Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
چرا میلیون ها نفر در صف ازدواج هستند ؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۲
به گزارش رسانه تابش کوثر  امر مهم ازدواج تا آنقدر مورد تاکید دین مبین اسلام است که فرد مسلمان با ازدواج نیمی از دینش را کامل خواهد کرد. از نظر اجتماعی هم مهمترین نهاد خانواده محسوب می شود. 

گرچه رهبر معظم انقلاب بر رفع موانع ازدواج و تسهیل هر چه بیشتر این پیوند مقدس تاکید دارند اما طی چهار دهه که از انقلاب اسلامی ایران می گذرد مسئولین آنطور که باید به تحقق این پیوند مقدس کمک کرده اند ؟ انتظار بیش از 16 میلیون نفر در سن ازدواج عدد کمی نیست و جوانانی که موفق به سن ازدواج نشدند و دیگر جوان نیستند و دخترانی که دوشیزه سالمند شده اند باید به این آمار افزود

یکی از بزرگترین چالشی که بر سر راه ازدواج جوانان دیده می شود  نیاز مالی و فقدان حمایت صحیح نهادهای حاکمیتی است. به عنوان  مثال ساده ترین و اولین گام برای تحقق پیوند زناشویی همان ثبت رسمی آن است ولی همین چند کلمه نزدیک به 500 هزار تومان برای زوجین هزینه دارد چه رسد به هزینه های خرید خانه  و ...

308 هزار تومان هزینه دفترخانه های رسمی ازدواج است که بخشی از آن مربوط به هزینه های سازمان ثبت احوال و بخشی هم مربوط به مالیات دولتی است. به این هزینه تحمیلی  82 هزار تومان  برای آزمایش ازدواج که البته مشکلات انجام این ازمایش از هزینه اش دردسر بیشتری دارد ، اضافه کنید.  تنها برخی مراکز درمانی دولتی این آزمایش را انجام می دهند که در تهران تا ساعت 11 و در برخی شهرها مانند شهر قم تا ساعت ده صبح انجام می شود و حتی یک دقیقه دیرتر هم مورد پذیرش نیست بیمه را هم قبول نمی کنند. به راستی چرا این همه مانع فقط در گام اول ازدواج ؟؟؟ آزمایشی  که ظاهرا برای پیشگیری از بیمارهای موروثی است اما طیف بسیاری از بیماری های ژنتیکی فلج کننده مانند بیماری دیستروفی را در بر نمی گیرد.

چه خوب بود دولت در کنار تخصیص منابع مالی به منظور تبلیغ ازدواج , دستکم هزینه ثبت ازدواج اولی ها را تقبل کرده و به صفر برساند نه آنکه تازه مالیات بر ارزش افزوده هم به آن بیافزاید. به عبارت دیگر راه برای ازدواج شرعی و خدا پسندانه به مانند سنگلاخی پر از مانع و پرتگاه می باشد اما راه های حرامی چون ازدواج سفید ، دوستی با جنس مخالف و انواع زنا از تن فروشی ...  به سهولت و سادگی امکانپذیر است.

تنها اقدامی که برای ازدواج اگر تحقق یابد همان وام ازدواج است که البته صفی طولانی و مدت زمان گاه چند ساله دارد. با کارمزدی 4 درصدی که هر یک از زوجین ده میلیون تومان این وام را می توانند دریافت کنند.
کارمزد این وام در بانک های مختلف به شکل های متفاوتی دریافت می شود. برخی بانک ها در ابتدای هر سال 4 درصد سود سالیانه را به مبلغ قسط اضافه می کنند و در همان ابتدای پرداخت وام نیز، کامزد سال اول را از مبلغ پرداختی کم می کنند و به جای پرداخت ده میلیون تومان به شما حدود 9 میلیون 800 هزار تومان پرداخت می کنند. برای ضمانت این وام هم یک ضامن کارمند یا بازنشسته و ... کافیست. اقساط نیز ظاهرا از ماه اول با مبلغ۲۴۰  هزار تومان باید پرداخت شود. حال سوال این است که این وام بیست میلیونی کفاف کدام هزینه ازدواج را می دهد؟ اجاره خانه ، تهیه جهیزیه , یافتن شغل , هزینه های بارداری و بچه داری و .... ؟؟؟؟؟؟
حتی اگر از هزینه های اضافی مانند تالار و مراسم عروسی و لباس و ... بگذریم برای شروع یک زندگی هزینه های کمر شکنی مانند اجاره خانه و ... مانعی بزرگ بر سر راه ازدواج جوانان است.

معلوم نیست از زمانی که وزارت ورزش و جوانان از به هم پیوستن چند سازمان دولتی از جمله سازمان  جوانان تشکیل شد به راستی چه خدمتی به جوانان و علی الاخصوص در زمینه تسهیل امر مهم و دینی ازدواج انجام داده و چه کسی نظارت کرده و چه درصدی از مردم از فعالیت های یک وزارتخانه بزرگ دولتی که سهمی از بودجه کشور را دریافت می کند راضی هستند و آیا اصلا مردم حق دارند در خصوص فعالیت های وزارتخانه های دولت اظهار نظر کنند یا خیر. ای کاش طرح هایی مانند مسکن ازدواج یا اجاره به شرط تملیک و ... که در خیلی از کشورهای اروپایی برای جوانان ده ها سال است که انجام می شود در ایران نیز دستکم برای ازدواج اولی ها تدارک دیده می شد البته با نیت خیر و خوب  نه سودجویانه.

محمد پارسا نجفی
کد مطلب: 70149
 


 
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۹ رمضان ۱۴۴۵
19 March 2024