چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۸
کد مطلب : 75118
برنامه بازی های دوستانه تیم ملی ایران قبل از جام جهانی روسیه مشخص شد.
عجیب ترین بازی های دوستانه ممکن در آستانه جام جهانی
به گزارش تابش کوثر؛ در برنامه جنجالی این هفته نود که به مناظره علی کریمی و محمدرضا ساکت اختصاص داده شده بود، مسائل مختلفی در خصوص وضعیت فوتبال ایران مطرح شد. در یکی از بخش های برنامه انتقادات علی کریمی به سمت تیم ملی رفت و موضوعاتی در این خصوص را بیان کرد. زمانی که کریمی عبارت «فدراسیون پنج ستاره» را از زبان ساکت شنید، با طعنه سوالی مطرح کرد با این عنوان که چرا این فدراسیون پنج ستاره نمی تواند بازی دوستانه با تیم های بزرگ دنیا برای تیم ملی تدارک ببیند؟

پاسخ محمدرضا ساکت به این سوال، برنامه بازی های دوستانه تیم ملی جهت آمادگی برای جام جهانی روسیه بود که البته تا حدود زیادی حرف های علی کریمی را تایید می کرد. بنا بر اعلام ساکت، تیم ملی ایران قبل از جام جهانی با کشورهای لیبی، تونس، الجزایر، ترکیه، سوریه، ازبکستان، یونان و لیتوانی بازی دوستانه برگزار می کند. شاید اگر هدف برنامه آن شب نود موضوعات کلان تر و طرح انتقادات کریمی نبود، خود این برنامه عجیب می توانست موضوع بحث ادامه برنامه باشد.

- استارت با حریفان آفریقایی، آماده باش به مراکش

تنها بخش قابل قبول و منطقی موجود در برنامه های تیم ملی را می توان به بازی با تیم های آفریقایی مربوط دانست. ایران نخستین بازی جام جهانی را مقابل مراکش انجام می دهد و با توجه به گروه سختی که در آن قرار گرفته ایم، اگر به دنبال شانسی برای صعود از این گروه هستیم، باید به موفقیت و کسب حداکثر امتیازات از این بازی فکر کنیم. به همین دلیل نیاز مبرمی برای بازی دوستانه با تیم های ملی آفریقایی وجود دارد و ۳ بازی تونس، لیبی و الجزایر هم به همین دلیل در برنامه تیم کی روش گنجانده شده است.

از بین این سه بازی هم فقط دیدار با تونس را می توان در سطح مناسبی برای آماده سازی دیدار با مراکش دانست. تونس در حال حاضر در رده بیست و سوم رنکینگ جهانی قرار دارد و بهترین تیم آفریقایی از این حیث به شمار می رود. سایر حریفان آفریقایی ایران حداقل از نظر رنکینگ فیفا شرایط چندان خوبی ندارند. الجزایر دهمین تیم آفریقاست و تیم رده ۶۰ جهان. لیبی هم که تیم جالبی نیست. قرار گرفتن در رده ۹۹ جهان و رتبه نازل بیست و سوم در قاره آفریقا، گواه سطح پایین این تیم است.

- ۲ دیدار تکراری و عجیب با حریفان آسیایی

اما سایر دیدارهای تیم ملی ایران که قاعدتا باید برای دیدارهای سخت و سنگین اسپانیا و پرتغال ملی پوشان ما را آماده کند، نشانی از چنین موضوعی ندارد و در بهترین حالت می توان آنها را معمولی خطاب کرد. به هر دلیلی که قطعا نتیجه مصلحت اندیشی کی روش و فدراسیون فوتبال ایران بوده، تیم ملی باید قبل از جام جهانی با دو حریف آسیایی دیدار کند؛ اما انتخاب این دو حریف کمتر با منطق جور در می آید! تیم ملی ایران، بهترین تیم ملی آسیا در چهار سال اخیر، در فاصله یک ماه مانده به آغاز مهم ترین تورنمنت فوتبال جهان، با سوریه و ازبکستان بازی خواهد کرد. اینکه چرا بازی های ایران باید با دو تیم معمولی که هفتم و نهم آسیا هستند برگزار شود، یک موضوع قابل بحث است و بحث دیگر این است که سوریه و ازبکستان در مرحله مقدماتی جام جهانی با ایران همگروه بودند و جزو آخرین حریفان آسیایی تیم ما بوده اند. از این رو اگر یک تیم آسیایی هم قرار بود برای آماده سازی جام جهانی حریف ایران باشد، انتظار می رفت تیمی انتخاب شود که علاوه بر قدرت و توانایی بالا، یک حریف تازه برای ملی پوشان ایران باشد. آیا برگزاری سومین بازی با ازبکستان و سوریه در فاصله یک سال و نیم، کمک جدیدی به فوتبال ما آن هم در آستانه جام جهانی می کند؟ پاسخ این سوال احتمالا باید در اختیار کادر فنی تیم ملی و مسئولان فدراسیون فوتبال باشد.

- فاز سوم؛ سرانجام بازی با اروپایی ها

آخرین فاز دیدارهای تدارکاتی تیم ملی ایران پیش از جام جهانی، به دیدار با تیم های ملی اروپایی اختصاص یافته است. تیم ملی ایران قبل از اینکه به کمپ لوکوموتیو مسکو برود و برای آغاز جام جهانی آماده شود، ۳ بازی دوستانه با تیم های ملی ترکیه، یونان و لیتوانی انجام می دهد. واضح است که دیدارهای دوم و سوم ایران در جام جهانی مقابل دو تیم از تکنیکی ترین های اروپا خواهد بود و سخت می توان تیمی را در دنیا پیدا کرد که ایستادگی مقابل اسپانیا و پرتغال را در برابر یونان تمرین کند. بیست و هشتمین تیم اروپا و دارای رنکینگ ۴۵ جهان، جواز رسیدن به جام جهانی را هم به دست نیاورده و روزهای خوبی را سپری نمی کند. سومین حریف اروپایی ایران و آخرین تیمی که شاگردان کی روش پیش از جام جهانی با آن روبرو می شوند، تیم لیتوانی است؛ تیمی در رده چهل و هشتم اروپا! یعنی اگر جام جهانی فقط بین تیم های اروپایی (به ترتیب رنکینگ) برگزار می شد، بازهم فرصت حضور در این رقابت ها به تیمی در حد و اندازه لیتوانی نمی رسید. لیتوانی در رده بندی فیفا حتی از تیم های جزایر فارو، قبرس و استونی هم با اختلاف پایین تر است. بازی با لیتوانی در صورتی می توانست توجیه مناسبی داشته باشد که قبل از آن ملی پوشان بازی های دشواری انجام می دادند و در گام آخر به عنوان یک حریف روحیه بخش، با چنین تیمی بازی می کردند.

این دو بازی نه چندان جالب البته پس از یک بازی مناسب و نسبتا قابل قبول برگزار می شود. نخستین حریف اروپایی ایران که روز ۷ خرداد سال ۹۷ با شاگردان کی روش روبرو می شود، یکی از بهترین حریفان تدارکاتی تیم ملی خواهد بود. تیم ترکیه علی رغم اینکه در جام جهانی حضور ندارد، اما از لحاظ تکنیکی و قدرتی شرایط بدی ندارد و در رده بندی فیفا هم به تازگی به جمع ۴۰ تیم برتر رسیده است.

- تکرار سوال کریمی؛ چرا تیم های قوی با ایران بازی نمی کنند؟

اینکه چرا تیم های سطح بالای جهان – حتی آنهایی که در جام جهانی با آسیایی ها همگروه شده اند – حاضر نیستند با تیم ایران بازی دوستانه داشته باشند و در فهرست حریفان تدارکاتی ایران نامی از آنها به چشم نمی خورد، قطعا سوالی است که در این چند ساله همیشه مطرح بوده و به جز دوره ای که تیم ایران با شیلی و سوئد بازی کرد، تقریبا می توان گفت بی جواب مانده است. آنچه مشخص است ناکامی فدراسیون پنج ستاره و بین المللی برای فراهم کردن بازی دوستانه درخور و ایده آل برای بهترین تیم ملی آسیا است. پاسخ این سوال، عدم تمایل کی روش برای انجام بازی های دوستانه جدی و قوی یا ناتوانی فدراسیون در رایزنی های لازم یا مسئله ای دیگر است که به هرحال در حیطه اختیارات فدراسیون و سرمربی تیم ملی است.
- مردم از جام جهانی ناامید هستند یا فدراسیون؟

یکی از مسائلی که حساسیت ها را روی برنامه ریزی فدراسیون ایران بیشتر می کند، این است که پس از مشخص شدن قرعه ایران در جام جهانی، عده ای از مردم در فضای مجازی به شوخی با سطح تیم های رقیب ایران و سختی این گروه پرداختند و این اتفاق به مذاق بازیکنان تیم ملی خوش نیامد. حرف ستاره های ملی پوش ما مبنی بر اینکه کسی نباید ناامید باشد و همه سعی ما باید برای شگفتی سازی و موفقیت در گروه مرگ جام جهانی باشد، کاملا درست است اما سوال اینجاست که آیا چنین برنامه عجیبی – که فقط برای آماده سازی دیدار با مراکش می شود نمره قبولی به آن داد – تصویر یک فدراسیون امیدوار به صعود از گروه مرگ را در ذهن ایجاد می کند؟
منبع:ورزش 3
ر/111
https://tabeshekosar.ir/vdcbw8bz.rhbs8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما