شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۹
کد مطلب : 45978
حضرت آیت الله سبحانی گفت: سخن گفتن درباره آیت الله بروجردی بسیار سخت است و مانند جمع کردن دریا در درون ظرفی محدود است.
مکتب اجتهادی در علم رجال یادگار آیت الله بروجردی است
به گزارش تابش کوثر، حضرت آیت الله جعفر سبحانی در مراسم برگزاری پیش کنگره بزرگداشت آیت الله بروجردی که پیش از ظهر امروز در سالن همایش مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) برگزار شد با اشاره به جایگاه بالای علمی این مرجع فقید عنوان کرد: سخن گفتن درباره عالمانی که دارای ابعاد مختلف علمی و شخصیتی هستند بسیار سخت و مانند جمع کردن دریا در یک ظرف محدود است.
 
وی افزود: تبیین شخصیت این مرجع بزرگ شیعه، نیازمند بررسی ابعاد گوناگونی است که هرکدام از این ابعاد نیز نیازمند چندین ساعت سخنرانی است.
 
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه تصریح کرد: یکی از ابعاد که نیازمند بررسی است، جنبه ادبی عربی آیت الله بروجردی است که وی با تسلط فوق العاده بر ادبیات عرب، استادی مسلم در این موضوع بودند و خود را مقید به صحیح خواندن، صحیح نوشتن و صحیح شنیدن از دیگران می دانستند.
 
وی جنبه کلامی و فلسفی را از دیگر ابعاد علمی آیت الله بروجردی دانست و خاطرنشان کرد: این مرجع بزرگ در موضوعات فلسفی و کلامی در جایگاه بسیار بالایی بودند و امام خمینی(ره) از وی و آیت الله شیخ محمدحسین اصفهانی به عنوان دو عالم مسلط و متبحر در فلسفه نام می بردند.
 
این مرجع تقلید ادامه داد: بیشتر بحث هایی که درباره شخصیت علمی آیت الله بروجردی انجام می شود پیرامون بعد رجالی وی است و علم رجال که تا قبل از ایشان جنبه تقلیدی داشت، با تلاش های علمی و ابتکار این مرجع بزرگ به روش اجتهادی تغییر یافت و رجال وی علاوه بر درد شناسی در موضوعات علمی، درمان را هم در خود دارد.
 
وی افزود: کتاب رجال آیت الله بروجردی هنوز در دست علما و طلاب نیست و اگر دوباره چاپ شود و کلید آن نیز همراهش باشد، باعث پیشرفت بزرگ حوزه در علم رجال خواهد شد.
 
حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان کرد: جنبه فقهی به عنوان یکی دیگر از ابعاد علمی ایشان مطرح است و تلاش بیش از 16 ساله آیت الله بروجردی در تدریس کتب متعدد فقه در حوزه علمیه قم، باعث به وجود آمدن مکتب فقهی در قم شد که اگر چه قبلاً در حوزه وجود داشت اما توسط ایشان کاملتر و روشن تر بیان شد.
 
وی با اشاره به علاقمندی این مرجع فقید به تاریخ شناسی علم فقه و اصول ابراز کرد: آیت الله بروجردی به تارخچه علم فقه و اصول توجه زیادی داشتند و تاریخچه موضوعات مختلف را به صورت روشنی بیان می کردند.
 
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه افزود: حق شناسی یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی ایشان بود به طوری که زمان نقل یک موضوع، کلام دیگران را به طور کامل نقل می کرد و از آن کم نمی کرد و در پایان نیز نظر خود را پیرامون آن موضوع مورد اشاره قرار می داد.
 
این مرجع تقلید تأکید کرد: شناخت از عالم اسلام از ویژگی های خاص این عالم بزرگ بود و همانطور که شناخت از جهان اسلام شرط مرجعیت است، ایشان با روش تقریبی توانستند باب گفت‌و‌گو با الازهر را بگشاید و شیعه را به بزرگترین مرجع علمی اهل سنت معرفی کند و کار به جایی رسید که کتاب مجمع البیان در آنجا به چاپ رسید.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: آیت الله بروجردی اولین فردی بودند که با احداث مسجد در غرب، دروازه های غرب را به روی حوزه گشود و از سوی دیگر غم خواری زیادی نسبت به جهان اسلام داشت به طوری که در بحث اختلافات میان هندوها و مسلمانان که تعداد زیادی مسلمان کشته شدند، بیانیه مهمی را در آن زمان صادر کرد.
رسا
م/555
https://tabeshekosar.ir/vdcc4oq0.2bqpm8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما