمی ایران دسترسی دارد و در نتیجه آن ایران از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و ایالات متحده (تحریم‌های ثانویه) بیرون می‌آید.
منبع:فارس
ر/111
https://tabeshekosar.ir/vdcciiqm.2bqpm8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما