پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ , 18 Apr 2024
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 102849
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: وجود دیوار سنگی به قدمت 2 هزار و 700 ساله در شهرستان سرپل‌ذهاب قبلا توسط باستان‌شناسان بررسی شده بود و کشف جدیدی محسوب نمی‌شود.
جزئیات تازه از کشف «دیوار چین» ایرانی در سرپل‌ذهاب
به گزارش تابش کوثر؛در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر کشف دیواری باستانی به قدمت 2 هزار و 700 سال و به طول 115 کیلومتر در استان کرمانشاه و منطقه سرپل‌ذهاب منتشر شده که در اصطلاح محلی به آن «دیوارگاوری» می‌گویند.

این سازه از شمال به جنوب امتداد داشته و از کوه‌های بمو در شمال به منطقه‌ای در نزدیکی روستای ژاومرگ در جنوب می‌رسد، سفال‌های موجود در کناره این دیوار حاکی از آن است که این بنا در دو دوره زمانی بین قرن چهارم پیش از میلاد و قرن ششم میلادی ساخته‌ شده است.

اما، مسؤولان میراث فرهنگی استان کرمانشاه می‌گویند، این دیوار برای باستان شناسان ناشناخته نیست در سال‌های قبل نیز بررسی شده و اکنون تنها مقاله‌ای که قبلا در این خصوص نوشته شده بود به چاپ رسیده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: این دیوار قبلا در سال 1384 توسط باستان شناسان مورد پژوهش قرار گرفته و در گزارشات ارائه شده خود در رابطه با بررسی‌ شهرستان قصرشیرین به وجود آن اشاره می‌کنند.

علی‌رضا برشاهی به ادامه بررسی‌های پژوهشی در این خصوص اشاره و بیان کرد: تیمی دیگر به سرپرستی «سجاد علی‌بیگی» در سال 1394 براساس مجور پژوهشگاه باستان‌شناسی و پژوهشکده، 25 هزار هکتار از اراضی شهرستان قصرشرین و سرپل‌ذهاب را مورد کاوش قرار می‌دهند.

وی ادامه داد:  این تیم در سال 1395 در گردهمایی سالانه باستان‌شناسان به وجود این دیواره اشاره و مقاله آن را منتشر می‌کنند.

وی ادامه داد: خبر منتشر شده روزهای اخیر بخشی از مقاله بیگی است که انتشار اطلاعات به مرور در بین باستان‌شنان به عنوان یک رسم، عادی است.

برشاهی تصریح کرد: این دیوار از قبل شناسایی شده حتی پیش از آن هم در نقشه‌های قدیمی مربوط به روابط بین ایران و عثمانی به وجود این دیوار با کارکرد دفاعی اشاره شده و تنها اطلاعات آن طی رزهای اخیر منتشر شده و در اصل به معنای کشف جدیدی محسوب نمی‌شود.
منبع:فارس
ر/111

https://tabeshekosar.ir/vdcba5b89rhbgwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما