يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 28 Apr 2024
يکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۵
کد مطلب : 5843
رئيس ستاد اقامه نماز كشور در مراسم تجليل از برگزيدگان طرح واژه‌های آسمانی كه عصر امروز شنبه، ۲۰ مهرماه در برج ميلاد برگزار شد، گفت: در بحث‌ فعاليت‌های قرآنی بايد به جايی برسيم كه در ازای هر قاری قرآن كه در جلسات حضور دارد يك مفسر نيز حضور داشته باشد
به گزارش تابش کوثر به نقل از ايكنا، مراسم تجليل از برگزيدگان طرح واژه‌های آسمانی كه به همت سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، شهرداری منطقه دو و فرهنگسرای ابن‌سينا اجرا شده است، عصر امروز شنبه، ۲۰ مهرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتی، رئيس ستاد اقامه نماز، امير خوراكيان، رئيس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران و جمعی از اعضای شواری اسلامی شهر تهران در برج ميلاد برگزار شد.

در بخشی از اين مراسم، محسن قرائتی، رئيس ستاد اقامه نماز ضمن بيان سخنانی به بيان نقل قولی از علامه طباطبايی پرداخت و گفت: علامه طباطبايی در يكی از سخنان خود فرموده‌اند كه ترجمه قرآن كريم هر دو سال يك‌بار بايد تجديدنظر شود چرا كه لحظه به لحظه فكرها و برداشت‌ها تغيير می‌كند.

وی در ادامه افزود: آيات قرآن تغيير نمی‌كند بلكه اين برداشت‌ها است كه تغيير می‌كند. برداشتی كه ما در فصل تابستان از يك آيه داريم با برداشت ما از همان آيه در فصل زمستان تفاوت خواهد كرد، استفاده از معانی قرآن كريم مانند يك چاه آب است كه هر چه از آب آن استفاده كنيم از آن كم نمی‌شود.

رئيس ستاد اقامه نماز كشور به يكی از كنيزان حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره كرد و گفت: اين كنيز كه «فضه» نام داشت دختری داشت كه ۲۰ سال تمام هر چه از او سؤال می‌كردند با آيات قرآن كريم جواب می‌داد، ما بايد رفتار و كردار قرآنی را در تمام اعمال خود داشته باشيم.

حجت‌الاسلام قرائتی با تأكيد بر اينكه قرآن كريم در مورد تمام مسائل زندگی برنامه و دستور دارد، تصريح كرد: قرآن در مورد لباس پوشيدن، غذا خوردن، مهريه دختران و تمام مقولات زندگی از ريزترين تا درشت‌ترين آن برنامه دارد و انسان‌ها را به سرلوحه قرار دادن آن سفارش كرده است.

رئيس ستاد اقامه نماز كشور ضمن بيان آياتی در مورد آداب مهمانی رفتن و حضور در مهمانی گفت: در اين آيات قرآن می‌فرمايد كه اولاً بدون دعوت به مهمانی نرويد و اگر بدون دعوت به مهمانی رفتيد و صاحبخانه به شما اجازه ورود نداد ناراحت نشويد. اگر در را باز كردند و وارد شديد اول بايد سلام كنيد و در نشستن جا را برای ديگران باز كنيد و در مهمانی در گوش يكديگر نجوا نكنيد.

حجت‌الاسلام قرائتی تصريح كرد: قرآن در مورد همين آداب مهمانی دستوراتی دارد كه از هر آيه آن می‌شود نكات بسيار زيادی را استخراج كرد. قرآن می‌فرمايد موقع خوردن غذا به آن نگاه كن و علاوه بر آن به ساختار آن نيز بينديش كه چگونه تركيبات آن با يك نظم خاص در هم تركيب شده‌اند. خداوندی كه برای يك مهمانی رفتن ساده اين همه دستور و نكته دارد مطمئناً در مورد مسائل كلان‌تر دستورات مهم‌تری نيز دارد.

وی در بخش ديگری از سخنان خود در مراسم تجليل از برگزيدگان طرح واژه‌های آسمانی با تأكيد بر اينكه در حال حاضر در كشورمان ده‌ها قاری و حافظ بين‌المللی قرآن وجود دارد، گفت: ما اين همه قاری و حافظ داريم اما در كشورمان چند مفسر بين‌المللی قرآن كريم وجود دارد. بايد كشور ما به جايی برسد كه به ازای هر قاری يك مفسر قرآن نيز در جلسات قرآن حضور يابد.

رئيس ستاد اقامه نماز كشور تصريح كرد: قرآن نسبت به ما دارای وظايفی است كه از جمله آن می‌توان به تلاوت، بدون غلط خواندن، با تجويد خواندن و با تدبر خواندن اشاره كرد كه به اعتقاد من خواندن همراه با تدبر در قرآن مهم‌ترين وظيفه‌ای است كه قرآن نسبت به ما دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمين قرائتی با تأكيد بر اينكه در هر آيه از قرآن كريم و در هر حديث هزاران نكته و دستور اخلاقی وجود دارد، گفت: به عنوان نمونه شما اگر به حديث «مؤمن آينه مؤمن است» دقت بكنيد شايد متوجه چيزی نشويد اما چرا امام معصوم(ع) از آينه در اين حديث استفاده كرده است، چون بايد ابتدا مقابل آينه ايستاد تا عيوب خود را ديد پس مؤمن با نگاه كردن به مؤمن عيوب خود را می‌بيند يا آينه عيب را بدون سر و صدا می‌گويد و مؤمن نيز بايد عيب مؤمن را اينگونه بيان كند.

وی در ادامه ضمن يادآوری سالروز شهادت امام محمدباقر(ع)، خاطرنشان كرد: امام باقر(ع) در جايی فرموده است اگر شنونده‌های خوبی داشتم در آيه «الله‌الصمد» كل دين را بيان می‌كردم. حركتی كه امروز سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران انجام داده است گام اول است و گام‌های ديگر را مردم بايد بردارند، افرادی كه در اين مراسم حضور دارند اكنون كه با كلمات قرآن و ترجمه آن آشنا شده‌اند بايد آن را به ديگران نيز بياموزند.

رئيس ستاد اقامه نماز كشور در پايان با اشاره به اينكه بايد روزی برسد كه به اندازه تمام جلسات عزاداری امام حسين(ع) جلسه تفسير قرآن كريم داشته باشيم، گفت: الان شش هزار جلسه عزاداری اباعبدالله(ع) در تهران وجود دارد، اما آيا شش هزار جلسه تفسير قرآن نيز وجود دارد. الان در تهران ده‌ها قاری بين‌المللی دارای فعاليت هستند آيا به همين ميزان مفسر قرآن نيز داريم، اميدواريم روزی برسد كه جلسات قرآنی در گوشه گوشه شهر تهران و در سراسر كشور برپا شود.
https://tabeshekosar.ir/vdcb.absurhbwfiupr.html
نام شما
آدرس ايميل شما